Tribuna
PNL
Gaudeamus Igitur pentru a 11-a oară la Universitatea "Alma Mater"
Ana Maria MĂTUŞOIU
2491 vizualizari
Gaudeamus Igitur pentru a 11-a oară  la Universitatea
Universitatea "Alma Mater" din Sibiu şi-a deschis, ieri, porţile pentru tinerii care visează să ajungă mari, speră la o carieră şi la posibilitatea de a contribui la schimbarea României de mâine. Anul universitar 2015 - 2016 este al 11-lea de activitate al universităţii sibiene.

1 octombrie a însemnat, pentru Universitatea "Alma Mater" din Sibiu, începutul unui nou an plin de speranţe, atât pentru bobocii din primul an, cât şi pentru studenţii din anii II şi III. Noul an universitar a debutat la "Alma Mater" cu intonarea imnului naţional al României şi a continuat cu o rugăciune rostită de preotul Călin Sămărghiţan.

Educaţia şi sănătatea, reţeta unei Românii puternice

În Amfiteatrul I al Universităţii "Alma Mater", sediul de pe Calea Dumbrăvii, nr. 28 - 32, s-au adunat laolaltă studenţi, profesori, directori ai mai multor firme din Sibiu, repre­zetanţi ai autorităţilor locale şi alţi invitaţi. Subprefectul judeţului Sibiu, Anca Şandru, senatorul Nicolae Neagu, deputatul Mircea Cazan şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Sibiu Mrcel Luca au participat la festivitatea de deschidere a noului an universitar la "Alma Mater", fiecare urându-le atât studenţilor, cât şi profesorilor mult succes. Subprefectul Anca Şandru le-a mărturisit studenţilor cât de emoţionată se simte să participe la deschiderea anului universitar, cu această ocazie amintindu-şi de prima sa zi de facultate. Senatorul Nicolae Neagu i-a îndemnat pe studenţi să se concentreze pe studiul propriu, pentru că investiţiile pe care le fac în acest domeniu le fac pentru binele lor, iar vicepre­şedintele CJS, Marcel Luca,  le-a urat acestora ca efortul pe care îl vor depune în cadrul Universităţii "Alma Mater" din Sibiu să se vadă la locurile de muncă pe care le vor avea în viitor. "Sibiul este de mult pe raza academică a României, şi Universitatea <<Alma Mater>> intră şi ea alături de celelalte universităţi sibiene în categoria acelor centre de cultură şi de educaţie recu­noscute de toată lumea. Lucrul acesta trebuie conti­nuat", a spus vicepreşedintele CJS. La rândul rău, deputatul Mircea Cazan a vorbit despre impor­tanţa educaţiei, invocând rolul Guvernului în acest domeniu. "Pentru ca o socie­tate să fie puternică, pentru ca o ţară să fie puternică, pentru ca Ro­mânia să fie puternică, Guvernul trebuie să fie atent la două mari şi importante componente: sănătatea şi educaţia", a spus Mircea Cazan. La început de nou an universitar, studenţii şi profesorii de la "Alma Mater" au primit un mesaj şi din partea rectorului Academiei Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu" din Sibiu, gl. bg. prof. univ. dr. ing. Ghiţă Bârsan, citit de conf univ. dr. Gabriel Popa, preşedintele Senatului Universitar al AFT.
 
Rectorul "Alma Mater" către studenţi: ajutaţi-ne ca să vă ajutăm!

Bobocii din anul I au fost întâmpinaţi cum se cuvine de rectorul Universităţii, prof. univ. dr. ing. ec. Nicolaie Georgescu, care le-a urat bun venit şi mult succes în această nouă experienţă de care vor avea parte. Rectorul de la "Alma Mater" nu a uitat nici de studenţii mai mari, din anii II şi III, adresându-le o solicitare tuturor. "Pornind de la faptul că primul şi cel mai mare interes al nostru, al universitarilor, coincide perfect cu interesul vostru, ajutaţi-ne cât puteţi de mult, prin prezenţa la cursuri, prin pregătire, ca să vă putem ajuta cât putem noi de mult privind pregătirea dumnea­voastră profesională şi socio-umană", le-a spus rectorul Nicolaie Georgescu studenţilor.
 
Îndemn ca de la student la student

Studenţii au avut şi ei un mesaj de transmis profesorilor care îi pregătesc. Reprezen­tanta studenţilor din anul I, Simona Nistor, le-a vorbit celor prezenţi despre rolul pe care atât ea, cât şi colegii ei îl vor avea în cadrul universităţii, despre importanţa pregătirii profesio­nale, iar la sfârşit a adresat un îndemn colegilor ei. "Faceţi doar ceea ce vă place! Învăţaţi să vă preţuiţi corect şi să nu acceptaţi compromisuri. Fiţi perseverenţi mereu, oricât de greu ar fi! Călătoriţi cât puteţi de mult, în toată lumea! Şi învă­ţaţi să iubiţi", le-a transmis Simona Nistor colegilor ei. La finalul festivităţii de deschi­dere, studenţii, conducerea univer­sităţii şi invitaţii speciali au ascultat imnul "Gaudeamus Igitur".







comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica