Tribuna
PNL
Fonduri europene pentru 95 km de drumuri judeţene şi 15 poduri
Sorana MAIER
1973 vizualizari
Fonduri europene pentru 95 km de drumuri judeţene şi 15 poduri
Consiliul Judeţean Sibiu depune trei proiecte pentru finanţare europeană, care vizează modernizarea a trei drumuri judeţene şi construcţia sau reabilitarea a 15 poduri peste pârâurile sau râurile care le traversează * Valoarea totală a proiectelor este de 290 milioane lei * Ele vor fi depuse pentru finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020.

Trei drumuri judeţene de pe raza judeţului Sibiu, care însumează 95 de kilometri şi au nevoie de 15 po­duri, ar putea fi finanţate din fonduri europene.
Consilierii judeţeni au aprobat, în ultima şedinţă, indicatorii tehnico-economici pentru aceste lucrări în vederea depunerii proiectelor spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020.

Drumul Ocna - Ţapu, investiţie de 127 milioane lei

Unul dintre proiecte este „Moder­nizarea DJ 106B A1-Ocna Sibiului-Loamneş-Şoroştin-Ţapu", care are o lungime de 35 de kilometri şi 7 po­duri care necesită reabilitare.

Lucrarea are o valoare de 127,5 milioane lei

”Conform studiului de fezabi­li­tate,  principala problemă a dru­mu­lui ce urmează a fi reabilitat prin fonduri europene nerambursabile este sta­rea fizică actuală a drumului - tasări  ale corpului de drum pe a­nu­mite tron­soane, deformaţii în profil longi­tudinal, cedări ale tera­samentului pe flancul aval, împin­geri ale ver­santului cu fenomene de curgere lentă care au  determinat devierea dru­mului de la traseul ini­ţial, de­gradări provocate de prezenţa apei  în şanţul amonte  şi  infiltrarea  pe sub drum, descăr­cări defec­tu­oase la podeţe, marcaje rutiere  slab  vizibile  şi  insuficiente”, se ara­tă în raportul de specialitate aferent proiectului.

Modernizarea drumului ar duce la sporirea capacităţii de circulaţie, realizarea unui confort sporit pentru parti­cipanţii la trafic, sporirea si­gu­ranţei circulaţiei, reduce­rea numărului de accidente, reducerea consumului de car­buranţi, reducerea sem­ni­fi­cativă a poluării mediului prin reducerea noxelor şi zgomotului.
Termenul de execuţie ar urma să fie de minim 36 de luni de Ia data ordinului de începere a lucrărilor.


Drumul Păuca - Slimnic, investiţie de 80 milioane lei

"Reabilitarea şi moderni­zarea DJ 107B Păuca - Ală­mor - Mândra- Slimnic” este un alt proiect ce va fi depus spre finanţare din fonduri europene.
Cu o lungime de 35 kilo­metri şi 3 poduri care nece­sită reabilitare, acest drum ar costa 80,6 milioane lei.
”Principala problemă a dru­mului ce urmează a fi reabilitat prin fonduri euro­pene nerambursabile este starea fizică actuală a dru­mului: tasări ale corpului de drum pe anumite tronsoane, deformaţii în profil longitu­dinal, cedări ale terasamen­tului pe flancul aval datorită prezenţei apei în şanţul a­monte, alunecări de mică am­ploare, defecţiuni ale stratului de rulare, şanţuri şi rigole colmatate, înfundate şi deteriorate, marcaje ru­tiere slab vizibile şi insufi­ciente”, se arată în raport.
Lucrarea ar urma să aibă tot un termen de minim 36 de luni.

Drumul Mediaş - Bârghiş, investiţie de 82 milioane lei

Proiectul „Reabilitarea şi mo­dernizarea DJ 141 Me­diaş - Moşna - Pelişor- Bâr­ghiş" ar urma să coste 82 mili­oane lei, bani cu care vor fi modernizaţi 24 de kilometri de drum şi vor fi construite cinci noi poduri.
”Principala problemă a dru­mului ce urmează a fi re­abilitat prin fonduri europene nerambursabile este starea fizică actuală a drumului - degradări, cedări de fundaţie, podeţe colmatate şi degra­date, poduri în stare avan­sată de degradare, lipsa unui sistem rutier adecvat”, se arată în raport.
Modernizarea drumului ar urma să ducă la un acces mai uşor al localnicilor la pro­­prietăţile agricole, ridica­rea potenţialului economic al localităţilor din zonă, dezvol­tarea turismului şi agroturis­mului dar şi la îmbunătăţirea circulaţiei auto.
Lucrarea ar urma să du­reze minim 30 de luni.

 






comentarii
3 comentarii

CUM SA FACI BANI ONLINE !
In aceste timpuri, este nevoie sa inveti rapid cum sa faci bani online!
Profita si tu imediat de acest sistem care te indruma pas cu pas si te invata cum sa faci bani online! Incepe urgent sa te instruiesti alaturi de noi.Suntem o echipa dinamica si tanara.Vom fi alaturi de tine si te vom ajuta cu cea mai mare seriozitate sa reusesti!
Numai cand doresti cu cea mai mare seriozitate sa schimbi ceva in viata ta, cauta-ne la adresa de email:
cartipenet2015@yahoo.com
Georgiana
31.10.2015 08:03
Castiga bani! In premiera absoluta la nivel mondial! Castiga bani si bucura-te de timpul tau liber! Un nou sistem, impecabil de eficient, te ajuta sa-ti cladesti un viitor mult mai bun! Castiga bani cu cel mai revolutionar program de lucru part-time la domiciliu! Te ajutam pas cu pas sa castigi! Cere acum detalii la adresa de email: daurel2015@gmail.com
Aurel
31.10.2015 15:44
Dar podul peste raul Sevis aflat pe drumul judetean Sibiu-Cisnadie-Sadu vechi de peste 100 de ani cand va fi inlocuit de altul nou tovarase Cindrea Ioan?
navetist pe ruta Sibiu-Cisnadie-Sadu
01.11.2015 15:14
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica