Tribuna
PNL
Filmul face casă bună cu muzica la Astra Film Festival 2015
Alexandra CHEŞCU
1719 vizualizari
Filmul face casă bună cu muzica la  Astra Film Festival 2015
Sibiul se îmbogăţeşte în această săptămână cu şi mai multe poveşti decât de obicei, pentru că, în perioada 5-11 octombrie în centrul oraşului se desfăşoară Astra Film Festival. Istorisirile nu sunt obişnuite, ci extraordinare, fiind poveştile unor oameni aparent banali, care promit să ţină publicul evenimentului ţintuit în scaunul de cinema.

Una dintre aceste poveşti este "Naked" şi vorbeşte despre Denice, o actriţă de filme pentru adulţi din Danemarca. Iar dacă la 18 ani apar­tenenţa la această lume, a pornografiei, presupune foarte mul­ţi bani şi distracţie, la 25 de ani realitatea se schimbă cu totul. "Naked", care va rula vineri, 9 oc­tombrie, de la ora 22.30, la Sala Thalia, spune povestea dezbrăcată de clişee a celei mai de succes actriţe de filme pentru adulţi din Danemarca.
Cei preocupaţi de creşterea tot mai rapidă a populaţiei Terrei pot face o incursiune în filmul lui Wer­ner Boote. Documentaristul a cău­tat cele mai populate locuri de pe planetă pentru a ne arăta ce se va în­tâmpla cu omenirea odată ce pă­mântul va deveni neîncăpător. Fil­mul său, "Population Boom" va fi pro­iectat sâmbătă, 10 octombrie, de la ora 13, în Aula Magna a ULBS.
Tot sâmbătă şi tot în Aula Magna a ULBS, de la ora 11, este pro­gramată proiecţia filmului "Speed, In Search of Lost Time", în regia lui Florian Opitz. Producţia care îşi propune să ne arate că tehnologia menită să ne uşureze viaţa ne transformă în sclavi, îngreunând-o, va putea fi văzută şi du­minică, 11 octombrie, de la ora 18, în Aula Magna.

Plus muzică

Atmosfera creată de cele mai bune filme documentare din ţară şi străinătate este completată cu o selecţie de muzicieni şi instru­mentişti hotărâţi să facă Sibiul să danseze. Pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, în Piaţa Mică şi pe scena Sălii Thalia răsună ritmuri diverse şi genuri muzicale menite să se potrivească precum o mănu­şă programului AFF 2015. Sibienii au făcut deja cunoştinţă cu Fanfara lui Gălan, care a luat la pas centrul istoric şi a ridicat în picioare turiştii de la terase. Miercuri şi joi, de la ora 16 a fost şi este rândul cele­brei Fanfare din Cozmeşti că facă spectacol în zona pietonală din centrul Sibiului. Ei au fost urmaţi de trupa "Peste pădure", care a evoluat în faţa publicului festivalului miercuri, la Sala Thalia, în timp ce astăzi, de la ora 20, în Piaţa Mică, este rândul celor de la “Trei parale”. Membrii grupului muzical vor cânta pentru publicul Astra Film Festival şi de la ora 21 la Sala Thalia. “Trei parale” sunt celebri pentru folo­sirea instrumentelor vechi aproape dis­părute în mediul tradiţional: di­ver­se fluiere, cobza, viola, drâmba, diverse instrumente de percuţie (toba, vuva, daireaua).
 
În ultimele
trei zile de festival

Deliciile muzicale nu se sfârşesc odată cu ziua de joi, vineri anun­ţându-se plină pentru iubitorii de muzică bună. Fanfara lui Crăciun promite să aducă energia şi dansul în Piaţa Mare, trupele Blue Nipple Boy şi Roots Revival urmând să-şi aştepte publicul în Piaţa Mică şi la Thalia, începând cu ora 19. În încheierea Astra Film Festival 2015 Taraful din Clejani vrea să vadă tot Sibiul petrecând în Piaţa Mică. Concertul lor va începe duminică, de la ora 19.

PROGRAMUL ASTRA FILM FESTIVAL JOI, 8 OCTOMBRIE

Sala Thalia
*ora 8.30 - AFF Junior
*ora 15 - Surire (Germania, Chile)
*ora 16.30 - Once Upon A Time (Turcia)
*ora 18.30 - Left on Purpose (USA)
*ora 20.30 - Happily Ever After (Croaţia, Olanda)
*ora 22.30 - Life Sentences (Is­rael)
Aula Magna ULBS
*ora 8.30 - AFF Junior
*ora 16 - Rehearsals (Portugalia, România)
*ora 17.30 - YouTube Bazaar (Ro­mânia)
*ora 19.30 - The Wolfpack (USA)
*ora 21 - The Long Way Home (Bulgaria, Italia)
Astra Film Cinema
*ora 8.30 - AFF Junior
*ora 15 - God's Will (Rusia)
*ora 16.30 - Absent (România, Elveţia, USA)
*ora 18 - A Making of The Death of Mr. Lăzărescu (România)
*ora 20.30 - I Am the People (Fran­ţa)
*ora 22.30 - Always Together (Cehia)
Teatrul Gong
*ora 8.30 - AFF Junior
*ora 15 - Fellow Travelers (Li­thuania)
*ora 15.30 - Always in Motion (Austria)
*ora 16.30 - Future of Clay (Fran­ţa)
*ora 18.30 - Maybe Darkness (Franţa)
*ora 19 - Super Unit (Polonia)
*ora 20 - Napps - Memoire of an Invisible Man (Germania)
*ora 20.30 - Back to the Roots (Portugalia)
*ora 21.30 - A Normal Life (China)
Sala Studio (a TNRS)
*ora 8.30 - AFF Junior
*ora 16.30 - Borica (România)
*ora 16.45 - When I Talked With the One God (România)
*ora 17.30 - Romanian (Ro­mânia)
*ora 18.30 - Storm is Coming (România)
*ora 19 - The Floating Bridge (România)
*ora 19.30 - Transylvanian (Love) Stories (România)
*ora 20.30 - Schweighofer Effect (România)
*ora 21 - Clay Watching (Ro­mânia)
*ora 21.30 - A Transylvanian Tale (România, Spania)
Habitus
*ora 13 -  Housing Stories. Web­documentar
*ora 13.30 -  Doc&Academic Research. Open session
*ora 19 - Adela (Philipine)
*ora 21 - The Death of Mr. Lăzărescu (România)






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica