Tribuna
PNL
Elevii au "încercat" viaţa universitară
Andra MARINESCU
1824 vizualizari
Elevii au
Sute de elevi din Sibiu şi din judeţele limitrofe au trecut în Săptămâna Altfel pragul Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu, cunoscând, în acest fel, mediul academic.
1-5 aprilie a fost pentru elevi o săptămână dedicată activităţilor extraşcolare, "Să ştii mai multe, să fii mai bun!". Astfel, ULBS a venit în spriji­nul acestora şi a orga­nizat nu numai Săptămâna Porţilor Deschise, ci şi o serie de activităţi menite să îi aducă pe elevi mai aproa­pe de universitate şi să îi ajute să descopere ce îşi doresc să studieze pe viitor.

De toate pentru toţi

Vizitatorii au putut vedea toate cele nouă facultăţi ale Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu, precum şi Biblio­teca Centrală Universitară. De asemenea, nu s-au ales numai cu privitul, beneficiind şi de indicaţiile şi explicaţiile profesorilor şi ale stu­denţilor, care, de altfel, i-au întâm­pinat frumos, răspun­zându-le la întrebări şi arătându-le baza materială a facultăţilor, ajutându-i, totodată, să experi­menteze pentru câteva ore ce în­seam­nă să fii student la ULBS. Programul de activităţi a continuat cu numeroase propuneri din partea fiecărei facultăţi şi a inclus de la cursuri de prim-ajutor până la excursii în rezervaţia geologică de la Turnu Roşu. În acest sens, organizatorii spun că una dintre cele mai apreciate activităţi a fost workshopul "Alegerea carierei potrivite", susţinut de Blanca Grama şi Daniel Mara. Lista activităţilor include şi "Arheolog pentru o zi", şi workshopuri de de­gustare de alimente şi miniproducţie de produse zaharoase şi de panificaţie, vizionare de repetiţii ale Departamentului de Artă Teatrală, sau demonstraţii cu roboţi construiţi de studenţii şi cadrele didactice ale Facultăţii de Inginerie. În ceea ce priveşte toate aceste activităţi derulate de ULBS, ele fac parte din pro­iectul "Universitatea Elevilor", ce vizează schim­barea atitudinii elevilor faţă de pregătirea lor pentru viaţa profesională şi, îndeosebi, pentru alegerea carierei po­tri­vite. Incursiunea lor în viaţa universitară a luat sfârşit odată cu mai buna lor cunoaştere a ofertei edu­caţionale şi a facilităţilor de tip cazare, relaţii interna­ţionale şi stagii de practică puse la dispoziţie de univer­sitate, precum şi cu mai buna înţelegere a profesiilor în care vor activa şi a exigen­ţelor pieţei muncii.




comentarii
1 comentarii

poza e facuta la facultatea de chimie alimentara
a fost misto
MISU
13.04.2013 10:34
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica