Tribuna
PNL
Directorul Ambulanţei depune plângere împotriva celui care a agresat o asistentă
Laura BUCIU
1995 vizualizari
Directorul Ambulanţei depune plângere împotriva celui care a agresat o asistentă
Ovidiu Luca spune că nu e prima dată când un echipaj al Ambulanţei este agresat şi că acest lucru nu mai poate continua * Luca va propune Ministerului ca echipajul să aibă spray lacrimogen pentru autoapărare * Dacă lucrurile nu se vor rezolva la nivel naţional, directorul va da o notă internă pentru ca echipajul să nu coboare dacă sunt riscuri, oricare ar fi consecinţele
Directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Sibiu, Ovidiu Luca, a declarat, ieri, într-o con­ferinţă de presă, că va depune plângere la Poliţie împotriva celui care joi seara a agresat o asistentă care acorda asistenţă medicală, la accidentul de pe strada Podului, din municipiul Sibiu. „Asistenta a primit o palmă. Fiica agresorului era deja în Ambulanţă când asistenta s-a dus să acorde asistenţă medicală unei alte victime. Dacă unei persoane cu afecţiuni psihice îi putem acorda circumstanţe atenuante când se întâmplă astfel de incidente, nu acelaşi lucru îl putem face când e vorba de oameni sănătoşi, în condiţiile în care noi intervenim pentru a salva vieţi. Asistenta a fost pălmuită de tatăl unei fetiţe care a fost victimă a accidentului rutier. Am vorbit cu asistenta care a fost la faţa locului şi a spus că nu intenţionează să depună plângere pentru că oricând se poate întoarce în acelaşi mediu, la un alt caz, dar eu, ca director al Serviciului de Ambulanţă Sibiu, voi face toate demersurile legale pentru ca acest cetăţean să răspundă pentru fapta sa”, a declarat directorul SAJ Sibiu, Ovidiu Luca.
Acesta a spus că nu este prima dată când un asistent de la Ambulanţă este bătut, acelaşi lucru întâmplându-se în toamna anului 2012, când i s-a întâmplat un lucru asemănător unui asistent de la Mediaş, care nu a luat aparţi­nătorii unui bolnav în Ambulanţă. Acesta a precizat că „în comunităţile de romi, de regulă, sunt probleme”, precizând că, la finalul anului trecut, parbrizul unei maşini a fost spart de un pacient care era băut şi nu ştia ce face. 
Directorul Luca a spus, de asemenea, că va propune Ministerului Să­nătăţii să ia în calcul ca echipajele de Ambulanţă să fie dotate cu spray lacri­mogen pentru autoapărare şi, dacă acest lucru nu se va rezolva pe plan naţional, pe plan local va da o notă internă astfel încât „dacă echipajul suspectează că ar putea exista vreun pericol, să nu coboare din maşină până la sosirea Poliţiei, cu toate riscurile pentru pacient care derivă din această decizie”.




comentarii
6 comentarii

mi se pare o decizie corecta,tot respectul ptr.d-l dir.care incearca sa-si apere angajatii
mary
23.04.2013 09:17
D-l Ovidiu Luca este un om extraordinar , din toate punctele de vedere ,cu adevarat in slujba pacientilor si al angajatilor , va doresc sanatate si putere de munca
andreea
23.04.2013 09:47
Asta se intampla pentru ca politia nu i-a masuri impotriva acestor ciori nenorocite.
A fost un accident si asistenat incerca sa faca ceva pentru un copil accidentat...cioara aia imbecila care a palmuit asistenta ar trebui sa fie fie saltata si anchetata...si apoi sa plateasca cat sa ii ajunga sa nu mai faca asa ceva toata viata.
Aceste ciori pot fi educate doar prim masuri extreme pentru ca ei stiu doar de frica.
Poate personalul medical de pe ambulanta sau din urgente, pompierii etc., ar trebui sa beneficieze de aceeias lege precum politistii, ma refer la Legea Ultrajului, pentru ca si ei actioneaza in medii cu stress ridicat si sunt permanent supusi riscului de a fi agresati...
trebuie facut ceva
23.04.2013 10:48
Dar baietii cu caschetele ce dracu faceau cand au vazut ce se intampla? Nu puteau sa-i puna catusele la animalul ala si sa-l duca pana la sectie (unde clar trebuia sa ii administreze o doza buna de bataie).

Nu descopera cineva gripa aviara pentru ciorile astea?
eu
23.04.2013 17:22
asistenta agresata si politia nu face nimic,trebuie sa faca directorul Luca pe politaiul?
daria
23.04.2013 19:45
Mai mare rusinea, esti la necaz,primesti ajutor si in loc de multumire lovesti.Poate oameni mai buni ca mine se gindesc ca agresoru a fost sub stress, de la accident, de la boala...eu zic ca in cazurile reletate este numai nesimtire si pentru asta propunerile Domnului Ovidiu Luca sint de luat in serios si de sustinut de toti cei care cind cheama slvarea asteapa ajutor specializat ,de urgenta .
Maria
24.04.2013 00:03
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica