Tribuna
PNL
Datorii uriaşe la apă - primele blocuri debranşate ieri
Sorana MAIER
2118 vizualizari
Datorii uriaşe la apă - primele blocuri debranşate ieri
34 de scări de bloc din zona Ştrand, care aparţin de Asociaţia de Proprietari ”Ştrand nr. 12” au rămas ieri fără apă la robinete din cauza facturilor neplătite în valoare de aproape 30.000 de lei. * Apă-canal i-a debranşat ieri, însă după câteva ore, asociaţia a plătit o parte din facturile restante, motiv pentru care societatea de apă a reluat furnizarea. * Alte două asociaţii vor ajunge în aceeaşi situaţie. Sibienii datorează în total peste 830.000 de lei la apă şi canalizare.

Sibienii care locuiesc în 34 de scări de bloc din zona Ştrand au rămas fără apă, ieri, timp de câteva ore, după ce au fost debranşaţi de so­cie­tatea Apă-Canal, din cauza res­tanţelor pe care le-au acumulat la facturile de apă şi canalizare.
Debranşarea s-a făcut în cursul dimineţii, iar după-amiaza asociaţia a plătit 15.000 lei din datoria de 29.656,87 lei. Pentru diferenţă, aso­ciaţia a încheiat un acord de plată eşalonată, iar “Apă-Canal” a reluat furnizarea.
"Potrivit legii, asociaţia a fost so­mată în data de 4.09.2015 cu privire la plata facturilor restante care, la acea dată, însumau 49.170 lei. Pe 13.10.2015, au fost lipite pe uşile ce­lor 34 de scări de bloc din cadrul asociaţiei înştiinţări de debranşare prin care consumatorilor li se aducea la cunoştinţă măsura debranşării pe caz de neplată. SC ”Apă-Canal” SA Sibiu precizează că măsura de­bran­şării este nedorită şi regretabilă, însă buna funcţionare a acestui ser­viciu vital ţine în mod direct de plata la zi a consumurilor", se arată într-un co­mu­nicat al “Apă-Canal”.
Alte două asociaţii din Sibiu, Aso­ciaţiile ”Ştrand nr. 8” şi ”Ţiglari nr. 2” au primit notificări de plată şi înştiin­ţări de debranşare.
În acest moment, la nivelul muni­cipiului Sibiu, valoarea totală a res­tanţelor înregistrate de asociaţiile de proprietari este de 834.883,89 lei.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica