Tribuna
PNL
Criză de vaccinuri pentru nou-născuţi
Laura BUCIU
2492 vizualizari
Criză de vaccinuri pentru nou-născuţi
Infanrix Hexa şi Pentaxim lipsesc pentru a doua oară în acest an * Aceste vaccinuri se administrează împotriva hepatitei B, a tetanosului şi a poliomielitei
Repezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu au anunţat, ieri, că se confruntă cu o lipsă a vaccinurilor Infanrix Hexa şi Pentaxim. Aceste vaccinuri se admi­nistrează copiilor de până la un an. Este a doua oară în acest an când aceste stocuri se epuizează. „S-au epuizat stocurile pentru vaccinurile Infarix Hexa şi Pentaxim. În prezent, asteptăm şi am primit informaţii de la Ministerul Sănătăţii că sunt în curs de aprobare stocurile deja exis­tente la Unipharm pentru a fi distribuite, repartizate pe judeţe pentru vaccinarea co­piilor mici”, a declarat Geor­geta Marga, medic epide­miolog în cadrul DSP Sibiu
Până la rezolvarea proble­mei, vaccinarea copiilor se amână, iar medicii de familie vor face liste de aşteptare cu copiii restanţieri. „Spe­răm ca această perioadă de aş­teptare să fie scurtă. Informaţia primită, iniţial, ne spune că până în această săptămână vom avea vacci­nul la DSP şi aşteptăm deci­zia Ministerului de repartiţie”, a mai afirmat dr. Marga.
Aproximativ 360 de copii au nevoie, lunar, de vacci­nurile care acum lipsesc.
Infanrix Hexa se adminis­trează copiilor împotriva hepatitei B, a tetanosului şi a poliomielitei şi se face la două şi la 6 luni. Pentaxim are aceleaşi componente, mai puţin hepatita B, şi se administrează copiilor de patru şi 12 luni.
Georgeta Marga a men­ţionat că  problema se înre­gis­trează la nivel naţional, fiind pentru a doua oară când se epuizează stocurile, prima criză înregistrându-se în luna februarie.




comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica