Tribuna
PNL
Cresc alocaţiile pentru copiii proveniţi din familii sărace
Alexandra CHEŞCU
4176 vizualizari
Cresc alocaţiile pentru copiii proveniţi din familii sărace
Copiii proveniţi din familii cu venituri mai mici de 530 lei vor beneficia, de la 1 noiembrie, de o dublare a alocaţiei de stat. Anunţul a fost făcut de Ioan Cindrea, preşedintele PSD Sibiu, care a arătat că decizia a fost luată de Guvern săptămâna trecută.

"În această zonă (n.r. a alocaţiilor de stat pentru copii) a fost o aşteptare extrem de mare. Alocaţia de stat pentru copii, de câţiva ani a fost îngheţată de guvernele anterioare la 42 de lei, indiferent de venitul pe membru de familie. Noi am promis şi am trecut în programul de guvernare modificarea şi creşterea graduală a alocaţiei de stat pentru copii, în primul rând pentru cei cu venituri foarte mici. Săptămâna trecută, hotărârea adoptată de Guvernul Ponta respectă această promisiune faţă de această categorie de persoane şi copii din familii cu venituri mici şi de la 1 noiembrie va creşte alocaţia de stat pentru copii, se va dubla pentru toţi beneficiarii, copii, aflaţi în familii cu veniturile mai mici de 530 lei", a declarat Ioan Cindrea, subliniind că de această creştere vor beneficia peste o jumătate de milion de copii.

 

Indemnizaţii mai mari

 

Preşedintele PSD Sibiu a mai specificat că tot de la 1 noiembrie va creşte şi indemnizaţia pe care o vor primi copiii aflaţi în plasament familial, de la 97 lei, la 440 lei, sumă de care până acum beneficiau doar prichindeii aflaţi în asistenţă maternală. "Complementar, pe politica de creştere economică şi soli­daritate socială a actualului guvern, aş mai aminti câteva măsuri de protecţie socială: tratament egal pentru copiii din sistemul de protecţie socială (...) Şi cel aflat în plasament (n.r. copilul) şi cel aflat la asistenţi maternali va primi aceeaşi sumă, de 440 lei. De la 1 noiembrie. Este o măsură de reparaţie şi de tratament egal pentru toţi copiii aflaţi în două sisteme de protecţie socială diferite", a mai declarat Ioan Cindrea. În aceeaşi ordine de idei, de această dată privind alocaţia de hrană, preşedintele PSD Sibiu a arătat că săptămâna trecută Guvernul a mai decis şi "Dublarea alocaţiei de hrană pentru copiii din sistemul de protecţie socială. E vorba de 60.000 de copii care, vor beneficia, de la 1 ianuarie, de o dublare a alocaţiei de hrană", a precizat Ioan Cindrea subliniind că de această măsură vor beneficia şi adulţii aflaţi în centrele de îngrijire.

 

Pensii indexate cu 5 la sută, în 2015

 

Indexarea punctului de pensie este un alt subiect adus în discuţie de liderul social democrat, care a ţinut să arate că în timpul Guvernului Ponta, "În fiecare an, punctul de pensie a fost indexat cu rata inflaţiei pentru a păstra puterea de cumpărare a pensiilor din România. Cu siguranţă în anii următori (...) se vor indexa pensiile. Pentru anul viitor proiectul prevede o creştere accelerată a pensiilor, mai mult decât rata inflaţiei, cu 5 la sută", a mai spus Ioan Cindrea.

 

Problemele pensionarilor

 

De la conferinţa de presă nu a lipsit nici Ioan Sasu, preşedintele pensionarilor social democraţi, care a vorbit despre principalele probleme cu care se confruntă categoria pe care o reprezintă: biletele de tratament balnear, impozitarea progresivă a pensiilor, tratamentul la domiciliu în cazul celor care nu pot merge în staţiunile balneare. Ioan Sasu a vorbit despre deciziile luate în cadrul şedinţei Biroului Executiv, şi anume impozitarea progresivă a pensiilor să cuprindă pensii de la 1.500 de lei în sus, şi nu de la 1.000 lei, cum este în prezent, impozitarea să fie de 10 la sută în cazul pensiilor de peste 2.000 lei şi un coeficient mai mare pentru pensiile ce depăşesc 4.000 lei. Totodată, liderul pensionarilor social democraţi din judeţul Sibiu mai crede că ar fi benefic pentru pensionari ca biletele gratuite la călătoriile CFR şi necon­sumate într-un an să fie preschimbate în bonuri valorice pentru achiziţionarea de hrană. Pensionarii mai cred că în cazul decesului unuia dintre soţi, urmaşul să poată beneficia, din punct de vedere legal de jumătate din pensia celui decedat. "Noi mergem în judeţ, avem peste 30 de organizaţii la nivel de judeţ (...). Suntem aproape de birourile organizaţiilor locale şi de primarii noştri în vederea alegerilor din 2 noiembrie", a mai spus Ioan Sasu.

 

UNPR şi PC

 

La întâlnirea cu presa au mai fost prezenţi Constantin Sofronie - preşedintele PC Sibiu şi Florin Staicu, prim-vicepreşedintele UNPR Sibiu, care au arătat motivele pentru care alegătorii şi organizaţiile pe care le reprezintă îl susţin pe Victor Ponta la alegerile prezidenţiale. "Majoritatea celor din mediul rural susţin candidatura lui Victor Ponta la funcţia de preşedinte, deoarece a redus TVA-ul la pâine împreună cu Guvernul, a crescut subvenţiile la hectar de la 139 de euro la 159 de euro, a plătit subvenţiile în agricultură blocate de Guvernul Boc, a acordat des­păgubiri pentru fermierii afectaţi de seceta din 2012 şi ca temă de viitor şi-a propus să reducă TVA-ul la lapte, la carne şi de asemenea să moder­nizeze agricultura românească prin accesarea a cât mai multor fonduri pentru irigaţii", a declarat Constantin Sofronie.

La rândul său, Florin Staicu a arătat, printre altele, că "UNPR susţine candidatura domnului Victor Ponta în primul rând pentru că a reorientat guvernarea României într-o guvernare pentru oameni, bineînţeles relansând creş­terea economică, dar şi redistribuind creşterea eco­nomică spre păturile sociale care au nevoie de acest lucru - pensionari, alocaţiile pentru persoanele aflate în difi­cultate".






comentarii
11 comentarii

Costică Sofrone mai lasă gargara electorală! Nu faci dec
cantarul de uz casnic
22.10.2014 00:56
Da pan-acum unde au fost furati banii banditzilor?
ocl
22.10.2014 01:04
Nu inteleg de ce aceste masuri nu au fost luate acum 4 ani (sau cum sunt alegerile in Ro.?) Nu inteleg de ce se face atita tevatura tocmai acum in preajma alegerilor. Nu inteleg pina cind credeti ca prostiti poporul. Mai taca-va gura -gargaroilor- si puneti mainile sa vorbeasca- ca va miroase rau gurile.
mike
22.10.2014 06:04
DISCRIMINARE TOTALA FATA TOTI COPIII TARII.SA VA FIE RUSINE!
ANONIM
22.10.2014 06:48
discriminare intre copii. Copiii nu au drepturi egale ?
Cu ce suntem de vina noi cei care muncim si ne interesam de soarta copiilor nostri? Le dati ajutoare sociale, toata lumea sa le planga de mila si ei isi bat joc de tine. dar de .... cu ei se face campania electorala
an
22.10.2014 12:57
Ar trebui sa va fie rusine.Cu ce este de vina copilul meu ca parintii lui au salarii mai mari?
Sau sa o luam altfel :daca eu cotizez mai mult la stat ar fi normal ca si copilul meu sa primeasca o alocatie marita.
ele
22.10.2014 16:03
pe sofronie il stiu de 40- de anila balanta sibiu la avut pe sandu roman ca nasi a fost un pupincurist iea lins pe toti si asa a ajuns secretar de " UTC "acuma il are pe cindrea ca nasi.
nelu
22.10.2014 17:28
ALTE ARTIFICII ARUNCATE.PRAF IN OCHII,DL CINDREA! CUM O REZOLVATI? NUMAI IN JUDETUL SIBIU SAU SI MOLDOVA,OLTENIA? MAI AVETI TIMP SA GASITI CHICHITE CU CARE SA AMAGITI ELECTORATUL.DUPA ALEGERI SPUNETI CA NU MAI SUNT BANI.ESTE O REGULA LA GUVERNANTI.NU LUATI DIN SALARILE CELOR CU PRIMELE DE CRACIUN DE 70000 DE EURO?!!( AU RETURNAT BANII?)UNI AU SPUS CA S-AU CHELTUIT SI N-AU DE UNDE SA RESTITUIE.

TOT EU

TOT EU
SIBIANCA
22.10.2014 17:37
Asistentii maternali si pana acum aveau 97 ron alocatie de plasament,nu stim de unde se scot sumele de 440.Bani de hrana pentru copii institutionalizati se maresc de la 1 decembrie ,iar pentru adultii din centre de la 1 ianuarie.
Speram sa se faca diferenta intre cei care au copii in plasament familial fara a avea niciun grad de rudenie cu acesta si cei care sunt bunici sau alte rude si au decis sa/i ceasca pe copii.Este discriminatoriu faptul ca eu cresc copii mei biologici cu 42 ron si un salar de 730 net in timp ce altora li se dubleaza alocatia sau sunt rasplatiti cu aceste sume de 440.
bugetar
22.10.2014 20:51
BANII AJUNG LA TIGANII CARE AU PROMIS CA-L VOR VOTA PE PONTA,FIIND SARACI IN ACTE(AI VAZUT VRE-UN TIGAN SA PLATEASCA IMPOZITE?) VOR INCASA ALOCATII MAI MARI DECAT COPIII NOSTRI CARE PLATIM IMPOZITE SI TAXE.LA SIBIU MAJORITATEA TIGANILOR VIN DE LA TG. JIU,PROBABIL SUNT NEAMURILE LUI PONTA,DE-AICI IZVORASTE SI DRAGOSTEA PENTRU PSD A LUI CIOABA-TIGAN JEGOS CARE AU ACTIVAT IN RANDURILE COMUNISTILOR CARA AU DUS ROMANIA IN SCLAVAGISM.IN ROMANIA DACA ESTI CETATEAN ONEST SI CONSTIENT DE ROLUL PE CARE-L AI IN SOCIETATE ESTI TRATAT CA UN IDIOT.DACA MUNCESTI SI ESTI CORECT ESTI TRATAT CA UN TALHAR.ACUM AVETI OCAZIA SA REVENITI LA NORMALITATE.VOTATI SASUL SI TERMINATI ODATA CU TIGANIA COMUNISTA
BEN
22.10.2014 23:55
MAI LASATI-NE CU MINCIUNILE
ANONIM
26.10.2014 11:29
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica