Tribuna
PNL
Cazan îi bate obrazul lui Cindrea: "Să îţi fie ruşine!"
Andra MARINESCU
2696 vizualizari
Cazan îi bate obrazul lui Cindrea:
Distribuirea materialelor electorale, pliante, afişe şi fluturaşi ale PSD-ului, a stârnit reacţii la ACL Sibiu. Raluca Turcan şi Mircea Cazan, copreşedinţii ACL Sibiu, au declarat, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute joi, că practicile folosite de PSD duc cu gândul la perioada comunistă. De asemenea, Cazan i-a transmis şi un mesaj lui Ioan Cindrea, preşedintele PSD Sibiu: "Domnule Cindrea, să îţi fie ruşine, pentru că ţi-ai permis să bagi în aceşti fluturaşi numele lui Ilie Vonica!". Vicepreşedintele PSD, Adrian Besoiu, spune, însă, că nu are cunoştinţă de aceşti fluturaşi electorali. „Noi ne asumăm fluturaşii pe care i-am distribuit noi personal în campanie şi pentru ei răspundem. Aceştia nu ştiu ce conţin, la ce se referă. Nu i-am văzut”.
"Am primit în cutia mea poştală, de acasă, fluturaşi prin care spune clar: <<Votaţi Victor Ponta!>>, dar, pe lângă asta, mai există un mesaj negativ. ~i vreau să îi spun domnului Cindrea să îi fie ruşine! Domnule Cin­drea, să îţi fie ruşine, pentru că ţi-ai permis să bagi în aceşti fluturaşi numele lui Ilie Voni­ca. Să-ţi fie ruşine, domnule Cindrea, că v-aţi permis să băgaţi oameni care au făcut ceva pentru Sibiu. Dumnea­voastră ce aţi făcut pentru Sibiu şi judeţul Sibiu? Nu vă e ruşine, domnule Cindrea, să puneţi în aceşti fluturaşi numele lui Ilie Vonica şi pe care scrie că, după ce DNA a început ancheta împotriva lui, s-a sinucis?", a răbufnit Mir­cea Cazan.

Nu vor tolera frauda electorală

Turcan şi Cazan spun că nu vor tolera frauda elec­torală. "PSD este pre­gătit să fure alegerile! PSD Sibiu ştie că va pierde alege­rile pre­zidenţiale şi de aceea face o campanie murdară, denigra­toare, cu furt, intimi­dare şi abuzuri prin impli­carea in­stituţiilor statului. Primarii PSD duc o campa­nie axată doar pe ilegalităţi, minciuni şi ameninţări la adresa cetăţenilor din loca­lităţile pe care aceştia le con­duc", a spus Raluca Turcan. Aceasta a prezentat, printre altele, şi faptul că în Tăl­ma­ciu, Poliţia Locală este folo­sită pentru a da somaţii tutu­ror celor care îl vor vota pe Iohannis, în ~elimbăr oame­nii care îl susţin pe primarul Sibiului la prezidenţiale sunt ame­ninţaţi că nu li se va mai ridica gu­noiul menajer de la poartă, iar în Cisnădie ora­şul este plin cu afişe USL. “În men­talul colectiv, USL există. Tăriceanu este unul dintre constructorii acestei forma­ţiuni politice. Ce fraudă sau ce ilegalitate o reprezintă faptul că alături de primarii noştri este Călin Popescu Tăriceanu, câtă vreme sub o denumire sau alta, USL se reface. Dar nu s-a folosit sigla USL”, a re­plicat, ulterior, Adrian Besoiu, susţi­nând, însă, că nici de aceşti fluturaşi nu are cunoştinţă, dar că s-ar putea ca afişele să aparţină PLR-ului, care sunt aliaţii PSD.

Amnistie şi graţiere?    „O petardă!”

În cadrul aceleiaşi con­ferinţe de presă, copreşe­dinţii ACL Sibiu au spus că par­lamentarii ACL Sibiu solicită preşedinţilor celor două camere să convoace Camera Deputaţilor şi Se­natul pentru aprobarea solicitării Parche­telor pentru începerea urmăririi penale sau pentru cererea de ares­tare în cazul senatorilor şi deputaţilor care sunt în astfel de situaţii, precum şi intro­ducerea pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor şi res­pingerea Legii amnistiei şi graţierii. "Victor Ponta poate să demonstreze în al doispre­zecelea ceas că respectă prin fapte, prin vot în Par­lament, independenţa justi­ţiei şi ega­litatea în faţa legii", a fost unul dintre motivele copreşedin­ţilor ACL Sibiu.
În replică, vicepreşedintele PSD a spus că legea amnis­tiei şi graţierii are aviz negativ de la Ministerul Justiţiei. „Con­vocarea Parlamentului aşa cum a solicitat-o domnul Io­hannis e cât se poate de simplă. Domnia sa este înconjurat de foarte mulţi oameni care fac parte din conducerea Parlamentului, care puteau să se reunească în birourile permanente, ca­re, la rândul lor să convoace Parlamentul. Există o pro­cedură, nu de ieri sau de azi, e o procedură legală. Avea un răstimp cât se poate de suficient pentru a demara această procedură. Chiar înainte de primul tur de scru­tin, dacă acest subiect era foarte arzător şi era preocu­pat de el. Dar fizic, timpul fizic mă întreb dacă este suficient pentru ca Parlamentul să se reunească în ziua de mâine. De fapt este o provocare, o petardă politică, câtă vreme ai avut la îndemână toate mijloacele pentru a întreprin­de tu toate demersurile spe­cifice acestei teme”, a decla­rat Adrian Besoiu.




comentarii
9 comentarii

Toate ca toate, dar ce cauta capra acolo?
Un cititor
14.11.2014 08:20
Guvernul intentioneaza sa renunte la cota unica de 16%, incepand din 2016, si sa introduca cote progresive de impozitare a venitului, in trei trepte, de 15%, 25% si 35%, potrivit unui document elaborat de Ministerul Finantelor Publice (MFP), ministrul delegat pentru Buget si consultat de agentia Mediafax.
Pt.cititor:ce cauta si Daciana europalrlamentar de Sibiu ?
Marius
14.11.2014 08:52
guvernul asta s-ar putea sa cada la motiune sau in strada
@Marius
14.11.2014 09:18
Hahalere de primari. O sa va pierdeti functia si capul intr-o buna zi domnilor.
M@arius
14.11.2014 09:35
Auzi mai, cine-i bate obrazul lui Cindrea : Cazan si Turcan !!! Doamne Dumnezeule, dar rau am ajuns !!!
Ionut
14.11.2014 12:33
...asta-i pulitica bre , n-ai ce-i face ! (((:
M@rius
14.11.2014 13:06
dreptate au de ce nu voteaza impotriva legii amnistiei si gratierii nu va intrebati dragi romani vor sa scoata marii jefuitori ai tarii din pusdcarie si hotii sa nu mai faca puscarie
lazar marian
14.11.2014 16:17
DE CE NU SPUNE CINDREA CUM A TAIAT PONTA SI PSD DIN SUBVENTIA PENTRU INFIINTAREA PLANTATIILOR DE VIE CU APROAPE 4000 DE EURO.PREGATESTE O AGRICULTURA PE BUTUCI.
BEN
14.11.2014 19:22
Numele lor ii caractrerizeaza perfec - CAND ROSTESTI CUVANTUL CAZAN LA CE TE DUCE GANDUL; TURCAN LA FEL. E DOAR DE RAS CAND VEZI ASTFEL DE PERSONAJE.
Costi
14.11.2014 23:22
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica