Tribuna
PNL
Cârţa şi Cârţişoara îmbracă straie de sărbătoare, în weekend
Andra MARINESCU
3362 vizualizari
Cârţa şi Cârţişoara îmbracă  straie de sărbătoare, în weekend
Ţara Oltului primeşte la ea acasă tradiţia şi folclorul. Asta pentru că localităţile Cârţa şi Cârţişoara sunt, sâmbătă şi duminică următoarele gazde ale ediţiei de toamnă a Zilelor Culturale ale Judeţului Sibiu, un proiect cultural iniţiat şi finanţat de Consiliul Judeţean Sibiu.

După ce au cunoscut produsele tradiţionale din Loamneş şi pita de casă din Alămor, iubitorii de cultură sunt invitaţi, în acest sfârşit de săptămână, în Ţara Oltului, la Cârţa şi Cârţişoara. Aşa cum
s-au obişnuit, copiii au ziua lor, adică cea de sâmbătă, când li se pregătesc proiecţii de filme, de către studioul ASTRA Film.. Ei vor călători, de această dată, în Maroc şi Grecia, îi vor cunoaşte pe "Emmanuel şi clavecinul" şi pe "Yutaro şi toba sa", de la ora 10, la Căminul Cultural din Cârţişoara. În aceeaşi zi, va fi şi o expoziţie de fotografie, menită să dezvăluie frumuseţile judeţului, "Judeţul Sibiu ilustrat în colecţiile Muzeului ASTRA". După ce vor face scurte călătorii prin intermediul filmelor, prichindeii vor fi aşteptaţi, de la ora 11, la centrul de informare al şcolii din localitate. Aici, vor lua parte la animaţia culturală "Forme din hârtie şi Rime din poezie", iniţiată de Biblioteca Judeţeană ASTRA, precum şi la atelierele meşte­şugăreşti  şi expoziţia cu produse de artă tradiţională, realizate de elevii Şcolii Populare de Arte şi Meserii "Ilie Micu" Sibiu. Micuţii cârţişoreni vor mai desluşi, cu această ocazie, şi tainele războiului de ţesut tradiţional.
 
"Caedonia" cântă la Cârţa

Sâmbătă, la Abaţia Cisterciană din Cârţa, Corul de Cameră "Caedonia" va ţine, de la ora 18, "Ora de muzică clasică", respectiv un concert cu formaţiile camerale ale Filarmonicii Sibiu, la care va participa şi ansamblul cameral "Barocco", alături de Cristian Florea, care va cânta la violoncel.
Tot în prima zi a Zilelor Culturale ale Judeţului Sibiu din Ţara Oltului iubitorii de sport pot accepta provocarea drumeţiei în golul alpin Bâlea, organizată de Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu. Traseul este Sibiu - Cârţişoara - Bâlea Cascadă - Şaua Doamnei - Vf. Paltinu - Şaua Capra - Bâlea Lac Sibiu. Plecarea se face din parcarea Sălii Thalia, de la ora 8. Înscrieri se fac la office@sibiu-turism.ro sau 0269.218.121.
 
O duminică cu "Junii"

Duminică, sărbătoarea Zilelor Culturale ale Judeţului Sibiu va fi cântată. De la ora 13, fanfara "Muzicienii Sibiului" îi va întâmpina pe oaspeţi la Căminul Cultural din Cârţişoara, unde se va da startul unui regal folcloric. Pe scenă, vor urca neobosiţii membri ai Ansamblului Folcloric Profesionist "Cindrelul - Junii Sibiului", alături de soliştii Vorica Telcean, Răzvan Năstăsescu, Alina Pinca şi Mariana Anghel. În faţa publicului, vor evolua şi elevii Şcolii Populare de Arte şi Meserii "Ilie Micu" Sibiu, precum şi gazdele, formaţia de dansuri populare "Bujorei de Bâlea",
din Cârţişoara. În timp ce în Căminul Cultural folclorul va fi pe scenă, afară, între orele 13 - 17, musafirii pot vedea expoziţia ce ilustrează judeţul Sibiu sau pot participa la atelierele educaţionale de confecţionat jucării simple şi tradiţionale.
Oferta culturală va fi însoţită
şi de o ofertă de produse tradiţionale în cadrul unei
expoziţii cu vânzare organizată de Camera Agricolă Sibiu şi
de Primăria Cârţişoara, cu sprijinul Muzeului Astra.
Cei care doresc să ajungă, duminică, la destinaţie cu Caravana Zilelor Culturale
Sibiu - Cârţişoara se pot
înscrie la numărul de telefon 0744.585. 395. Plecarea se face de la Sala Thalia, la ora 12.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica