Tribuna
PNL
Candidații pentru Primăria Sibiu se lasă așteptați. Luptă sau non-combat între FDGR și PNL?
Dragoş BAKO
2371 vizualizari
Candidații pentru Primăria Sibiu se lasă așteptați. Luptă sau non-combat între FDGR și PNL?

Dacă în multe dintre municipiile reședință de județ din țară și în Capitală, principalele forțe politice și-au anunțat candidații pentru postul de primar, la Sibiu lucrurile se mențin în suspans. Până acum, FDGR, PNL și PSD nu au făcut anunțuri oficiale în privința candidaților pe care îi vor trimite în lupta pentru cucerirea biroului din care va fi condus municipiul Sibiu. Cu toate că au rămas mai puțin de trei luni până la alegerile locale, nu există o imagine bine conturată a modului în care se va desfășura confruntarea electorală locală.

Dacă în unele municipii reședință de județ PNL și PSD vor susține un candidat, la Sibiu nu a fost anunțată o astfel de strategie. 

Luptă FDGR-PNL sau non-combat? 

Chiar dacă FDGR, PNL și PSD nu au anunțat oficial candidații pentru postul de primar al Sibiului, există câteva nume care au fost intens vehiculate. În ceea ce privește candidatul FDGR se pare că Astrid Fodor, primarul Sibiului, va intra în competiție pentru un nou mandat. Nu a apărut în spațiul public o confirmare oficială în acest sens, însă, candidatura actualului primar e dată ca sigură de multe surse politice. De altfel, se pare că Astrid Fodor pornește cu prima șansă în lupta pentru fotoliul de primar. PNL, partid al cărui candidat s-a situat pe locul II la alegerile din 2020, nu a anunțat încă oficial numele pentru Primăria Sibiu și, chiar dacă Adrian Bibu a fost soluția liberalilor cel mai des invocată, intrarea sa în luptă nu e o certitudine. La bursa zvonurilor e ”listată” și varianta în care PNL ar scoate în față un candidat care să nu pună mari probleme principalului competitor, candidatul FDGR, însă toate variantele rămân pure speculații până la momentul anunțului oficial. Nici cei de la PSD nu s-au grăbit să anunțe numele celui care va intra în bătălia electorală din iunie pentru Primărie, mai mulți posibili candidați fiind vehiculați în ultima perioadă. Printre ei s-au numărat fostul prorector al ULBS, profesorul Adrian Pascu sau Laura Barac, liderul organizației municipale.    

Partidele mici, mai harnice

Există câteva formațiuni care au anunțat din timp cu cine urmează să intre în luptă pentru instituția edilitară a municipiului. Forța Dreptei, USR și PP și-au stabilit deja candidații, aceștia lansând și propuneri din programele lor. Certitudinile înscrise în competiție sunt completate de un candidat independent, a cărui imagine e promovată asiduu pe platformele electronice și nu numai. Întârzierea anunțurilor privind candidații principalelor formațiuni politice poate duce la o diminuare a intensității dezbaterilor electorale între competitorii cotați cu cele mai mari șanse. În plus, PNL ar putea pierde voturi în favoarea unor candidați precum cei ai FD, USR sau a candidatului independent, acești din urmă promovând programe ce se revendică a fi de dreapta. 






comentarii
8 comentarii

Blat, ca la ultimele alegeri prezidențiale.
Un român
19.03.2024 18:01
Eu il votez pe Cristian Marinescu !
Guvernatorul Transilvaniei
20.03.2024 06:47
@Guvernatorul Transilvaniei: Sunteti colegi de salon, pe Bagdazar??
sibian
20.03.2024 07:39
Pai da mai ciuma rosie si galbena voua nu va place cand vi se spune adevarul, iesirile lui va deranjeaza, va plac cei care va mint frumos va promit si in final nu fac absolut nimic, de ce nu iesiti cu argumente la ceia ce afirma, sa dezmintiti punct cu punct.
Guvernatorul Transilvaniei
20.03.2024 09:43
ca sa fie distrusa cultura din sibiu trebuie ales un escu, traiasca oltenia
20.03.2024 10:15
"ca sa fie distrusa cultura din sibiu trebuie ales un escu, traiasca oltenia" - Stai linistit are grija unul Lupeş cu origini de pe malul Prutului, dintr-un sat cu multe vii in jur. Locul l-a schimbat dar obiceiurile stramosesti nu.
Pres
20.03.2024 11:53
Cristian Marinescu este MASON. Ai cazut in cap? Cum sa votezi nenorociti din astia la conducere? Nu e destul ca sunt infiltrati peste tot, de nu putem scapa de ei? Vrei sa ii mai votezi si pe aia declarati? Esti nebun?
@ Guvernatorul Transilvaniei
20.03.2024 16:13
Care PNL mai exista acest partid ? Ca eu vad ca e doar un PSD galben. La Sibiu vor lua cat PSD adica 10 la suta.
Vivi Dragan
21.03.2024 22:43
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica