Tribuna
PNL
Cadou pentru chitariştii de la Sibiu Guitar Meeting: bilet la Joe Satriani
Andra MARINESCU
2408 vizualizari
Cadou pentru chitariştii de la Sibiu Guitar Meeting: bilet la Joe Satriani
Chitariştii care vor veni în weekend la evenimentul din Piaţa Mică vor primi câte un bilet la concertul legendarului Joe Satriani. Showul va avea loc în această lună, pe 13 octombrie, la Cluj Napoca.

150 de copii care au urmat, timp de trei luni, cursurile Asociaţiei Culturale "Play" vor cânta alături de peste o sută de chitarişti veniţi din toată ţara sâmbătă, 3 octombrie, în Piaţa Mică. "Înscrierile online au fost închise de curând. Am depăşit numărul 100, cifră pe care ne-am propus-o de la început", a spus Anamaria Brumar, reprezentant al Asociaţiei Culturale "Play".
Ateliere artistice şi de muzică, pentru micuţi
De la ora 11, tinerii sunt aşteptaţi în spaţiul de eveniment pentru ateliere artistice, de creaţie plastică sau de muzică, dar şi în zona de jam-session, unde fiecare îşi va putea experimenta nivelul atins, după trei luni de antrenament. Între orele 14 - 16, vor urma proiecţii ale filmelor documentare despre chitarişti, iar de la ora 16 chitariştii se pot înscrie pentru concert. "Am început o procedură de înscriere a tuturor chitariştilor, pentru că am pregătit fiecăruia câte un kit de concert, compus dintr-o bandană foarte cool şi o pană de chitară. Dar cel mai important, am făcut asta pentru a avea o evidenţă clară asupra persoanelor care îl vor vedea live pe Joe Satriani, în concertul de la Cluj", a mai spus Anamaria Brumar. Potrivit acesteia, organizatorii concertului Joe Satriani s-au arătat încântaţi de ideea unei comunităţi a chitariştilor, de aceea ei au ales să ofere tuturor acestor artişti un bilet la concert.
O chitară Fender Squier Stratocaster, marele premiu
Conform Asociaţiei Culturale "Play",  concertul-lecţie de sâmbătă va avea două părţi. Prima va dura 45 de minute şi va fi urmată de tombola unde se va extrage câştigătorul marelui premiu al întâlnirii, o chitară Fender Squier Stratocaster, dar şi alte două chitări acustice. La ora 19, va începe cea de-a doua parte a concertului. Toţi participanţii au avut posibilitatea să repete cele opt piese având la îndemână tutorialele realizate de echipa Asociaţiei Culturale Play şi încărcate pe canalul de YouTube. Cele opt melodii sunt reprezentative pentru evoluţia muzicii din ultimii 50 de ani, printre ele regăsindu-se compoziţii Beatles, Rolling Stones, Vali Sterian sau Guns N' Roses. Întreg evenimentul va fi prezentat de vedeta Rock FM, Cristi Hrubaru.
Acţiunea din Piaţa Mică marchează finalul unui proiect mai amplu, "Pune Mâna pe Chitară", derulat de Asociaţia Culturală "Play". "Muzica trebuie să fie accesibilă tuturor, indiferent de vârstă, educaţie, situaţie financiară sau socială. Copiii sunt stimulaţi activ în a face muzică, mult peste ceea ce înseamnă a asculta muzică. Ei învaţă, astfel, să se exprime, să comunice într-o manieră diferită de cea tradiţională, prin arta sunetelor. Câştigul lor imediat este un hobby, care, în timp, poate deveni o profesie", a conchis Anamaria Brumar.







comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica