Tribuna
PNL
Brunchea atacă dur societatea "Pieţe Sibiu"
Sorana MAIER
3703 vizualizari
Brunchea atacă dur societatea

Mariana Brunchea, consilier local al PDL, a criticat ieri conducerea societăţii "Pieţe Sibiu", înainte de aprobarea proiectului de hotărâre privind bugetul societăţii pe anul acesta.
"Am constatat cu stupoare şi regret că au stabilit taxe colosale pentru ridicarea maşinilor, ca să facă două milioane de euro, cu profit 0", a spus Brunchea, adăugând că cei de la Pieţe cheltuiesc un milion de euro pentru fondul de salarii, că singura lor responsabilitate este de a-şi cheltui banii şi că merg pe principiul "papă tot".
Mai mult, consilierul a făcut o comparaţie spunând că este ca în rubrica publicată pe vremuri de Tribuna şi intitulată "Fără cuvinte".
Mariana Brunchea a spus că l-a căutat pe directorul de la Pieţe trei luni de zile şi că acesta nu i-ar fi răspuns, în condiţiile în care avea de rezolvat solicitările unor sibieni veniţi în audienţe pentru probleme legate de modul de acordare a tarabelor din pieţe şi de ridicarea maşinilor.
Imediat după poziţia Marianei Brunchea, proiectul a fost adoptat cu două abţineri.

Sume mari doar pe hârtie

Teodor Birţ, directorul societăţii, spune că fondul mare de salarii apare în proiectul de hotărâre deoarece anul acesta au în plan angajarea a 14 oameni pentru activitatea de ridicări, iar pentru acest lucru este nevoie să prevezi banii în buget încă de la început.
În total, sunt 146 de angajaţi, pentru toate cele trei activităţi, pieţele, ridicările de maşini şi partea tehnică, care se ocupă de lucrări şi de construcţii. Un angajat al societăţii "Pieţe Sibiu" pleacă acasă, lunar, în medie cu 1.317 lei în mână.
Societatea are acum două utilaje de ridicat maşini parcate neregulamentar, pe care lucrează 18 oameni, în ture de câte opt ore, de la 6 dimineaţa, la 22.00 seara, şi sâmbetele şi duminicile.
Birţ spune că dacă l-ar fi căutat cu adevărat unul dintre consilierii locali ai Sibiului, cu siguranţă că i-ar fi răspuns, iar în plus ei s-au întâlnit în ultimele luni chiar la şedinţele Consiliului Local.




comentarii
8 comentarii

PRIN H.C.L SIBIU 103/2011 S-A CONFERIT COMPETENTA DE EXERCITARE ATRIBUTIILOR AUTORITATII PUBLICE UNEI SOCIETATI PE ACTIUNI ASTFEL INCAT NERESPECTAREA COMPETENTEI ESTE SANCTIONATA CU NULITATEA ABSOLUTA A PROCESULUI VERBAL CARE ESTE INTOCMIT LA RIDICAREA MASINII.{HOT.TRIBUNALULUI SIBIU, DEFINITIVA SI IREVOCABILA} DECI S.C PIETE SIBIU INCASEAZA BANI ILEGAL
ben
19.04.2013 00:48
Stie ea ce stie, mai banuim si altii dar daca e tolerat.
Guvernatorul Transilvaniei
19.04.2013 07:39
hotie ,hotie,hotie.........
cip
19.04.2013 07:45
Ce bune sunt "salariile medii" pentru genul asta de personaj. Se ascunde in spatele salariului mediu pe angajat si el si ceilalti cativa. Macar mai dati ceva bani spre bugetul primariei, nu vedeti ca drumurile au devenit ulite?
m
19.04.2013 10:20
E clar ca aindivizi de acest gen isi bat joc de noi
je
19.04.2013 11:38
La piata de masini aproape toti bani intra in buzunaru celor de la poarta.Duminica erau si cate 3la o poarta sa-ti ia bani,adica un leu pe care il baga in buzunar,nu ajunge la primarie.
sibian
19.04.2013 14:56
cei care ridica masini fac un abuz total,in loc sa ridice masini care incurca circulatia,nu se mai obsesc sa caute asa ceva si la doi pasi de ei pe cl.dumbravi ridica tot ce cred ei ca nu sa parcat cum trebuie,repet masini care nu incurca sub nici o forma circulatia si care a-r trebui amendate in nici un caz ridicate.
sos
19.04.2013 15:04
hopa s/au trezit pedeleii
cind erau ei la putere de ca a tacut doamna?
daria
19.04.2013 17:50
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica