Tribuna
PNL
Bradu, gazda celui mai nou festival al Ţării Oltului
Dan FRÂNCU
2126 vizualizari
Bradu, gazda celui mai  nou festival al Ţării Oltului
La mijloc de toamnă rodnică şi frumoasă, dumi­nică, 25 octombrie, începând cu ora 11, pe un teren situat la intrarea în satul Bradu dinspre Avrig (par­tea dreaptă a DN 1), se va desfăşura prima ediţie a Festivalului "Ţara Oltului în produse şi tradiţii”. Manifestarea este organizată de Primăria şi Con­siliul Local al oraşului Avrig, în colaborare cu Aso­ciaţia Crescătorilor de Animale Avrig şi este inclusă pe Agenda evenimentelor cultural-sportive pentru anul 2015.

Organizatorii le promit tuturor celor ce vor alege să participe la acest nou festival, că pre­gătesc un adevărat regat al gastronomiei tradiţionale, al roadelor acestor pământuri, o mare expoziţie a portului, tra­diţiilor şi obiceiurilor co­muni­tăţilor din aşezările răs­pândite între poalele Masivului Făgă­raş şi malurile Oltului. De ase­menea, nu vor lipsi expo­ziţiile de animale şi nici surprizele.
Cum este şi normal pentru o asemenea manifestare, şi festivalul de la Bradu va fi “învelit” cu un spectacol fol­cloric, susţinut de ansambluri şi grupuri, solişti vocali şi in-s­trumentişti din mai multe lo­ca­­lităţi cuprinse în Ţara Oltului.
Expozanţii vor fi atent mo­ni­torizaţi de un juriu al organi­za­torilor, cele mai frumoase stan­duri şi cele mai bune cali­ta­tiv produse urmând a fi premiate.
Festivalul “Ţara Oltului în pro­duse şi tradiţii” este o ma­nifestare prin care se doreşte realizarea unei mai bune pro­movări a produselor şi tradi­ţiilor zonei, a portului, jocului şi cântecului popular, a unei mai bune valorificări a meşte­şugurilor, dar şi întări­rea legă­turilor dintre localităţi şi crea­rea de noi contacte între pro­ducătorii şi furnizorii de servicii din zonă.
Aşadar, cei ce doresc să-şi achiziţioneze diverse produse tradiţionale din Ţara Oltului, să descopere specificul gastro­nomic din această regiune, iubitorii de animale şi pasio­naţii de meşteşuguri tradiţio­nale, de portul local, muzică şi joc, pot să includă în planurile pentru acest sfârşit de lună şi Festivalul “Ţara Oltului în produse şi tradiţii”, ce se va desfăşura la Bradu.

 






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica