Tribuna
PNL
„Chipurile feminine sibiene din alte veacuri”, pe simezele Primăriei Sibiu
Sorana MAIER
2778 vizualizari
„Chipurile feminine sibiene din alte veacuri”, pe simezele Primăriei Sibiu
© Răzvan NEGRU

Sala de expoziții a Primăriei Sibiu găzduiește în această perioadă expoziția de fotografie și documente „Sibiu. Femeile cuvântului scris și cântat”, parte a proiectului Chipuri feminine sibiene din alte veacuri.

Sibienii și turiștii au ocazia să afle date inedite despre viața și activitatea unor femei excepționale din istoria Sibiului – scriitoare, poete, pictorițe, profesoare, directoare de școli ori femei implicate în viața socială, politică sau culturală din trecutul Sibiului sunt readuse la viață prin intermediul acestei expoziții.

© Răzvan NEGRU

Cele peste 30 de chipuri feminine incluse în expoziție sunt cele ale femeilor care au făcut istorie alături de intelectualii sibieni din secolele al XIX-lea și XX. Maria Cosma, președinta Reuniunii Femeilor din Sibiu, cea care a înființat școala de fete a Reuniunii și s-a implicat în numeroase proiecte culturale și educative, Eleonora Lemeny, deputată în Marele Sfat Național de la Alba-Iulia și prima femeie cu titlul de doctor din Transilvania, Iudita Măcelariu, coordonatoarea unei ample acțiuni de ajutorare a răniților în timpul Războiului de Independență, Emilia Rațiu, o remarcabilă militantă socială, poetele Maria Cunțan și Adelina Olteanu, muzicienele Minerva Brote, Maria Crișan, Veturia Ghibu, Veturia Goga, scriitoarea Anna Schuller-Schullerus, etnologul Pauline Schullerus, prima femeie fotograf de atelier – Kamilla Asboth, pictorița Coca Mețianu, sunt doar o parte din personalitățile fascinante care au marcat viața culturală și socială în trecutul Sibiului.

Expoziția este deschisă până la finalul lunii noiembrie, în sediul Primăriei Sibiu, sala expozițională din Centrul de Informații pentru Turiști.

Evenimentul este organizat de Asociația Sibiul Cultural și este cofinanțat de Primăria Sibiu prin Agenda Culturală 2019.

 

© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU







comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica