Tribuna
PNL
Autostrada Sibiu - Orăştie se împotmoleşte în lotul III
Sorana MAIER
2544 vizualizari
Autostrada Sibiu - Orăştie se împotmoleşte în lotul III
Visul de a circula neîntrerupt pe autostrada Sibiu - Orăştie se amână. Contractul dintre Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) şi Impregilo Group pentru realizarea segmentului de autostradă Orăştie-Sibiu, lotul III, situat între Sălişte şi Cunţa, se reziliază, a anunţat Dan Şova, ministrul Transporturilor. Acest lot, singurul din autostrada Sibiu - Sălişte care nu este gata, trebuia finalizat în toamna acestui an. Şova a mai spus că problemele care au dus la reziliere sunt cele legate de preţul lucrărilor care mai sunt de executat. În acest lot au apărut alunecări de teren, pentru rezolvarea cărora este nevoie de lucrări suplimentare.
Dan Şova, ministrul Transpor­tu­rilor, a anunţat că va rezilia con­tractul dintre Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) şi Impre­gilo Group pentru realizarea seg­mentului de autostradă Orăştie-Sibiu, lotul III. Rezilierea contrac­tului vine în condiţiile în care acest lot, situat între Sălişte şi Cunţa, trebuia să fie finalizat în cursul aces­tui an. "Pentru Orăştie-Sibiu, Consiliul de Administraţie( al CNADNR) va aproba rezilierea contractului cu Impregilo săptămâna aceasta. Nu au reuşit să se înţeleagă din punct de vedere tehnic şi financiar. Există probleme între specialişti în privinţa alunecărilor de teren din zonă. De comun acord între conducerea CNADNR şi conducerea Impregilo s-au făcut două expertize indepen­dente cu experţi agreaţi de ambele părţi, respectiv o expertiză tehnică şi una financiară, pe contract. Ambele expertize au dat dreptate CNADNR şi vom rezilia acest contract", a declarat Şova la TVR. Lotul III al Autostrăzii Orăştie-Sibiu măsoară 22,1 kilometri şi este singurul care nu a fost finalizat, din cauza unor probleme legate de alunecările de teren. Ministrul Transporturilor a anun­ţat că va organiza o nouă licitaţie pentru construcţia ultimilor 6 km de autostradă din lotul III. "Facem licitaţie din nou. Cei de la Impregilo au cerut o majorare de contract care este nelegală şi nerecunoscută de niciun expert şi neacceptată de Comisia Europea­nă. Când ai o asemenea situaţie, reziliezi contractul şi prezinţi proiectul din nou, îl licitezi cu noul preţ şi termini discuţia. Oricum, mai sunt 6 km de făcut, deci oricine vine mai are de lucrat maximum şase luni", a explicat Şova. Trei loturi inaugurate În luna decembrie a anului trecut au fost inaugurate trei loturi ale autostrăzii Sibiu - Orăştie: loturile I, II şi IV, cu lungimi de 24,1 kilometri, 19,7 kilometri şi respectiv 16,6 km.




comentarii
14 comentarii

CAND SE FACE UN CONTRACT; EXECUTANTUL ESTE OBLIGAT CA SA RESPECTE TERMENUL PROPUS DE FINALIZARE CU GARANTIE DE 8 ANI PE LUCRAREA EFECTUATA. DACA NU RESPECTA TERMENUL TREBUIE EL EXECUTAT LA BANI SI DAT AFARA DIN ORICE FEL DE COMPETITIE DE A MAI LUCRA PE PIATA ROMANEASCA.
RSE
26.03.2014 00:24
povesti nemuritoare...in Romania nu s-a incheiat nici un contract de drumuri care sa aiba 8 ani garantie...partea cu eliminarea din competitie e o alta poveste...
un sibian
26.03.2014 07:46
Asa ne trebuie s--au dus buluc prostimea sa-i voteze pe acesti incompetenti , made in Ponta , Sova etc.
sibian
26.03.2014 07:48
In romania nu se iese-n strada pentru ca nu sant strazi si nici autostrazi, deci cum sa fie contracte, sant doar jafuri la banii alocati si nimenea nu face parnaie, banii se-npart frumusel
tir
26.03.2014 08:17
Deci" Oricum,mai sunt 6 Km.de facut"io zic sa vina cei care au facut magistrala Botorca-Agnita, cu carele trase de boi,daca nu mai sunt boi, le vom trage NOI
Ion
26.03.2014 08:28
Pe Sova nu-l reziliaza nimeni?
Odin
26.03.2014 09:08
bai dati opinia pe saits-au nu va lasa sefi ,cine s-a mai iasa in strada ,copii si batrini ca asta este majoritatea in tara restu 6 000 000 sunt afara de ce credeti ca alesi nostri se uita la cit este somaju in spania ,italia etc de se intorc aia s-a vezi somaj cu 3 cifre la noi nu ala mincinos de 7 la suta ,si in legatura cu autostrada daca se respecta contractul centuri sibiului33 de km nu 17 km inchipuitiva unde eram aproape de nadlac asa platim hotiile lui alti
cenzurati
26.03.2014 09:22
asa e la noi
gogu
26.03.2014 11:58
Pamint , apa , beton amestecat in capul lor minciuna, tupeu, ne pune nervi slabi la incercare oare cit m-ai e rabdare .Plutim si nu vedem nimic tacem si ne tot intrebam traim visam ce rost avem sintem bolnavi neputinciosi sintem pamint, apa, beton.
h
26.03.2014 12:28
Sova, Ponta etc. va cer demisia!!! Bine ca de saptamana viitoare ne ardeti la pompa, dar de strazi nu va ocupati deloc
chris
26.03.2014 15:04
unde drq sunt studiile?mai ales alea pe care s-au cheltuit o gramada de bani ........si care spun clar daca aluneca sau nu terenu`eu proupun sa se fac altele la pret dublu.......si sa vedeti ca peste cativa ani.....mii de ani ....mai facem 6 km de autostrada.......de vina ..oricum nu e nimeni ... ... doar vre 21. de mil ...de romanidin care unii au ghinionul ca s-au nascut iar restul ca merg sa voteze .....ATAT!!!!!
gimi
26.03.2014 16:37
Haideți fraților
RSE
26.03.2014 17:07
daca nu se umbla cu miselii autostrada nu trecea pe acolo dar marii bogatasi din saliste au mutat autostrada pe langa poarta lor, traseul initial al autostrazi nu era pe acolo dar de cum sa treaca autostrada la 10 km de saliste, pana una alta ne uitam la autostrada de departe iar la Apoldu de Sus e din nou mare accident, se pare ca au mai trecut doua tir-uri peste ceva masini mai mici.
!!!
26.03.2014 17:24
Cred ca cel mai bun lucru care s-ar putea face acum ar fi ca ce a mai ramas de facut sa fie preluat de intreprinderile de Drumuri si Poduri din judetele Sibiu si Alba si sa se apuce de treaba! Lucrarile mari de arta s-au realizat,asa ca acum sunt doar lucrari,poate unele ceva mai speciale care se pot realiza si de firme de judet,sub atenta supraveghere a specialistilor. Nu are rost sa platim la "MASCALTZONII",mafioti,mincinosi iar noi sa suferim si sa ne plangem in continuare.
navetist la Sebes
26.03.2014 19:33
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica