Tribuna
PNL
Apă curată pentru locuitorii de pe Valea Secaşelor
Alexandra CHEŞCU
2110 vizualizari
Apă curată pentru locuitorii de pe Valea Secaşelor
Aproximativ 16.000 de locuitori din mai multe localităţi de pe Valea Secaşelor vor avea apă de calitate. Apa care este potabilizată la Staţia de Tratare "Dumbrava" din Sibiu va ajunge la ei de la Gura Râului, printr-o aducţiune de 73,7 kilometri, care cuprinde două staţii de pompare. Prima dintre acestea, Staţia de pompare nr. 1, aflată pe strada Ogorului din Sibiu, a fost pusă în funcţiune vineri, 30 octombrie, de către reprezentanţii SC Apă-Canal SA, în prezenţa mai multor ficialităţi locale şi judeţene.

Apă pentru 23.000 de oameni

Chiar dacă în prima fază apa va ajunge doar la robinetele locuitorilor din Şura Mică, Rusciori, Ocna Sibiului, Loamneş, Mândra, Alămor, Haşag, Păuca, Presaca, Broşteni, Bogatu Român şi Apoldu de Jos, în viitorul apropiat, prin POIM, vor fi conectate la reţea şi localităţile Topârcea, Armeni, Amnaş, Dobârca, Sângătin, Miercurea Sibiului, Apoldu de Sus, Ludoş şi Gusu. În acest fel, în următorii ani numărul locuitorilor de pe Valea Secaşelor care vor beneficia de apă potabilă va ajunge la 23.000.
"Evoluţia serviciului de apă din ultimii ani a condus la rezerve importante în capacităţile de furnizare a apei potabile în uzina Dumbrava. Această lucrare pe care am inaugurat-o astăzi face posibilă asigurarea cu apă pentru o perioadă îndelungată de acum încolo în zona de nord a judeţului, care era deficitară sub aspectul apei de cantitate şi de calitate corespunzătoare. Scopul nostru, între altele, este să vindem apă şi cred că această lucrare nu face altceva decât să compenseze şi să furnizeze noi consumatori pentru serviciul de apă", a spus Mircea Niculescu, directorul SC Apă-Canal SA.
 
Un proiect de 33 de milioane

Aducţiunea a fost executată în perioada mai 2014-septembrie 2015 şi face parte din Proiec­tul "Extinderea şi reabilitarea infra­structurii de apă şi apă uzată din judeţele Sibiu şi Braşov", finanţat de Uniunea Europeană prin POS Mediu. Mai mult, de-a lungul conductei de aproape 74 de kilometri au fost construite două staţii de pompare a apei - cea inaugurată ieri în Sibiu, şi o a doua care va fi pusă în funcţiune la Ocna Sibiului - precum şi opt rezervoare de înma­gazinare dotate cu staţii de clorinare. Proiectul are o valoare de 33,01 milioane de lei (fără TVA).
"Este o lucrare deosebit de importantă pentru societatea Apă-Canal, pentru cele 14 localităţi din Ţara Secaşelor şi pentru locuitori", a spus şi prefectul Ovidiu Sitterli. Virgil Popa, viceprimarul Municipiului Sibiu, consideră şi el investiţia ca fiind una de mare importanţă pentru zona pe care o deserveşte, mai ales pentru că, în opinia sa, va avea rolul de a stabiliza populaţia din aceste localităţi, putând fi atraşi, totodată, şi investitori, cu o mai mare uşurinţă. La punerea în funcţiune a staţiei de pompare a participat şi Martin Bottesch, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu, unul dintre iniţiatorii proiectului.

 







comentarii
1 comentarii

Acum ai posibilitatea sa-ti imbunatatesti venitul lunar cu sume cuprinse intre 100 si 285 euro printr-o afacere inteligenta, muncind acasa. Instruirea se face gratuit, prin email. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal de comision. Pentru mai multe detalii trimiteti textul INFO la adresa de email: nicufarcas@gmail.com
Nicu
31.10.2015 15:15
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica