Tribuna
PNL
8 mai – Ziua Mondială a Crucii Roșii și a Semilunii Roșii. 30 de lucrători umanitari, morți în zone de conflict
8 mai – Ziua Mondială a Crucii Roșii și a Semilunii Roșii. 30 de lucrători umanitari, morți în zone de conflict

În 8 mai, sărbătorim Ziua Mondială a Crucii Roșii și a Semilunii Roșii, o zi în care celebrăm moștenirea lui Henry Dunant. Viziunea sa a dus la crearea Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie și a impulsionat generații întregi de voluntari să se dedice umanității. ”În această zi specială pentru Mișcarea noastră, care este marcată prin adoptarea sloganului ”KeepingHumanityAlive” – ”PăstrămUmanitateaVie”, reafirmăm angajamentul de durată al Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie de a susține demnitatea umană, de a alina suferința și de a acorda asistență persoanelor care se confruntă cu situații dificile, în special în zonele îndepărtate și greu accesibile”, au transmis reprezentanții Crucii Roșii. 

 

Mișcarea Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie sărbătorește 161 de ani de acțiune umanitară la nivel mondial. Ea este formată din Comitetul Internațional al Crucii Roșii (ICRC), Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie (IFRC) și 191 de Societăți Naționale. Voluntarii sunt primii care răspund nevoilor, lucrând neîncetat pentru a-i sprijini pe cei mai afectați.  Aceștia se află pe teren în locurile afectate de dezastre și conflicte, acordând primul ajutor, oferind îngrijire, distribuind materiale umanitare esențiale. Pentru Mișcare, ultimele 12 luni au fost marcate și de evenimente nefericite. Rețeaua a pierdut 30 de lucrători umanitari, uciși în zone de conflict precum Gaza, Libia, Sudan, Etiopia și Iran. Anul acesta, tema Zilei Mondiale a Crucii Roșii și a Semilunii Roșii este ”PăstrămUmanitateaVie”. 

 

Raluca Morar, director al Filialei Sibiu de Cruce Roșie spune că: ”De mai bine de 160 de ani, Cruce Roșie este neobosită în a ajuta persoanele vulnerabile din întreaga lume și în a acorda asistență umanitară în cele mai grele situații, fie că vorbim de confilcte armate, de pandemii sau de alte calamități ale naturii. Azi, le adresez mulțumiri și gânduri de bine, tuturor celor implicați în această mișcare internațională care PĂSTREAZĂ UMANITATEA VIE.”

 

Despre Crucea Roșie Română

 

Crucea Roșie Română este cea mai mare organizație umanitară din țară, cunoscută pentru rolul său vital în intervenția în caz de dezastre. Cu o rețea extinsă la nivel național, Crucea Roșie Română acționează ca un pilon de sprijin în situații de urgență, oferind ajutor și asistență esențială pentru comunitățile afectate de dezastre. Rolul auxiliar al Crucii Roșii Române este de a completa eforturile autorităților naționale și locale în intervenția la dezastre. Organizația este adesea una dintre primele care răspund la crize, oferind ajutor imediat și coordonând resursele pentru a răspunde nevoilor urgente ale victimelor. Această intervenție se extinde de la distribuirea de alimente și apă până la organizarea de tabere de sinistrați, furnizarea de prim-ajutor de bază și suport psihologic pentru cei afectați. 

 

 






comentarii
2 comentarii

Si ziua PSD-ului , iliescu , nastase , trif si toti membrii comunisti . Si nu se dezic de presedintele lor de onoare . A omorat mai multi oameni decat celalat de inaintea lui .
asa ne trebuie
08.05.2024 18:40
Un articol scris ca sa fie scris... De ce 8 mai este ziua Crucii Rosii ? Doamna Raluca Morar ar trebui sa stie, dar cred ca nu ati intrebat-o... Incepand d o a r cu anul 1948, pe data de 8 MAI, este Ziua Mondiala a Crucii Rosii si
Semilunii Rosii si ea ne aminteste ca in aceasta zi, in anul 1828, s-a nascut elvetianul Henry Dunant, fondatorul Comitetului International al Crucii Rosii (denumit initial Comitetul International de ajutorare a Ranitilor, creat in anul 1863).
cititor
08.05.2024 20:22
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica