Tribuna
PNL
Ştrandul de la Cisnădie, inaugurat pe ploaie: "E semn de belşug!"
Andra MARINESCU
12117 vizualizari
Ştrandul de la Cisnădie, inaugurat pe ploaie:
Cisnădienii - şi nu numai - au unde merge în această vară să se distreze şi să se bronzeze. Ştrandul din incinta bazei sportive multi­-funcţionale a fost inaugurat sâmbătă, la ora 10, în prezenţa localnicilor şi a reprezen-tanţilor autorităţilor locale şi judeţene. Deşi vremea nefavorabilă nu a ţinut cu ei în prima zi, cisnădienii au timp încă două-trei luni de bălăceală. "E semn de belşug", sunt de părere oficialităţile judeţene.

Sâmbătă a fost sărbătoare la Cisnădie, pentru că ştrandul din localitate a fost inaugurat. La eveniment au luat parte zeci de cisnădieni şi sibieni, dar şi oficialităţi ale oraşului şi judeţului. Ei au fost întâmpinaţi pe muzică de fanfară, iar primul care a luat cuvântul a fost Gheorghe Huja, primarul Cisnădiei. "Mă bucur că în fiecare an am avut şansa să pun în valoare câte un obiectiv. Anul trecut am avut plăcerea şi bucuria de a da în folosinţă patinoarul de care am văzut că foarte mulţi tineri, copii şi vârstnici se bucură şi am ridicat cel mai înalt brad de Crăciun din ţara noastră. Îmi doresc ca ceea ce am pus în valoare, de la mic la mare, să respectăm şi să protejăm, pentru că numai aşa putem merge înainte", a spus acesta. Prezent la evenimentul de inaugurare a fost şi Ioan Cin­drea, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, care a spus că va fi prezent la toate manifestările de acest gen, "ori de câte ori se întâmplă un lucru bun, ca cel de astăzi (n. r. sâmbătă): inaugurarea unui ştrand, într-o zonă de agre­ment". Acesta a spus şi că meritul investiţiei este, în primul rând, al primarului. "Eu l-am căutat în ultimele două luni de vreo trei ori şi de-abia l-am găsit. Întotdeauna îmi spuneau cei de la Secretariat că e pe şantier. Şi l-am întrebat: <>. Zice: <<Ştrand. Că de două luni de zile m-am mutat efectiv pe şantier!>>", a povestit preşe­dintele CJ Sibiu, care, după ce l-a felicitat pe Gheorghe Huja, i-a strâns şi mâna. La rândul său, Ioan Ovidiu Sitterli, prefectul judeţului Sibiu, a repetat gestul de apreciere. "Vreau să vă spun că, dacă astăzi nu ar fi fost o aşa vreme ar fi fost mai mulţi oameni prezenţi. Ploaia înseamnă belşug. Eu cred că acest ştrand este binevenit şi va aduce prosperitate pentru localitate şi pentru noi toţi", a completat prefectul.

Pentru toate vârstele

Ştrandul are două piscine: una pentru copii şi alta pentru adulţi, cea din urmă ajungând la 1,80 metri adâncime. Bazinul pentru copii este dotat cu tobogane, unde prichindeii se pot juca. Deşi vremea nu a ţinut în prima zi cu cei prezenţi la inaugurare, trei băieţi, de circa zece ani, s-au arătat, totuşi, curajoşi. În loc să stea sub umbrele şi să se ferească de stropii reci de ploaie, au inaugurat ei înşişi bazinul pentru copii, bălăcindu-se câteva minute în el şi atrăgând atenţia tuturor. Cei interesaţi să vină la ştrandul de la Cisnădie, situat vizavi de Parcul Măgura, trebuie să ştie că preţul de intrare este trei lei pentru copii sau şase lei pentru adulţi. Închirierea unui şezlong costă cinci lei.

Casa de Cultură, anul viitor

Investiţiile Cisnădiei nu se opresc aici. La final, Gheorghe Huja a promis cisnădienilor săi că va continua seria pro­iectelor promise în campania electorală. Astfel, în 2015 spune că va tăia panglica Casei de Cultură din loca­litate. "Pentru că toate pro­iectele pe care le-am promis, după câte se vede, le onorez. Şi anul viitor sigur că vom tăia acea panglică, indiferent dacă voi obţine sau nu finanţare de la Guvern", a conchis primarul.







comentarii
2 comentarii

probabil ca va mai exista un articol in tribuna despre primul kk din piscina
piscina
14.07.2014 11:21
Ar fi interesant de stiut daca Cindrea a venit in catuse sau nu.Pe de alta parte Huja era pe santier...doar nu a fost numai strandul..Au mai fost,stie el..cum sa nu.
corbul
14.07.2014 21:05
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica