Tribuna
PNL
300 de sibieni, avertizaţi de Primărie din cauza caselor dărăpănate
Sorana MAIER
2591 vizualizari
300 de sibieni, avertizaţi de Primărie din cauza caselor dărăpănate
Şi terenurile lăsate în paragină în zona centrală sunt o problemă estetică a oraşului. Primarul Astrid Fodor spune că administraţia locală va decide în perioada următoare în ce măsură va mări impozitul pentru sibienii care nu îşi îngrijesc proprietăţile.

Sute de case, doar în zona centrală a Sibiului, sunt un pericol real pentru trecători din cauza elementelor ce stau să se desprindă de pe faţade, dar sunt şi o pro­blemă estetică pentru oraş.
Noul cod fiscal, ce va fi pus în aplicare de anul viitor, permite primăriilor să stabi­lească impozite de cinci ori mai mari pentru proprietarii care nu îşi îngrijesc clădirile.
La Sibiu, însă nu s-a luat o decizie în acest sens. Pri­marul interimar al Sibiului, Astrid Fodor, a declarat, într-o conferinţă de presă, că aşteaptă să apară normele de aplicare a codului fiscal, după care administraţia va lua o decizie în privinţa ma­jorării impozitelor pentru cei care nu îşi îngrijesc proprie­tăţile.
Primarul Fodor spune că sunt şi nenumărate terenuri în zona centrală a Sibiului care sunt neîngrijite şi deşi Primăria Sibiu le-a trimis atenţionări proprietarilor, aceştia nici măcar nu şi-au cosit terenurile, iar amenzile sunt atât de mici încât nu au niciun efect.

Şi în privinţa faţadelor neîngrijite, Primăria a trimis sute de avertizări

“Compartimentul Disci­plina în Construcţii din cadrul Poliţiei Locale Sibiu a trans­mis în 2014 277 de aver­tismente pro­prie­tarilor aces­tor imobile care au nevoie de intervenţii, iar în 2015 au transmis deja 317 avertis­mente. Marea majoritate a acestor imobile sunt situate în zona centrală”, transmite Primăria Sibiu.
Clădirilor de acest gen, aflate în zona centrală a Si­biului, li se adaugă şi cele aflate în restul oraşului, care nu sunt deloc puţine.







comentarii
2 comentarii

daca se ceri preturi pe cladiri ca in paris sau londra nu se va rezolva nimic , sigur este cineva interesat se renoveze sau sa repare da atunci asa cladire merita 20-30.000 si nu 300.000 Euro..daca se vinde cu 300.000 trebuie impozitat ca venit si sa ia statul 50% daca se vinde cu 30.000 sa fie ne impozabil...
cucu
16.10.2015 07:02
casele prezentate nu au primit spoisorizari ,ajutoare, ca cele de pe centru cu ocazia Sibiu caapitala culturala 2007
proprietarii ar trebui ajutati de primarie la refacerea fatadelor,acoperisurilor,etc fie prin ajurtorla credit pe termen lung cu dobonda mica,fie prin scutirea de la plate unor impozite si taxe pe o perioada de timp
toate lucrarile facute cu firme de special;itate si cu acte nu cu zilieri,tuciurii cu scocurile etc
adi3
16.10.2015 19:07
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica