Tribuna
PNL
Umiliți, dar puși la plată
Dragoş BAKO
655 vizualizari

Zici că se țin scai de noi umilințele. Dar și ai noștri le caută, de zici că poftesc la ele ca gravidele la cireșe. Săptămâna trecută, politicienii vorbeau despre șansa României de a găzdui reuniunea PPE. În realitate, nu e vreo mare scofală, această întâlnire având loc periodic în câte o țară europeană. După ce s-au umflat politicienii în pene, spunând că și austriecii ne vor susține pentru intrarea în Schengen, cancelarul Karl Nehammer a zis ”Stop joc!”, anunțând că rămâne cum a stabilit în decembrie 2022. Ai noștri, cu botul plin de noroiul din balta în care țopăiseră veseli odinioară, au înghițit în sec, nu au reacționat, adică au făcut ceea ce fac ori de câte ori o iau peste bot. Nu cancelarul austriac e penibilul din această poveste, ci politicienii români care se spărgeau în figuri, plini de importanța unor nimeni. După cum spuneam și în urmă cu câteva zile, politicienii europeni nu sunt cu nimic mai breji, mai onești decât ai noștri; au venit la București pentru imagine, pentru aranjamente politice și nimic mai mult. În fine, reuniunea PPE de la București a fost încă un prilej de prestații ridicole ale unor bidivii din politichia românească. Odiseea dosarului „Roșia Montană” este o altă umilință cu rădăcini politico-șmenărești pe care românii au fost nevoiți să o rumege cu sufletul la gură, speriați de gândul că vor trebui să deconteze matrapazlâcurile unor combinatori. Oricum, nu ar fi plătit pentru jocurile murdare cei ce au contribuit la perpetuarea scandalului, în cazul în care România ar fi fost obligată să achite despăgubiri de miliarde de dolari. Cine decontează însă toată uzura psihică, toată starea de încordare în care a stat un popor amenințat cu falimentul?Și, ca să nu se plictisească umilințele despre care vorbeam, urmează – probabil – verdictul în dosarul dozelor de vaccin anti-covid19 contractate în neștire, de niște iresponsabili. Știu, mă vor acuza progresiștii vigilenți că sunt antivaccinist. Fals! Fiecare e liber să se vaccineze cât poftește, să bage în el șapte doze dacă e convins că îi vor face bine; ceea ce nu poți însă înghiți, dacă ai logica la purtător, este solicitarea unui număr mult mai mare de doze decât necesarul României. Cât de prost sau de ticălos trebuie să fii pentru a te preface că nu observi șmenul bătător la ochi? Că unii încearcă să ne umilească, să ne bage mâna în buzunar, să ne pună în genunchi, e o problemă; mai grav e că se găsesc printre ai noștri destui care să le dea o mână de ajutor, făcând în același timp pe bunii samariteni. 






comentarii
3 comentarii

Dle Bako, nu cred faptul că politicienii noştri au greşit cu ceva ...Prin declarații au forțat puțin nota (în sensul că acest Karl, va pricepe sensul unitătii europene), nimic grav în cuvintele lor. Politica este o"materie" grea; chiar periculoasă uneori. Vina este numai a statului austriac, şi mai ales a politicienilor ei. Problema se pune în sensul că UE nu are soluția contracarării acestei sincope ... Desigur, echipa dlui "kramer" este în "neutralitatea istorică" falsă a fostului imperiu.
Sbarcea Nicolae
11.03.2024 12:08
Clasa politica este in general, o coalca de slugoi nenorociti. Un grup parazitar care capuseaza bugetul statului si legifereaza la comanda stapanilor lor din umbra. Faptul ca slugoii de la noi ling papucii slugoilor austrieci nu ar trebui sa ne mire. Si intre slugoi exista diferite ranguri.
Reuniunea globalistilor europeni din PPE nu a facut altceva decat sa adune spuma mizerabililor de stanga care conduc acum UE spre dictatura si dezastru.

Speranta Europei sta in partidele conservatoare, singurele care ar putea redresa situatia dezastruoasa spre care se indreapta Europa. In Portugalia, tocmai au castigat conservatorii. Alegerile europarlamentare de anul acesta ar putea salva Uniunea Europeana de la dictatura globalista.
Sibian
11.03.2024 16:40
In ce priveste Rosia Montana, afacerea este una pur românească. Administratorii Roșia Montană Gold Corporation SA sunt trei români: Dragoș Tănase, George Bogdan Petrescu și Nicolae Gruia Suciu.

De altfel, administratorii Roșia Montană Gold Corporation, fac afaceri de sute de milioane de lei cu statul român. Doar cu Agenția de Cadastru au peste o sută de contracte.

Dupa declaratiile ciumelor, valoarea actiunilor Gold Corporation s-a dublat. Acum, dupa verdict au scazut cu 95 procente.

Cineva a dat un tun financiar de proportii. Pentru manipu.larea bursei, in tarile democratice, se face puscarie. La noi, hotii isi fac propaganda si campanie electorala cu astfel de mizerii.

Daca nu votati partide conservatoare, vor continua sa isi bata joc de noi, ciumele rosii. Progresistii, globalistii, marxistii si comunistii.
Sibian
11.03.2024 16:43
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica