Tribuna
PNL
Să-ți dai cu stângul în dreptul la imagine
Dragoş BAKO
644 vizualizari

Dacă erați sătui de disputele politicienilor, vă puteți muta atenția în pridvorul ciorovăielilor iscate de hotărârea montării camerelor de supraveghere în școli, fără a se cere acordul părinților sau al profesorilor. Bineînțeles, în doi timpi și trei mișcări, s-au creat două tabere care, în mare grabă, au pus mâna pe furcile și topoarele vorbelor de ocară. ”Să se pună!”, au spus unii. ”E o încălcare a dreptului la imagine!”, au tunat alții. Până la această discuție ar fi fost de rezolvat multe în învățământul românesc, dar asta e, le mai dregem și din mers. Școala e un loc public, dacă stăm și ne gândim bine; pe holurile ei nu defilezi în lenjerie intimă, nu te scarpini în dos, deci înregistrarea imaginilor din sălile de curs ori de pe coridoare nu încalcă intimitatea cuiva. Elevii și profesorii au un statut cunoscut de toată lumea, asumat, carevasăzică, nu e niciun secret că X sau Y se află într-o clasă, pe hol ori în cancelarie. Nu s-a luat în discuție montarea camerelor de luat vederi în toaletă, unde este un spațiu intim. În altă ordine de idei, s-a încetățenit în școli obiceiul filmării: elevii se filmează în timpul orelor și în pauză, își filmează profesorii când și cum au chef. Care e diferența între o filmare clandestină și una legală? Ce anume din activitățile școlare ori din recreație trebuie păstrat în mare secret? Filmările nu sunt făcute pentru a fi difuzate pe vreo platformă, ci pentru a exista o dovadă în cazul unor incidente. Mai mult, existența camerelor de filmat ar putea tempera avântul unor elevi sau profesori care obișnuiesc să iasă în decor. De ce se tem acei părinți guralivi că le sunt filmați copiii în timpul pauzei sau orelor de curs? În mintea multor mămici și tătici sălășluiește ideea că educația se face exclusiv la școală. Greșit: educația pleacă din familie, școala doar o completează, o șlefuiește. Nu cumva tocmai copiii părinților foarte nemulțumiți de amplasarea camerelor în școli fără consultarea lor sunt cei care creează probleme? Se teme cineva că elevii care fac semne obscene când se întorc cu spatele profesorii ar putea să fie filmați? Se teme cineva că un profesor care agresează fizic sau verbal un elev ar putea fi înregistrat? Ambele derapaje se întâmplă în multe școli din România, lor adăugându-li-se fapte și mai grave, comise cu violență. E chiar atât de condamnabilă înregistrarea lor? În fond, s-a ajuns aici după o avalanșă de incidente petrecute în școli, nicidecum pentru că i-a venit cuiva ideea să prindă în pereți niște camere de supraveghere. 






comentarii
8 comentarii

Dacā elevul sau profesorul au dreptul sā aibā la ei telefoane mobile sau alte dispozitive cu care sā poatā filma/inregistra sunet si imagine nestingheriti ( e dreptul loooooor or sā mugeascā vasnicii apārātori ai libertātii) nu vād de ce institutia scolii nu ar putea face exact, dar exact la fel !
Dacā trāia Ceausescu, ce smartphone-uri in orificiul anal le introducea la onanistii āstia...
Dar, ce sā vezi? L-au culcat cu ceafa pe cālcâie pe tiran ca acum sā mugeascā imbecil cā nu mai sunt reguli! Cā nimeni nu mai respectā nimic.
Bâta ! Forta brutā ! Pedepsirea fārā milā ! Astea creazā disciplinā! Restul? Haos si onanealā pe principii insiropate cu smoothie de leurdā bio!
Nu Tepes, Ceausescu ar trebui înviat!
Go get them Tiger! Asta e din Spiderman.....nu din sedintele Adunārii Oamenilor Muncii.
A-propos, mai existā sintagma Oamenii Muncii? Cā de penali, interlopi, clasa politicā am tot auzit.
Gogu
28.03.2024 07:20
Visul oricarui securist ceausist sa aiba legal supraveghere audio-video peste tot, este pe cale sa fie realizat de progresimea globalista. De aceea aplauda frenetic orice masura de urmarire a popu.latiei prin care practic se implementeaza sistemul abuziv, comunist, in care oricine este suspect si chiar vinovat, pana la proba contrarie.

Dar logica le joaca feste. Haideti sa explicam situatia ca pentru copiii de 7 ani, pentru cei care se prefac ca nu pricep:

- Problema: violenta si delicventa in scoli este in crestere
- Solutie propusa: montarea camerelor pentru inregistrarea permanenta a copiilor, fara acordul parintilor.

De unde a aparut problema? Comparam cu perioada cand NU erau violente si delicvente in scoli asa ca acum. Putem compara cu perioada interbelica, atunci cand Romania a dat cele mai mari nume de genii la nivel international, sau chiar si cu perioada comunista, mai slaba in ce priveste educatia decat perioada interbelica, dar totusi, nu asa de slaba ca acum.

Existau camere de supraveghere atunci? Camerele au prevenit delicventa in scoli vreodata? Absolut nu. Delicventa in scoli a aparut in momentul in care Ministerul Educatiei a fost ocupat de progresisti si transformat in Ministerul Educatiei Sexuale. Delicventa a aparut in momentul in care profesorilor li s-a luat puterea de a aplica masuri disciplinare. Nu mai au voie sa exmatriculeze, nu mai au voie sa dea afara de la ora, etc. etc.

Asadar cauza problemei noastre NU este lipsa de supraveghere permanenta, ci lipsa de masuri de disciplina.
Problema deci, a fost creata de sistem, de progresisti, INTENTIONAT, prin eliminarea masurilor disciplinare. De ce? Daca se doreste rezolvarea problemei, se poate face revenind la regulamentul dinainte.

Solutia normala ar fi reintroducerea masurilor de disciplinare. Se face acest lucru? NU. Se doreste acest lucru? NU. Atunci de ce sa aplicam o "solutie" care nu rezolva problema? Pai stati asa. Progresistii sunt ciume rosii, care urmaresc guvern unic mondial si dictatura. Ei au nevoie de suprgaveghere permaneta a tuturor in toate aspectele vietii. Unde va aflati, ce cumparati, cati bani aveti in banca, cat cheltuiti, cat castigati, ce vizionati la tv, cum stati cu sanatatea, ce medicamente luati, cat curent consumati, cat gaz, tot, absolut tot vrea sa afle sistemul despre voi.

De aceea vor sa implementeze aceste sisteme de supraveghere securistice, pentru ca tinerii sa se obisnuiasca in dictatura. Sa creasca supravegheati fara pic de libertate, pentru ca sa li se para normal lucrul acesta. Un animal crescut de mic in sclavie, in cusca, nici cand este eliberat nu mai fuge. Nu stie ce este libertatea. Ii este teama de ea, pentru cas-a obisnuit cu bocancul sistemul pe grumaz. Asta urmareste sistemul.
In felul acesta, sistemul creaza o problema si tot sistemul vine cu "solutia" care nu rezolva problema decat aparent. In realitate sistemul isi implementeaza cu viclenie planul de supraveghere totala in aplauzele gloatei care habar nu are ce i s-a pregatit. Sistemul acesta este aplicat mereu si mereu de foarte mult timp in toate domeniile.

In pLandemie urmareau sa vaccineze toata lumea cu mARN. Cum sa faca acest lucru? Au modificat un virus in Wuhan, l-au raspandit in lume, au exagerat totul pentru a crea panica si teroare, au venit cu "solutia" vaccinului. Doar asa scapam. Este singura noastra sansa. Daca nu ne vaccinam, murim toti. Au creat problema, au venit cu o solutie falsa, care de fapt reprezenta planul lor de la bun inceput. Dechideti ochii fratilor, ca ce va pregateste sistemul nu este pentru binele vostru.

Londra este orasul cu cele mai multe camere de supraveghere din lume. Au fost montate cu aceeasi poezie, ca vor impiedica delicventele. O statistica a politiei londoneze arata ca numarul de furturi si talharii A CRESCUT asa cum era trendul inainte de montarea camerelor. Supravegherea nu a afectat cu nimic delicventa, reiese din statistici.

Iar daca sunteti deranjati de elevii care pot sa inregistreze pe telefon, atunci aflati ca sunt scoli in care elevii nu au voie cu telefoanele, si sunt scoli in care chiar daca au voie la scoala, in timpul orei profesorul le impune elevilor sa isi lase telefoanele intr-un dulap, pana in pauza. Deci daca va deranjeaza telefoanele elevilor, problema aceasta se poate rezolva simplu, fara bani, cu putina bunavointa si logica elementara. Nu este nevoie de instalati mii de camere in toate scolile doar ca un raspuns in ideea imbecila ca daca ei ma filmeasa ii filmez si eu.
Sibian
28.03.2024 09:03
Mircea Platon la "Pe Drept Cuvânt”: Suntem victimele unui sistem programat să producă incompetență
Am vorbit cu Mircea Platon, profesor universitar și doctor în istorie, redactor-șef al revistei Convorbiri Literare, despre căutările și încercările României de azi, despre românism, patriotism și naționalism, despre diferențele dintre naționalismul etnic și naționalismul civic, dar și despre uneltele care ar putea fi folosite pentru a atrage popu lația României - în nici un caz națiunea României - spre război.

Poet, scriitor și eseist, autor al unor valoroase volume despre deșcolarizarea României, Mircea Platon a reușit o minunată radiografie a sistemului de învățământ românesc: cu atenție deosebită pentru deșcolarizarea și deșcolarizarea digitală a României, Mircea demonstrează că reforma continuă a sistemului nostru de educație - o reformă programată - conduce, de fapt, spre îngenuncherea României.
Av. Florentin ?uca
28.03.2024 11:15
@ Sibian. Bunā ziua, bunā sā iti fie inima, auzi , lasā -mā pe mine cā io asa am sā mor , securist. Dar ce pārere ai tu de postarea unui liber-cugetātor care iscāleste Av. XXXXX...si care emite doct imbecilitāti reduse la cugetārile unui oarecare Neica Nimeni. Oare de ce simte el nevoia in urinā sā mictioneze in online o abreviere cu iz profesional, crezând cā in felul acesta spusele-i capātā mai multā greutate, mai multā anvergurā ? Fiind probabil unul din miliardele de juristi retardati scosi la xerox de mega -giga-benga facultātile din cadrul universitātilor Pic-si-Poc, Tom-si -Jerry, träieste cu convingerea impotentā cā e si cult si doct. Boul nu realizeazā cā Justitia se face de āia puternici, de Tātucii sistemelor sociale, cā legea e un papirus de luat fata la fraieri, si posteazā cu gura adunatā-pungā de autosuficientā.
Av , vine de la avocat. Moaaaaaaaaaaamā, nu mai aveam scaun fluid dacā nu stiam cā un scrot zbârcit care posteazā in Tribuna la un articol are o ocupatie profesionalā.
Bā avocātele, io-s Gogu. Atât. Asa mā cheamā, nu conteazā ce am fost in viata profesionalā. Pārerea mea irupe erect din cugetul meu de cetātean liber, neatârnat si egal cu ceilalti.
Gogu (reloaded)
28.03.2024 12:28
Lasa Gogule ca stiu. Tu asa ramai, securist si ateu. In ce priveste "cugetul meu de cetātean liber, neatârnat si egal cu ceilalti" am ras cu lacrimi. Esti tu securist liber si neatarnat cum e Iohannis irlandez. Calci pe bec si vezi tu ce libertate si neatarnare iti dau stapanii tai.
Sibian
28.03.2024 18:54
" Educația pleacă din familie, școala doar o completează.."
Aceasta este concluzia excelentului articol scris de domnul Bako .
Cat despre comentarile de aici - no comment -
Sunt ca de obicei, de nivel foarte jos, mai ales ale ,,sibianului,, extremist atotstiutor de fake !
Andrei
28.03.2024 20:20
@ Sibian
Mā bucur sincer dacā te-am fācut sā râzi. Vezi, mai aduc si eu bucurie semenilor.
Auzi, nu suntem, nu am fost si nu vom fi niciodatā liberi. Nici ce simtim sau credem nu mai poate fi consideratā o libertate.....ce sā mai vorbim de ce ne e dat sā trāim .
Sā stii cā mā simt la fel de oropsit ca si tine, egal cu tine in suferinte. Crezi cā eu nu tot la acelasi pret cu tine cumpār pâinea? Kilowatul nu e la fel de împovārātor pentru mine ca si pentru tine? Crezi cā eu nu sunt mâhnit, sātul si scârbit de ce vād in juru-mi ? Oh, ba da.
Mai latru si eu pe-aici, ca si tine, degeaba, in rest, suntem toti in acelasi mare " merde " ....
Ai grijā de tine si de āi dragi de pe lângā tine....
Gogu ( muritorul )
28.03.2024 20:47
Țuca, Zbârcea & Asociații este o societate de avocatură, cu sediul central în București, România. Majoritatea operațiunilor se desfășoară la biroul central din București, însă firma este prezentă și în Cluj-Napoca, Madrid – Spania și Chișinău - Republica Moldova, unde este prezentă prin intermediul unei afilieri cu o firmă locală.
Recunoașteri recente
• „Law Firm of the Year: Romania” (IFLR European Awards 2016)
• „M&A Deal of the Year” (IFLR European Awards 2016)
• „Law Firm of the Year: Romania” (The Lawyer European Awards 2016)
• „Game Changer of the Past 10 Years - outside the UK” (The Financial Times Innovative Lawyers Report 2015);
• „National Champion for Romania” (The European Business Awards 2015);
• „Energy Law Firm of the Year Award” (The Diplomat Romanian Energy Awards Gala 2015);
• „Law Firm of the Year Award: Romania” (Chambers Europe Awards 2014);
• „Law Firm of the Year Award: Romania” (The Lawyer European Awards 2014);
• „Law Firm of the Year in Real Estate” (CiJ Awards Gala 2013);
• „Best Law Firm in Romania” (IFLR European Awards 2012);
• „Best Managed Workplace” (MPF European Leadership Awards 2012)
• „Law Firm of the Year” (Chambers Europe Awards for Excellence 2010)
• „Firma de Avocatură a Anului pentru Europa de Est și Balcani” (The Lawyer European Awards 2010)
• „Cea mai inovatoare casă de avocatură din Europa Continentală” (Financial Times 2009)
Podcastul "Pe Drept Cuvânt” – de Av. Florentin Țuca
Invitat prof. dr. Mircea Platon
Platon
29.03.2024 22:44
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica