Tribuna
PNL
Editorialul zilei
Iote că veni Haiti la noi!
Dragoş BAKO
1046 vizualizari

Când nişte creaturi bipede jefuiau victimele cutremurului devastator din Haiti ne cruceam spunând că asta-i măsura extremă a lipsei de umanitate; ne cruceam, scuipam în sân, iar ne cruceam, iar scuipam în sân. Cum Haiti e o ţară tare îndepărtată şi cum alte evenimente cu miros pestilenţial ne-au acaparat mintenaş atenţia am uitat destul de repede povestea cu victimele jefuite. Oricum, cu toţii am fi putut pune rămăşag că pe plairuile mioritice aşa ceva nu s-ar putea întâmpla. Bine că n-am pus, pentru că am fi pierdut. Vă sunt probabil cunoscute imaginile surprinse la Craiova, unde doi cetăţeni de etnie romă (auzi Ieuropo, ce correctly mă exprim?) au jefuit o femeie lovită de o maşină pe trecerea de pietoni. Ce să mai tânjeşti după vacanţe exotice în Haiti? Veni Haiti la noi.Acu' nu ştiu cum se manifestă primarii din Haiti, dar declaraţiile primarului craiovenilor, Antonie Solomon sunt mai mult decât o mână de cireşe aşezate pe tortul tâlhăriei săvârşite ziua-n amiaza mare. Zice guriţa cea slobodă (şi direct conectată la o filosofie de viaţă ascuţită ca lama unui şiş din cartierul Craioviţa) a primarului că femeia lovită pe trecerea de pietoni ar fi fost bolnavă psihic. Să înţelegem din vorbele lui Solomon că un cetăţean cu afecţiuni psiihce poate fi lăsat pradă pornirilor primare ale oricăror nenorociţi, că poate fi călcat în picioare, spânzurat, împăiat?! Pe scurt şi fără menajamente: "dă-l în mă-sa!". După care domnul primar a rectificat porcăria spunând că a confundat-o pe femeie şi că nu era vorba despre vreo clientă a balamucului. Pentru Solomon nu reprezintă vreo problemă fapta penală a celor doi ţigani, ci confuzia personală. Trecând peste mostra de degradare umană, peste faptul că doar una dintre cele două persoane care-au jefuit-o pe femeia accidentată a fost reţinută, peste "reclama" pe care am reuşit din nou să ne-o facem în lume, orice om de bun simţ, sănătos la minte ar fi deranjat de felul în care primarul unuia dintre oraşele mari ale României înţelege să pună problema într-o astfel de situaţie. Orice primar reprezintă voinţa majorităţii electoratului şi - teoretic - este oglinda convingerilor acelor oameni. Dacă nu mă înşel, Solomon a câştigat Primăria Craiova fără emoţii, iar când a fost la ananghie craiovenii au pus-o de nişte mitinguri de solidaritate. Că el spune tâmpenii pentru că atât poate e una, dar să nu uităm că omul ăsta e şi un soi de lider de opinie. Are "discipoli" care se uită-n gura lui precum evlaviosul la preot şi care vor înţelege din toată tărăşenia aia cu victima accidentului jefuită sub privirile senine ale trecătorilor că nu gestul celor doi tâlhari e problema, ci posibilele afecţiuni medicale ale victimei. Că doar a zis şi dom' primar. Şi dacă el nu ştie ce-i drept şi ce-i strâmb, cine altul să poată şti?




comentarii
4 comentarii

Adica, raiul tiganilor, poi daca-i beteaga die cap trabe furata mo, unde esti tu Hitler doamne, si tu antonescule, ce ne facem cu TIGANiiiiiii????
zylkon b
23.04.2012 08:18
Acesti talhari nenorociti trebuie pedepsiti exemplar indiferent ca sunt tigani s-au romani.Parca nu-mi vine sa cred ca se intampla asa ceva in tara Romaneasca.Daca sunt tigani, dati-mi voie sa va spun ca regret faptul ca generalul Antonescu a murit prea devreme.Cred ca stiti la ce ma refer.
GHITA
23.04.2012 08:40
Ce va mai mirati atat, ati uitat de cutremurul din Abruzzo din 2009 si de bandele de romani (cu un singur r) prinse jefuind de zor casele devastate de calamitate?
Ne miram de parca acum am descoperit apa calda...
nici o noutate
23.04.2012 09:49
Numai unul s-a lecuit de jefuit (cadavre), Mailat...
GHEORGHE INTENS
23.04.2012 11:59
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica