Tribuna
PNL
Grabnica înțolire a familiei Ciociu
Dragoş BAKO
749 vizualizari

Familia Ciociu știa de ceva vreme că urmează să meargă la o mare petrecere cu lume multă, cu berbecuți fripți la jar electoral, cu lăutari ce zăngăneau cântece de jale propagandistă și toate cele. Toată lumea se întreba cum vor apărea cei din familia Ciociu, cu ce vor fi îmbrăcați, în ce companie se vor înființa la zaiafet. Ei bine, veni și ziua cea mare. Mult așteptatele fracuri sau costume nu fuseseră pregătite, așa că neamul lui Ciociu puse mâna la nimereală pe niște țoale din dulap și se înfățișă dinaintea invitaților ba cu un colț al cămășii ieșit din pantaloni, cu nădragii necălcați, ba cu un sacou asortat ca nuca-n perete la gumarii avangardiști. Mesenii i-au privit mirați, unii s-au crucit scuipând în sân, alții și-au văzut de-ale lor. Întâmplarea asta a familiei Ciociu, să zicem un rod la închipuirii, seamănă leit cu ceea ce se întâmplă în politica așa-zis mare, unde Ciolacu și Ciucă, dimpreună cu câțiva viteji ai cetelor lor, se screm de câteva luni să anunțe pentru petrecerea electorală din iunie, numele artistului ce va anima campania pentru Primăria Capitalei. PSD și PNL sunt considerate cele mai mari, mai vechi și mai versate partide din România; ai spune că beneficiază și de cei mai mintoși politicieni. Bâlbâielile lor și strategiile neconvingătoare adoptate pun -însă- la îndoială abilitatea acestor capete încoronate din politichia româneaască. După o droaie de scenarii lăsate să șerpuiască prin desișul presupunerilor, în sfârșit, familia Ciociu, pardon, Ciolacu și Ciucă, au anunțat numele candidatului pentru Primăria Capitalei, nominalizându-l pe medicul Cătălin Cîrstoiu. Nimic de zis, poate că omul e bine intenționat, competent, dar ne apropiem de sfârșitul lunii martie și mai e foarte puțin până la debutul oficial al campaniei electorale. Carevasăzică, cele mai mari formațiuni politice ale României, pline ciucur de personalități competente, au avut nevoie de atâta amar de vreme pentru a desemna un independent în lupta cu Nicușor Dan. Acest candidat ar fi trebuit arătat încă de acum trei-patru luni, nu scos din joben pe ultima sută de metri, în mare grabă, ca într-o decizie luată, la repezeală, pe genunchi. În fond, cam tot ceea ce fac acești prieteni de conjunctură e realizat pe genunchi, vezi legile aprobate și ulterior modificate. Cam ăsta e halul în care se face politică la noi, nivelul e mai scăzut decât cel din anii de pionierat ai nesfârșitei tranziții. Prestația căpeteniilor politice trădează un amatorism îngrijorător; asta, dacă nu o fi la mijloc vreun blat, ceea ce nu trebuie exclus.    






comentarii
5 comentarii

Partidul Sobolanilor Democrati impreuna cu Partidul Nenorocitilor Lingai sunt parazitii Romaniei de peste 34 de ani.
Daca ii mai votati, ne vor vinde si chilotii de pe noi. Nu veti mai detine nimic, si veti fi fericiti.
Se formeaza Alianta NICI UN VOT PENTRU CIUME. Votati schimbarea.
20.03.2024 14:02
Motto:
„Greșalele în politică sunt crime; căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovați, se-mpiedică dezvoltarea unei țări întregi și se-mpiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei." (Eminescu ,Timpul – 13 februarie, 1882)

Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al PSD-PNL pentru primăria Capitalei este un apropiat al lui Arafat. Medicul a militat cu fanatism pentru vaccinarea popu.lației în timpul pandemiei:

"Este un număr foarte mare de decese, mai mare decât în valurile precedente. Gândiţi-vă că România, astăzi, la 400-500 de decese pe zi, pierde în fiecare zi un sat. 400-500 de oameni înseamnă o comunitate. Într-o săptămână România va ajunge să piardă o comună – 3.000-3.500 de oameni – şi aşa raţionamentul poate merge mai departe. Cum oprim lucrul acesta? Îl oprim prin vaccinare. Momentul că această depopu.lare prin indiferenţă, prin necunoaşterea unor neadevăruri corecte, ştiinţifice trebuie să ia sfârşit. Noi trebuie să susţinem vaccinarea ca o modalitate de a ne bucura alături de cei din jurul nostru, dar mai mult decât atât, cred că a venit momentul să înţelegem că în felul acesta îi protejăm şi pe cei nevinovaţi care sunt în jurul nostru, care sunt vaccinaţi şi care pot să interacţioneze în felul acesta cu un virus care nu este unul deloc blând, ci unul imprevizibil. Cred că este momentul să realizăm că vaccinarea este singura dovadă de a fi un bun cetăţean”, a spus Cătălin Cîrstoiu, într-o conferinţă de presă organizată la Biblioteca Naţională, în octombrie 2021.

De atunci s-a demonstrat de nenumarate ori ca propaganda sistemului a fost mincinoasa. Oamenii au murit cu zile datorita Protocoalelor Mortii aplicate la ordin in fiecare spital din tara. Mai mult, vaccinul nici nu a prevenit, nici nu a protejat.
Cioclii criminali ai sistemului sunt acum impinsi sa candideze in functii de conducere.
Sibian
20.03.2024 17:24
@Sibian
Ce zice medicul , este adevarul pur stiintific la care ne-am confruntat in acele momente tragice.
Atunci in Romania cei ce mureau erau tocamai aceia care nu s-au vaccinat.
De ce nu s-au vaccinat ? penreu ca sarmanii au fost influentati de " criminali " precum esti tu , direct responsabil de moartea lor.
Dezinformarile tale sunt de-a dreptul -penale !
20.03.2024 20:28
Ciume rosii criminale, o sa vina si timpul vostru, stai linistit. Toata lumea stie cum au planificat sefii vostri si cum ati executat voi, slugoii, aceasta pLandemie .

Cel mai mare genocid care a existat din toate timpurile. Au murit si inca mai mor pe capete, subit, saracii oameni.

Lepre ordinare ce sunteti voi. Ar trebui sa fiti trasi in teapa pentru crimele voastre, satanistilor!
Aveti tupeul sa mai cersiti voturile oamenilor dupa ce le-ati omorat familiile si prietenii?

PSD-PNL-USR ciumele criminale care au ucis si ucid oameni in continuare!
Sibian
20.03.2024 21:19
Nu am înțeles niciodată de ce un medic își dorește o candidatura în politica, după toți anii de studiu și acel jurământ depus la finalul acestora. Qui protest?
Isprost
26.03.2024 21:49
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica