Tribuna
PNL
Cum bagi patru elevi într-o bancă? Printr-o iniţiativă parlamentară!
Dragoş BAKO
660 vizualizari

Nu fac parlamentarii noştri mare lucru, se spune despre ei că taie frunze la câini, dar şi când se apucă de treabă, să te ţii. De cap. Au stat aleşii ce au stat şi şi-au amintit de vremurile copilăriei, când, ieşind seara de la cursuri, îi aşteptau vlăjganii la colţ şi-şi afundau mâinile în buzunarele lor. Probabil marcaţi de astfel de episoade ori de amintirile cu întreruperile de curent la ore întunecate, parlamentarii au băgat cheia în contactul unei iniţiative: cică toţi elevii, atât cei de la ciclul primar cât şi cei de la gimnaziu, ar trebui să meargă la cursuri doar dimineaţa, pentru că atunci dau mai mult randament. Am stat, am analizat, ne-am întrebat dacă o fi bine, dacă o fi rău? Rău n-ar fi, numai că parlamentarii au omis esenţialul: de unde atâtea clase, încât toate cursurile să se desfăşoare dimineaţa? În fond, de ce s-a inventat sistemul cu frecventarea cursurilor în două schimburi? Tocmai din motive de spaţiu. E foarte frumos că aleşii se gândesc la randamentul pe care
l-ar putea avea elevul român dimineaţa, numai că orele nu se pot desfăşura în curtea şcolii. Pentru a se pune în practică această iniţiativă, ar fi nevoie de alte câteva sute de şcoli, iar la noi abia se pot întreţine cele existente.
Nu-i vorbă, bani ar fi pentru orice: pentru împrumuturi acordate Republicii Moldova, pentru biserici, pentru autostrăzi construite pe apă (băi nemţilor şi austriecilor, neam de neamul vostru n-a avut aşa ceva, nu vă mai lăudaţi cu tehnologiile voastre desuete), pentru campanii sterile, pentru orice, mai puţin pentru şcoli şi spitale. Nu ştim dacă parlamentarii noştri s-au gândit înainte de a propune această lege că, totuşi, prevederile ei se aplică în România şi că, atunci când vrei să modifici ceva, trebuie să iei în calcul şi posibilităţile schimbării. Înainte de a spune prostii e bine să te documentezi minimal, iar pentru asta era suficient ca aleşii să intre într-o şcoală oarecare şi să întrebe dacă ideea lor ar putea fi pusă în aplicare. Ne întrebăm dacă oamenii ăştia ar putea alege şi o cale de mijloc? Adică, să nu mai oscileze între dormit şi iniţiative tâmpite ori neaplicabile. Or fi rostit în somn această idee? Şi dacă da, deodată? Erau chinuiţi de acelaşi vis? Acum, suntem chiar răutăcioşi! Odată au şi oamenii ăştia o idee, şi atunci se găsesc nişte cârcotaşi să le-o demonteze. Ei, ideea e bună, iar la nevoie, să se ia elevii în cârcă, cei din clasa a patra pe cei din a doua, ăia de-a şasea pe ăia de-a opta şi încap ei cumva. Că ar fi chiar păcat să se aleagă praful de aşa iniţiativă istorică.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica