Tribuna
PNL
Când gunoaiele ascund mormane de mizerii
Dragoş BAKO
575 vizualizari

Situația revoltătoare de la școala unde un copil de 8 ani a fost agresat sexual de un elev mai mare definește, cum nu se poate mai bine, comportamentul multora dintre cei ce păstoresc instituții publice. După cum am putut afla din presă, este vorba despre două agresiuni care s-au întâmplat la un interval destul de mare. Conducerea școlii s-a împotmolit în replici contradictorii, adoptând o prestație ridicolă. Jurnaliștii cei răi au aflat că, în cazul primului abuz, agresorul nu a fost tras la răspundere, întrucât avea doar 11 ani. Ce a făcut conducerea școlii după acest incident? A încercat să îi reducă la tăcere pe părinții revoltați. După producerea celei de a doua agresiuni, a continuat politica ascunderii mizeriei sub preș. Pentru directorul instituției e mai important ca părinții elevilor să nu vorbească cu reprezentanții presei decât să facă lumină într-o situație gravă. Țâfnoasa directoare, foarte pricepută la organizat grupuri de părinți, dar pasivă când vine vorba de făcut ordine în propria ogradă, e prototipul unui personaj răspândit prin instituțiile publice. Nu trebuie să fii expert în comunicare publică pentru a te comporta decent în astfel de situații, e de ajuns să ai un minim bun simț și să vrei să rezolvi problema. Mulți nechemați din sistemul public adoptă, atunci când în instituția pe care o conduc se întâmplă ceva grav, politica ascunderii mizeriei sub preș. Doar că, mormanele de gunoaie cresc, iar de sub preș răsar munții ignoranței și ai duplicității. Acești oameni nu au înțeles și nu vor înțelege că rostirea adevărului elimină puzderia de suspiciuni și scenarii false. Evitarea recunoașterii realității generează mult mai multe probleme, iar ceea ce se dorește a fi o protejare a imaginii devine, de fapt, o găleată cu noroi golită pe fațada instituției. Dacă părinții copilului agresat s-ar fi dus peste agresor, peste mămica și tăticul lui, gâdilindu-i pe la molari și canini, imediat s-ar fi pus în mișcare vigilenții apărători ai legii și i-ar fi reținut. Când însă există niște fapte grave, traumatizante, cu urmări devastatoare asupra psihicului acelui copil, asistăm la o tărăgănare suspectă, la o indulgență revoltătoare din partea celor ce ar trebui să acționeze cu fermitate. Nu e prima dată când autoritățile intervin cu viteza melcului, când se pune batista pe țambal. E un lucru atât de des întâlnit în instituțiile publice, încât a devenit ceva firesc. E plină România de gunoaie care ascund gunoaiele sub preș, iar liniștea și siguranța românilor se împiedică în grămezile crescânde. 






comentarii
7 comentarii

"Exista in lume 3 tipuri de oameni: oile, lupii si cainii de paza. Oile sunt cei care isi vad de viata lor fara sa creada ca ar putea exista vreun pericol sau fara sa stie cum sa se apere. Lupii sunt acei indivizi agresivi, criminali care nu se dau in laturi de la nimic pentru a-si satisface nevoile personale. Apoi mai exista cainii de paza. Sunt putini la numar, dar curajosi, nu se dau in laturi si isi pun propria viata la bataie pentru oi. Acestia sunt adevaratii eroi. De multe ori necunoscuti, neapreciati dar fara de care societatea ar muri."
Cazul elevului din Bucuresti mi-a adus aminte de fragmentul asta citit undeva. Directoarea si profesorii trebuie sa fie caini de paza. Fara discutie. Ei sunt acolo pentru a apara pe cei nevinovati, nu doar a incasa bani. La fel ca agentii de politie, militarii etc. Daca nu poti preveni sau gestiona anumite situatii negative, mai bine stai acasa si lasa pe cineva capabil sa ocupe acel loc.
Stefi
06.03.2024 14:07
Iasi e adevarata Mecca a Romaniei
Ceangaul lingator
06.03.2024 19:09
Adevarati vinovati sunt acei ce au facut legile -( dupa cele de dinainte de asa zisa rev--discilplina,imbracamintea si trasul la raspundere pe cei vinovati )-- dehh democratice crezand ca fac bine societatii-- e buna democratia dar are limite ca si o autostrada-- daca sofezi pe langa drum dai de copaci santuri sau capete de pod . cred ce spune Biblia -cine cruta nuiaua nu-si iubeste pruncul-- deci tot la educatie am ajuns care e bolnava ca si guvernul romaniei
06.03.2024 19:34
De citit ,,Personalitati periculoase ,, de Joe Navarro.

Fost agent FBI, va rata cum sa IDENTIFICATI SI SA VA PROTEJATI de oamenii periculosi.
banda oriental
06.03.2024 20:24
Esti un dobitoc , cu D mare! Problema nu sunt personalitatile asa zis periculooase! Problema este societatea ! Daca intr-o societate intelectualii sunt dati la o parte in favoarea muschiulosilor e grav. Societatea are o problema. Punct!
@Fed Ex
06.03.2024 20:48
Vai, vai.. Nici macar nu sunteti in stare sa identificati problema. Aici, nu profesorii sunt problema, ei nu mai au voie nici macar sa se uite urat la elevi. Ati vrut profesori PC ( politically correct ) si i-ati primit.
Problema e ca elevii nu sunt toti PC, unii sunt, multi nu, iar cand elevii PC se intalnesc cu elevii cavernelor ies tot felul de anomalii. Profesorii n-au ce sa le faca, nici politia, nici armata.
Era o vorba din batrani: "ce semeni aia culegi". Parca se potriveste acum..
Impuscatul
06.03.2024 21:44
Clar profesorii nu au ce sa le faca. Ciumele din minister le-au interzis toate masurile de disciplina posibile. Nici sa ii dea afara de la ora nu mai au voie, cica le incalca "dreptul la educatie"

Astea sunt rezultatele in invatamantul progresist. De la ministrii, la inspectori si pana la directorii de scoli toti sunt pusi pe pile de partid. Partidele elgebetiste promoveaza perversiunile si toate mizeriile. Astea sunt rezultatele guWernarii globaliste.

Mai votati fratilor PSD, mai votati PNL si USR sa vedeti cat de repede ajung copiii vostri la operatii de schimbare de sex.
Profu'
06.03.2024 23:04
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica