Tribuna
PNL
APM Sibiu - start la inventarele pe emisii
Alexandra CHEŞCU
3634 vizualizari
APM Sibiu - start la inventarele pe emisii

Toţi operatorii economici şi instituţiile care deţin date referitoare la sursele de poluanţi atmosferici sunt aşteptaţi la Agenţia pentru Protecţia Mediului Sibiu. APM Sibiu anunţă deschiderea sesiunii de raportare 2015, în vederea realizării inventarelor de emisii pentru anul 2014.  Sesiunea de raportare se desfăşoară în perioada 15 ianuarie - 15 martie 2015. "În acest context, toţi deţinătorii de informaţii necesare elaborării inventarelor de emisii de poluanţi atmosferici trebuie să com­pleteze chestionarele aferente activităţilor desfăşurate în anul 2014, în aplicaţia „SIM-PA F2 Inventare Locale de Emisii" disponibilă pe site-ul A.N.P.M. (https://raportare.anpm.ro/irj/portal/public). Pentru completarea corectă a chestionarelor se poate consulta docu­mentul „Ghid de utilizare a sistemului SIM. Inventar Emisii" disponibil la aceeaşi adresă", se arată într-un comunicat de presă transmis de APM Sibiu. În acelaşi document mai este specificat că, în cazul în care operatorii economici şi instituţiile nu beneficiază de conexiune la internet, ei pot trimite chestionarele ce trebuie completate în funcţie de specificul activităţii, la sediul APM SIBIU, în format de hârtie (conform anexei nr. 3 la O.M.M.P nr. 3299/2012 referitor la aprobarea metodo­logiei de elaborare a inventarelor privind emisiile de poluanţi în atmosferă).
"Precizăm că, în conformitate cu art. 79, al. 3, lit. a din Legea 104/2011 privind calita­tea aerului înconjurător, nerespectarea obligaţiei titularului de activitate de a furniza autorităţilor competente informaţiile solicitate pentru elaborarea inventarelor de emisii de poluanţi atmosferici constituie contravenţie, se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 2.000 lei, pentru persoane fizice, de la 5.000 lei la 10.000 Iei, pentru per­soane juridice", se mai arată în document.
Informaţii suplimentare pot fi obţinute de la sediul APM Sibiu din Sibiu, str. Hipo­dromului nr. 2A, telefon: 0269 422653, interior 111. Persoanele de contact sunt: Maria Dascălu, Serviciul Monitorizare maria.dascalu@ apmsb.anpm.ro şi Roxana Ursescu, Serviciul Monitorizare roxana.ursescu@apmsb. anpm.ro.

 






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica