Tribuna
PNL
"Cenuşăreasa" îşi pierde din nou pantoful pe scena de la Gong
Alexandra CHEŞCU
2205 vizualizari
După ce a lipsit şase ani de pe scena sibiană, tânăra zăpăcită care îşi pierde pantoful la petrecerea prinţului, revine la Teatrul Gong. "Cenuşăreasa", că despre ea este vorba, va veni în faţa copiilor duminică, 1 noiembrie, de la ora 11, într-un spectacol regizat de Dan Hândoreanu şi într-o nouă distribuţie.


Cea mai îndrăgită

Lucia Barbu, Leo-Nora Băcanu, Mircea Corcoveanu, Barbara Crişan, Horaţiu Dancu, Jenö Major, Gabriela Mitrea şi Angela Paskuy vor urca pe scenă pentru a reconstitui una dintre cele mai îndrăgite poveşti pentru copii din toate timpurile. „Cenuşăreasa” este o adaptare distinsă cu premiul de excelenţă în 2006, la Festivalul „Bucurii pentru Copii” de la Bucureşti, pentru reconsiderarea tehnicilor tradiţionale ale teatrului de păpuşi.

Încă o poveste

Spectacolul de la Sibiu este prezentat folosind cuvinte uşor simplificate, iar scenariul este ajustat în aşa fel încât poveştii-cadru i se alătură un plan secund, istorioara fetiţei izgonite de copii. Planul secund este o punere în scenă a aceluiaşi motiv, Cenuşăreasa, dar mai apropiat în timp şi mai accesibil copiilor. Viziunea contem­porană şi jocul dinamic şi ingenios al actorilor la vedere surprind prin varietatea tehnicilor de mânuire a marionetelor, într-un spaţiu ce recompune prin decorul de lemn pictat ilustraţiile cărţilor cu poveşti.
"Cenuşăreasa" are o durată de aproximativ 55 de minute, spectacolul fiindu-le recomandat copiilor cu vârsta peste 3 ani. Intrarea publicului se face pe baza biletelor puse în vânzare la sediul teatrului (miercuri, joi, vineri între orele 11 - 18, sâmbătă, de la 10, la 18 şi duminică de la 10, la 14), online (eventim.ro), la Librăriile Humanitas şi în magazinele Germanos, Domo, Orange şi Vodafone. Preţul unui bilet este de 7 lei, tarif unic. Pentru biletele achiziţionate online şi în reţeaua Eventim se percepe un comision de 10%. Accesul în sala teatrului este permis cu 30 de minute înainte de ora de începere a spectacolului.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica