Tribuna
PNL
Ziua Mondială a Munţilor Curaţi
C. MIERLUŞCĂ
1194 vizualizari

Ziua Mondială a Munţilor Curaţi (26 septembrie), din motive obiective, s-a desfăşurat sâmbătă, 3 octombrie, în staţiunea Păltiniş.
Organizaţiile neguvernamentale Amicii Munţilor şi SKV (Societatea Carpatină Ardeleană), cu susţinerea Tribunei au antrenat elevii de la Colegiul Economic "George Bariţiu" şi Colegiul Naţional Pedagogic "Andrei Şaguna" (prof. Carmen Stănese şi Dana Boldijar) pentru a participa la o acţiune cu impact puternic educativ şi ecologic.
Acţiunea a avut în vedere parcurgerea unui traseu Păltiniş - Şanta, cu strângerea deşeurilor aruncate la întâmplare.
Programul a mai cuprins prezentarea staţiunii Păltiniş şi a altor atracţii turistice, reguli de comportare în mijlocul naturii şi lecţii de prim ajutor, vizitarea Staţiei Meteorologice cu explicaţii detaliate asupra modului de funcţionare.
Participanţii au primit diplome cu specificarea acţiunii de voluntariat, pliante şi cărţi sponsorizate de Editura Constant Sibiu.
Sacii pentru strângerea gunoaielor au fost puşi la dispoziţie de firma de salubritate Sauber Machen.
Evenimentul nu ar fi fost posibil fără asigurarea transportului gratuit de către TURSIB SIBIU.
Tuturor le mulţumim din inimă pentru receptivitate şi ajutorul dat.
Pentru cei prezenţi la acţiune, în număr de 22 persoane, în majoritate elevi ai claselor a IX-a de la cele două licee din Sibiu, evenimentul a însemnat ceva deosebit, deoarece mulţi dintre ei nu au fost niciodată în Păltiniş, iar acum au beneficiat şi de o serie de învăţăminte legate de natură.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica