Tribuna
PNL
Vasile Chișiu revine la Mediaș
Vasile ANTIPA
1640 vizualizari
Vasile Chișiu revine la Mediaș

Clubul Lions prezintă la Mediaș, la Sala Traube, în data de 19 septembrie, de la ora 18, un spectacol de excepție cu baritonul Vasile Chișiu. Acesta a studiat canto la Universitatea Națională de Muzică din București și la Conservatorul din Trapani, Italia.

A continuat să se perfecționeze cu mai mulți maeștri, printre care se nunără Corneliu Fânățeanu, Nelly Miricioiu, Eduard Tumagian sau Károly Szilágyi .În 2005, încă student fiind, a debutat la Opera Națională București cu rolul Lordului Enrico Ashton din Lucia di Lammermoor de Gaetano Donizetti, în urmă căruia a primit un angajament ca solist permanent.

În stagiunea 2017-2018, Vasile Chișiu a cântat Rigoletto și Tonio/Prologul la Opera Națională Română din Iași, precum și Amonasro din Aida de Giuseppe Verdi și Rigoletto la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța și Alfio din Cavalleria Rusticana la Opera Brașov.

În 2018, a interpretat Simon Boccanegra din opera cu același nume de Giuseppe Verdi, la Sofia National Opera and Balet, Bulgaria.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica