Tribuna
PNL
Varza, vedetă de 9 ani, la Moşna
Vasile ANTIPA
1846 vizualizari
Varza, vedetă de 9 ani, la Moşna

Au fost 3 zile reuºite la Moºna, de vineri pânã dumi­nicã, la ediþia 2015 a Festi­valului Verzei.  Dacã în 2007, mulþi localnici priveau cu scepticism Festivalul Verzei, a 9-a ediþie a dovedit tuturor cã un efort continuu, cu obiective precise poate da roade durabile. Iar ediþia din acest an a fost una cu totul reuºitã. Festivalul Verzei a început sâmbãtã dimineaþa cu parada cãruþelor ºi a continuat cu un concert al fanfarei "Muzicienii Sibiului". Participanþii au avut ocazia sã viziteze circuitul Ecomuzeu, iar cei mici au avut parte la Cãminul Cultural, de la ora 10.30, de un mic cinema­tograf. Caravana Astra Film le-a pregãtit proiecþiile "Hai sã ne jucãm! Sif din Maroc", "Hai sã dansãm! Julia din Mexic", "Iubesc Muzica! Damaris ºi pianul sãu" ºi "Iubesc Muzica! Gaby ºi þitera sa", precum ºi documentarul "Judeþul Sibiu. Poarta de Sud a Transilvaniei". De la ora 11.30, copiii au mers ºi la teatru. Tot la Cãminul Cultural din Moºna, actorii Teatrului pentru Copii ºi Tineret "Gong" din Sibiu au prezentat spectacolul "Poveºtile copilã­riei". Tot pentru cei mici au fost pregãtite atelierele meº­teºugãreºti ºi expoziþia cu produse de artã tradiþionalã, realizatã de elevi ai ªcolii Populare de Arte ºi Meserii "Ilie Micu" Sibiu. De la ora 12, la ºcoala din sat a fost susþinut un atelier de proverbe ºi alte semne ale "înþelepciunii din bãtrâni".


Dans ºi cântec popular


Sâmbãtã de la ora 13, locuitorii din Moºna ºi invitaþii au avut parte de un adevãrat regal folcloric. Pe scena din centrul localitãþii au susþinut recitaluri Mariana Anghel, Nelu Albu, Viorica Telcean, Giulia ºi Ilie Medrea, precum ºi formaþia de cântece ºi dansuri populare a ªcolii Gimnaziale "Stephan Ludwig Roth" Moºna.


Idee originalã


Festivalul Verzei a pornit la drum în 2007 tocmai de la ideea de a sãrbãtori varza, iar repre­zentanþii Primãriei din localitate au reuºit sã organi­zeze un festival în adevãratul sens al cuvântului, de unde nu au lipsit an de an, buna dispoziþie, distracþia dar ºi, un lucru esenþial, posibilitatea ca toþi agricultorii de pe raza comunei sã-ºi vândã recolta de peste an. „Festivalul Verzei este un lucru deosebit în primul rând pentru oamenii din localitate, pentru cã ºi în acest an am rezervat trei zile pentru acest eveniment. Este un prilej minunat pentru aceºti oameni harnici sã-ºi prezinte recolta bogatã de peste an celor care vor veni la Moºna ºi sã îºi vândã produsele. Oamenii din comuna noastrã meritã din plin acest lucru, acest festival, care este un excelent prilej de petrecere ºi de comercializare a produselor”, a spus primarul din Moºna, Eugen Roba.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica