Tribuna
PNL
UPDATE: Ziua percheziţiilor - Adrian Nicoară şi Pavel Dumitru Ghişe au fost reţinuţi
UPDATE: Ziua percheziţiilor - Adrian Nicoară şi Pavel Dumitru Ghişe au fost reţinuţi
Fostul consilier judeţean Dumitru Domnariu a fost ridicat, ieri, de la domiciliul din Sibiu, într-un dosar de evaziune fiscală anchetat de DIICOT – Serviciul Teritorial Timişoara. În timp ce procurorii DIICOT îi ridicau pe cei cu afaceri în domeniul vânzării de carburant, procurorii DNA Alba Iulia efectuau percheziţii la sediul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, precum şi la domiciliul directorului acestei instituţii, Şerban Ţichindelean. Deşi nimeni nu a fost reţinut până la închiderea ediţiei, "deranjul” a fost destul de mare, dat fiind că oameni cu notorie-tate au fost luaţi de procurori şi duşi la audieri în dosare de evaziune fiscală – cazul anchetat de DIICOT şi de infracţiuni de corupţie – caz anchetat de DNA.

Benzinarii,
luaţi de acasă

Surse din rândul ancheta­torilor susţin că printre cei care au fost duşi la audieri la Ti­mişoara se află fostul consilier judeţean, Dumitru Domnariu, dar şi fostul cumnat al aces­tuia, Adrian Nicoară, care este şi partenerul său în afacerea Euroil, precum şi alte 7 persoane, care “au afaceri în vânzarea de carburant sau sunt apropiaţi ai celor doi”.
Întrebat de presă pentru ce a fost luat de acasă şi dus la audieri, Dumitru Domnariu nu a vrut să comenteze, însă a fost vizibil marcat de acest eveniment. Nu este pentru prima dată când Domnariu şi Nicoară au astfel de probleme. Cei doi au fost cercetaţi şi în dosarul fostului şef al ANAF Sorin Blejnar, Adrian Nicoară şi Dumitru Domnariu fiind  reţinuţi în acest dosar în luna martie 2013, după ce ofiţerii Serviciului de Investigarea Fraudelor din Bucureşti i-au acuzat de evaziune fiscală, prejudiciul adus statului ridi­cându-se, conform ancheta­torilor, la aproximativ cinci milioane de lei. Anchetatorii spuneau, la acea vreme, că Nicoară şi Domnariu, în calitate de administratori ai firmei Euroil, societate care avea ca obiect de activitate comerţul cu combustibil, ar fi înscris în actele contabile, dar şi în alte documente legale, cheltuieli care nu aveau la bază operaţiuni reale.
De această dată, potrivit DIICOT, există “suspiciunea rezonabilă că în perioada 2012 – 2014 reprezentanţii le­gali a 11 societăţi comerciale au constituit un grup infrac­ţional organizat în scopul de a genera facturi purtătoare de TVA deductibilă pentru pro­duse energetice şi, implicit, cheltuieli care să diminueze masa impozabilă, sustră­gându-se astfel de la plata în întregime a obligaţiilor fiscale datorate, precum şi docu­men­te necesare creării unei provenienţe aparent licite a mărfurilor/serviciilor introduse în circuitul comercial de către societăţile în cauză. Faţă de membrii grupului infracţional organizat există suspiciunea rezonabilă că, în baza ace­leiaşi rezoluţii infracţionale, au recurs la falsificarea docu­mentelor de însoţire/recepţie a produselor energetice, au făcut declaraţii false cu privire la responsabilitatea juridică pentru marfa livrată referitor la faptul că produsele energetice livrate au acciza plătită şi provin pe circuitul economic dintr-un depozit fiscal autorizat”, se arată în comunicatul de presă al DIICOT.
Potrivit anchetatorilor, su­mele de bani rezultate din activitatea ilicită au fost trans­ferate la mai multe societăţi comerciale naţionale şi inter­naţionale inactive, în scopul disimulării adevăratei prove­nienţe, iar prin activitatea infrac­ţională derulată, mem­brii grupului infracţional orga­nizat au cauzat un prejudiciu total bugetului consolidat al statului în sumă de 34.044.503 de lei.
În paralel cu percheziţiile din Sibiu, procurorii au descins şi în cinci locaţii din Timişoara, în total, în acest dosar, fiind percheziţionate 14 locaţii.

Ţichindelean, probleme cu concesiunea

Casa directorului DSVSA Sibiu, Şerban Ţichindelean, a fost şi ea percheziionat[, miercuri, de procurorii DNA Alba Iulia, într-un dosar privind fapte de co­rupţie comise în perioada 2011 – 2013. Surse din rândul anchetatorilor spun că au avut loc percheziţii la sediul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu, dar şi la do­miciliul directorului în funcţie, fiind vorba de o anchetă privind infracţiuni de abuz în serviciu şi conflict de interese. Percheziiile la DSVSA Sibiu erau ^n desf[`urare la ^nchi­derea ediiei.
Aceleaşi surse spun că pro­blemele în ceea ce îl priveşte pe Şerban Ţichindelean ar fi apărut din cauza concesionării unor circumscripţii sanitar-veterinare din Sibiu, Şelimbăr şi Răşinari, de către DSVSA Sibiu, prin încălcarea unor dispoziţii legale.
Procurorii DNA spun, într-un comunicat de presă, că vor oferi date suplimentare pe parcursul derulării anchetei. “În cursul zilei de 24 septem­brie 2014, ca urmare a ob­ţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efec­tuate trei percheziţii domiciliare în locaţii situate în municipiul Sibiu, dintre care una este sediul unei instituţii publice.  În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Servi­ciului Român de Informaţii, precum şi al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sibiu. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se arată în comunicat.

 

UPDATE: Nicoară şi Ghişe au fost reţinuţi

 

Cinci persoane au fost reţinute, în timpul nopţii de miercuri spre joi, iar alte două sunt cercetate sub control judiciar, în dosarul de evaziune fiscală de peste 34 milioane de lei, în care marţi au fost făcute percheziţii la Timişoara şi Sibiu.

Procurorul-şef al DIICOT Timişoara, Mircea Andreş, citat de Mediafax, în acest dosar au fost audiate 18 persoane, iar pe numele a cinci dintre acestea au fost emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore.

”Audierile s-au terminat azi-noapte (în noaptea de miercuri spre joi – n.r.) târziu, iar în urma acestora cinci persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, în timp ce alte două sunt cercetate sub control judiciar”, a declarat Mircea Andreş.

Potrivit acestuia, printre persoanele reţinute sau cercetate sub control judiciar nu se află şi fostul consilier judeţean PDL de la Sibiu Dumitru Domnariu, care este vizat şi el în acest dosar.

În schimb, printre cei cinci reţinuţi se numără Adrian Nicoară, fostul cumnat al lui Dumitru Domnariu, care este şi partenerul său de afaceri, dar şi omul de afaceri Pavel Ghişe care deţine mai multe hoteluri şi benzinării în Sibiu.






comentarii
13 comentarii

PE MARINCUTA SI BORGHINA CIND I CERCETEAZA
ELEV
25.09.2014 05:19
PE MARINCUTA SI BORGHINA CIND I CERCETEAZA
ELEV
25.09.2014 05:19
CE PERSOANA CU NOTORTETATE O FI SI TICHINDELEAN,UN PERSONAJ DUBIOS,LIPSIT DE MORALITATE SI BUN SIMT,UN PERSONAJ CU PROBLEME PSIHICE,CARE VREME DE 5 ANI A TRANSFORMAT DSV-UL IN MOSIE PROPRIE,A CONDUS ACEASTA INSTITUTIE PRIN TEROARE AMENINTARI,INCONJURAT DE PUTINI OAMENI SI ACEIA DE PROASTA FACTURA.MULTUMIM DNA VA ASTEPTAM MAI DEMULT.
mv
25.09.2014 07:23
CE PERSOANA CU NOTORTETATE O FI SI TICHINDELEAN,UN PERSONAJ DUBIOS,LIPSIT DE MORALITATE SI BUN SIMT,UN PERSONAJ CU PROBLEME PSIHICE,CARE VREME DE 5 ANI A TRANSFORMAT DSV-UL IN MOSIE PROPRIE,A CONDUS ACEASTA INSTITUTIE PRIN TEROARE AMENINTARI,INCONJURAT DE PUTINI OAMENI SI ACEIA DE PROASTA FACTURA.MULTUMIM DNA VA ASTEPTAM MAI DEMULT.
mv
25.09.2014 07:23
MARICUTA SI LOCOTENENTU LUI MUSTATA NU O SA-I VEDETI NICIODATA ARESTATI. MARICUTA II FOARTE DESTEPT IN COMPARATIE CU PROSTI ASTIA. GANDITIVA CE BANI SIA TRAS PE TERENU DE LA DEDEMAN PE BLOCURILE ALEA INGESSUITE,O STRICAT TOT ASPECTUL ZONEI.
selinbarean
25.09.2014 08:33
Marincuta ii oltean nu ca e foarte destept, oltenii au liber la furat, pe ei nu-i deranjeaza nimeni la de megatunuri dau.Chiar nu stiu de ce nu se sesizeaza inspectoratu in constructii, acolo in Selimbar se construieste bloc in bloc, ba unde mai parcheaza oamenii masinile cind se vor umple blocurile ca le-ati construit la 2,3 metri unu de altu.
anacronism
25.09.2014 08:53
Se vede cit ii de destept marincuta la ce bani are si cum gindeste dezvoltarea Selimbarului, ii depasit de situatie si varza de caracal.Doamne fereste sa apuce un asa personaj lipsit de viziune, si corupt la conducerea Sibiului.
perspectiva
25.09.2014 09:00
Trebe sa cotizeze pt alegeri de aia ii strange cu usa un pic si dupa aia gata nimic nu se intampla
daaa
25.09.2014 12:15
ce ciciuri aproba MARICUTA de strica tot aspectu zonei.trebuie dat jos altfel nu mai poate repara nimeni dupa el,la ce stricaciuni face.
ardelean
25.09.2014 16:39
Brendurile Sibiului la zdup,dar se pare ca mai lipseste cineva la apelul bocancilor.
agramatu Joseph
25.09.2014 16:39
da asa este , cei mai cunoscuti sibieni, privati sau sefi de institutii sint inchisi, (morti!!) sau urmariti de justitie.
oare chiar toti sint infractori ?
cub
25.09.2014 17:29
aici e o mafie comunista care actioneaza si au actionat impotriva sibienilor ptr ai falimenta,Trebute descoperiti ca astia lucra impreuna cu cozi de topor interne,astia trebuiesc descoperiti si trasi la raspundere ptr. sabotaj si subminare, asa au facut cu toti oamenii de afaceri sibieni, nu vedeti ca si cu Johannis cit tam tam fac ptr. o semnatura,o mafie nationala indreptata impotriva Sibiului
cosa nostra
25.09.2014 18:03
Domnule Tichidelean,
ce mare ai ajuns.
Te-au facut Ciucenii mare,
de accea nu iti place sa respecti legea si nu mai ai bun simt.
sau
25.09.2014 22:53
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica