Tribuna
PNL
Preşedintele Iohannis a ajuns la Mitropolie: "Voi fi prezent, periodic, la ceremoniile religioase ale cultelor legal recunoscute din țara noastră" - UPDATE
Preşedintele Iohannis a ajuns la Mitropolie:

UPDATE, duminică, 4 ianuarie, ora 10.00: 

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns la Catedrala Mitropolitană din Sibiu. Iohannis a intrat în biserică, unde se desfăşoară slujba de duminică, preşedintele participând la Liturghie. 

"La ora 10, particip la liturghia duminicală de la Catedrala Mitropolitană Ortodoxă, cu hramul Sfânta Treime, din Sibiu. Slujba va fi condusă de Mitropolitul Ardealului și Arhiepiscop al Sibiului, Laurențiu Streza. Potrivit pravilelor Bisericii Ortodoxe Române, în calitate de creștin luteran, voi participa numai la prima parte a liturghiei, care se încheie cu citirea Evangheliei. Astfel, voi fi alături de toți românii ortodocși care, în primele zile ale anului 2015, se roagă pentru sănătate, înțelepciune și pace. Pe parcursul mandatului meu, voi fi prezent, periodic, la ceremoniile religioase ale cultelor legal recunoscute din țara noastră", a scris Klaus Iohannis pe pagina sa de facebook.

 

UPDATE duminică, 4 ianuarie, ora 9.30

Preşedintele Klaus Iohannis este aşteptat să ajungă la Catedrala Mitropolitană din Sibiu, unde va participa la Litughie. 

Slujba a început în jurul orei 8, însă Klaus Iohannis nu a ajuns încă la Mitropolie.

 

ŞTIRE INIŢIALĂ:

Preşedintele Klaus Iohannis va lua parte, duminică dimineaţa, la Liturghia Arhierească de la catedrala mitropolitană ortodoxă cu hramul Sfânta Treime din Sibiu. 

La slujba, care va începe la ora 10.00, va participa şi IPS Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului.

"Mâine, 4 ianuarie a.c., Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va participa la liturghia duminicală de la catedrala mitropolitană ortodoxă cu hramul Sfânta Treime din Sibiu. Catedrala a fost ridicată la începutul secolului XX, după modelul celebrei Hagia Sofia de la Constantinopol, la scară redusă. De la sfințire și până acum, lăcașul este și sediu al Arhiepiscopiei Sibiului și Mitropoliei Ardealului. Celebrarea liturgică de mâine va fi condusă de mitropolitul Laurențiu Streza", anunţă Departamentul de Comunicare Publică al Preşedinţiei României. 






comentarii
15 comentarii

parca presedintele ales era protestant!
pe linga gest ,si fiecare face ce vrea, sa vedeti pe la biserica pe
-raluca turcan facind matanii ca-n moldova,si pupind poala popii
-cazan aruncind cu de aia de 10 ron(nu 10 eur)
-ariton cintind ..fara numar,fara numar...
-torok ungurul murmurind"desteapta-te romane"in ungureste
-psd poate participa prin absenta
-fdgr ????????
dara
03.01.2015 16:43
Pai trebuie sa mearga, nu l-ati criticat, ba ca nu e roman, ba ca nu e crestin, ba ca nu e ortodox ? Acum e presedintele statului, si trebuie sa se poarte ca atare.
cetateanu
03.01.2015 17:08
Johanis se duce la biserica,Basescu se ducea la crasme si pe la toate balciurile tiganesti,de fapt omul se duce de unde se trage.
gogu din rampa
03.01.2015 17:56
MACAR UN PIC DE BUN SIMT,DARA!EU SUNT ORTODOXA,DAR NU OCOLESC BISERICILE INDIFERENT CE ESTE CATOLICA,EVANGHELICA SAU DE ALTE RELIGII.CHIAR CREZI CA UN PRESEDINTE DE STAT REFUZA ORICE INVITATIE!AI PREJUDECATI,MAI LASA RAUTATEA!DE RESTUL POATE AI DREPTATE.ESTI SOVINISTA? CE AI CU UNGURI SI SASI? N-AI FOST IN OGRADA LA SASI DIN TRANSILVANIA!ACOLO ORDINE!
TOT EU
SIBIANCA
03.01.2015 18:25
Asta-i demagogie curata. Daca esti de o anume credinta n-are rost sa mergi la o biserica ce apartine de un alt cult religios. Mai facea acelasi gest un alt sibian fost ministru care duminica dimineata de la ora 9 mergea la slujba la biserica greco-catolica de la Ursuline iar de la ora 11 fugea la catedrala. Dupa ce n-a mai fost membru al guvernului nu l-am mai vazut la biserica. Cum poate fi interpretat un astfel de gest??????????
socialistul
03.01.2015 19:28
Di. Johannis si-a inceput deja campania electorala pt. cel de-al doilea mandat. se duce la catedrala ca sa-l vada electoratul!
gogu
03.01.2015 22:13
SOTIA PRESEDINTELUI ESTE ORTODOXA, BANUIESC.CRED CA ESTE O ARMONIE PERFECTA IN ACEASTA FAMILIE.IAR FUNCTIILE ULTERIOARE CASATORIEI NU LE-AU SCHIMBAT COMPORTAMENTUL.MEDIA INCEPE SA TURBEZE CA ACEST OM ESTE UNUL NORMAL.DOMNUL JOHANNIS A DAT UN INTERVIU DUPA CE A FOST ALES PRIMAR, LA ANTENA SIBIU, PE CARE L-AM VAZUT,ERA PRIN 2000-2001 SI DE ATUNCI AM ZIS CA VA FI PRESEDINTELE ROMANIEI.DACA I-AS FI SPUS NU M-AR FI CREZUT NICI EL,ULTERIOR AM AVUT O AUDIENTA LA EL,IAR MASURA,SAU MAI BINE ZIS SOLUTIA PE CARE AM GASIT-O A FOST UNA CARE M-A CONVINS CA ESTE UNA NORMALA SI M-A CONVINS CA NU SE VA LASA INVINS DE SISTEM CA EMIL CONSTANTINESCU.EU AM MAI SPUS IN COMENTRIILE MELE LA TRIBUNA CA JOHANNIS ESTE CA SURUBUL:STRANGE INCET -PAS CU PAS-DAR SIGUR.MAI VORBIM PESTE UN AN!
BEN
03.01.2015 22:24
Cinei prima cu comentar prost ? Dara! De unde vii ? tot uit
Gica
03.01.2015 22:26
Afacerile sunt viitorul, iar internetul in ziua de azi este folosit in mai toate domeniile. Cred ca a venit momentul sa faci o schimbare in viata ta. Este necesar sa ai -peste 18 ani, - calculator si internet - sa fi serios -sa ai vointa -si multa rabdare. Programul este part-time, 2-3 ore pe zi. Se lucreaza de acasa, nu este necesar experienta. Si vei avea suportul meu permanent., Investeste putin din timpul tau, sa iti asiguri viitorul. Pentru mai multe detalii , trimite-ti mesaj cu textul "info
miha
03.01.2015 23:28
de unde m-a intarcat dracu' sa stau sa va citesc voua asa fel de comentarii!
!
04.01.2015 08:58
Apoi io cred ca mai bine in Biserica decat cum fac sau faceau , altii la carciuma.
Goguta
04.01.2015 11:24
Un gest de normalitate,de apreciat si comentariile rautacioase sunt neavenite.Ma intreb ,totusi ,dupa atatea ceremonii si chefuri ,este hotarat sa se apuce de treaba?
dinu
04.01.2015 12:15
Oricat de bine intentionati ar fi politicienii nostrii din pacate, in cele din urma toti se adeveresc a fi niste hoti intr -o societate fara reguli si o tara devastata de banditi. In ceea ce priveste popii nostrii, ar trebui ca huzurul lor sa fie impatit batranilor, copiilor nevoiasi si celor cu dizabilitati. Asta ar trebui sa fie rolul bisericii. Ei zic ca impart cu saracii. Poate ca da, dar e doar praf in ochi. Mare parte din ei n -au nicio treaba cu D-zeu, doar cu banii enoriasilor amarati.
x
04.01.2015 13:28
Afacerile sunt viitorul, iar internetul in ziua de azi este folosit in mai toate domeniile. Cred ca a venit momentul sa faci o schimbare in viata ta. Este necesar sa ai -peste 18 ani, - calculator si internet - sa fi serios -sa ai vointa -si multa rabdare. Programul este part-time, 2-3 ore pe zi. Se lucreaza de acasa, nu este necesar experienta. Si vei avea suportul meu permanent., Investeste putin din timpul tau, sa iti asiguri viitorul. Pentru mai multe detalii , trimite-ti mesaj cu textul "info
miha
04.01.2015 21:52
bai catarama - tu crezi ca presedintele e neam de sudist ca tine ? acolo e RANDUIALA ca la SASI - cuvinte straine pt tine - este , neispravitule ??
@dinu
04.01.2015 23:21
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica