Tribuna
PNL
Un preot arpăşean a organizat aniversarea a 110 ani de existenţă a primului lăcaş de cult ortodox românesc din SUA
Dan FRÂNCU
3193 vizualizari
Un preot arpăşean a organizat aniversarea a 110 ani de existenţă a primului lăcaş de cult ortodox românesc din SUA

În urmă cu puţin timp, români din Statele Unite ale Americii şi din ţară au sărbătorit împlinirea a 110 ani de misiune apostolică a primului aşezământ ortodox românesc de peste ocean, Catedrala « Sfânta Maria » din Cleveland (Ohio- SUA).
Manifestările prilejuite de această frumoasă aniversare au fost organizate de preotul sibian Remus Grama, fiu al satului Arpaşu de Jos, cel ce de peste un sfert de secol este parohul Catedralei din Cleveland.
Pe lângă credincioşii orto­docşi români din SUA şi invi­taţi din România, la acest eve­niment au participat înalte feţe bisericeşti : Înalt Prea­sfinitul Nathaniel, Arhiepis­copul Bisericii Ortodoxe Ro­mâne din SUA şi PS  Irineu Duvlea, Episcop-Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române din America (fost Arhimandrit al Mănăstirii Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus). De ase­menea, au mai fost prezenţi şi numeroşi preoţi ortodocşi de pe continentul american.
Activităţile aniversare au de­butat sâmbătă, 11 octom­brie, la ora 17, cu o rugăciune pen­tru fondatorii parohiei, mo­­ment urmat de Slujba de Ve­cer­nie şi o recepţie pentru invitaţi.
A doua zi, după slujba du­minicală, a urmat predica ros­tită de Înalt Preasfinţitul Nathaniel. În continuare, preo­­tul Remus Grama a pre­zentat crâmpeie din istoria primei parohii ortodoxe ro­mâ­neşti din SUA. Programul s-a încheiat cu un banchet aniversar, la care, împreună cu înalţii oaspeţi, au participat numeroşi români veniţi din toate colţurile Americii, cât şi din Patria-Mumă.
Informaţiile ne-au fost fur­nizate de dr. Ovidiu Gheorghe Şerbu, participant la mani­festările aniversare din Cleveland.







comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica