Tribuna
PNL
"Un milion de stele" pentru familiile sărace, la Sibiu
Alexandra DRAGUT
1501 vizualizari
"Vino şi aprinde o stea!" pentru persoanele nevoiaşe. Acesta este sloganul campaniei "Un milion de stele", care aşteaptă cât mai multe persoane vineri, 16 octombrie, de la ora 18, la Biserica Greco-Catolică Sf.Ioan Botezătorul din strada Cristian. Acolo se vor aprinde lumânărele şi candele, se vor putea face donaţii şi se vor strânge semnături care vor crea baza de susţinere pentru a convinge Guvernul să crească cu 0,3% pe an din PIB, până în 2020, bugetul pentru servicii sociale.

 Evenimentul "Un milion de stele" este cel mai amplu gest de caritate din România şi se organizează la nivel naţional în peste 54 de localităţi, cu scopul de a sensibiliza cetăţenii şi de-ai îndemna spre solidaritate şi generozitate cu persoanele lovite de sărăcie. Gestul constă în aprinderea de lumânări într-un spaţiu public, fiecare flacără reprezentând simbolic o persoană care se confruntă cu neajunsurile şi exclu­ziunea socială. Hrana insuficientă şi neco­respunzătoare, condiţiile precare de locuit, bolile, şomajul părinţilor, lipsa banilor pentru a asigura educaţia copiilor sunt cauze care pun în pericol existenţa multor familii din România. Campania face apel către publicul larg, autorităţile centrale şi locale să nu rămână indiferente la această situaţie, răs­punzând activ la apelul de solidaritate şi să susţină un sistem de asistenţă socială transparent. 
Ediţia 2014, prin puterea solidarităţii, a reuşit să strângă, în doar câteva ore, 7.400 de susţinători in­dividuali în toată ţara, alături de peste 2000 de voluntari şi reprezentanţi ai orga­nizaţiilor Caritas, au aprins milioane de candele ale solidarităţii şi au donat 42.676 de RON. Fondurile strânse au fost direcţionate pentru ajutorarea bene­ficiarilor din programele de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice, către achiziţionarea pachetelor alimentare pentru masa de Crăciun pentru peste 200 de familii nevoiaşe şi spre suţinerea şi dezvoltarea copiilor cu nevoi speciale.

 






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica