Tribuna
PNL
ULTIMA ORĂ: 6.000 de "boboci", aşteptaţi în toamnă la ULBS
Andra MARINESCU
1056 vizualizari
ULTIMA ORĂ: 6.000 de
Peste 3.300 de locuri la studiile de licenţă şi peste 2.500 la cele masterale a scos la concurs Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, pentru anul 2014-2015. Unele specializări ale celor nouă facultăţi "cer" şi evaluarea anumitor competenţe, altele prevăd admitere numai pe bază de dosar.

Pentru acest an universitar ce debutează în toamnă, ULBS a pregătit o ofertă educaţională nu cu mult diferită de cea de anul trecut. "Universitatea a primit de la Ministerul Educaţiei Naţionale - la locuri subvenţionate - cam aceleaşi cifre pe care le-am avut şi în anul universitar trecut, 2013 - 2014, atât la master, cât şi la licenţă. Nu există mari diferenţe", a spus Ioan Bondrea, rectorul Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Suplimentate, după cerere

În acest sens, programele de licenţă cuprind 3.300 de locuri, dintre care 1.620 sunt bugetate, iar 1.660 cu taxă. "E important să înţelegem că există o diferenţă între capacitatea de şcolarizare a universităţii, care reprezintă numărul maxim de studenţi ce pot fi şcolarizaţi şi numărul efectiv de locuri scoase la concurs. Acolo unde există cerere, se poate suplimenta numarul de locuri scoase la concurs până la atingerea capacităţii de şcolarizare", a completat Bondrea. Înscrierile se fac între 14 şi 20 iulie, cu mici diferenţe în funcţie de specializare. 

Mai multe amănunte despre specializările la care se dau probe de concurs, despre cazarea în toamnă şi programele de master, puteţi citi în ediţia de mâine a ziarului TRIBUNA!






comentarii
1 comentarii

SRL URILE FUNCTIONEAZA SUCCES
student
18.06.2014 20:48
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica