Tribuna
PNL
Teatrul de Balet Sibiu: Dacă e miercuri, e "Dincolo de dans"
Alexandra CHEŞCU
1499 vizualizari
Teatrul de Balet Sibiu: Dacă e miercuri, e

“Dincolo de dans” este spectacolul în premieră absolută care va putea fi urmărit miercuri, 14 octombrie de la ora 19, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Evenimentul, pus în scenă de Teatrul de Balet Sibiu, îl aduce în prim plan pe coregraful newyorkez Davis Robertson, director artistic al Joffrey Ballet Concert Grup. Este pentru prima dată când coregraful american montează un spectacol în România, creaţia sa promiţând să-şi surprindă publicul şi să-l poarte dincolo de spaţiul clasic al scenei pentru o explorare completă a sensurilor şi a simţurilor.
A patra premieră din 2015
“Dincolo de dans” este a patra premieră pe care baletul sibian o prezintă publicului în acest an, după “Sînt o babă comunistă !”, “La fille mal gardee” şi “Geneza”. Spectacolul îi va avea în rolurile principale pe Gabriella Delgado Hughes (SUA), Yvonne Slingerland (Spania), Ovidiu Matei Iancu (România) şi Elliot Bourke (Australia).
Cei interesaţi să vadă spectacolul pot achiziţiona biletele de la punctul de vânzare bilete situat în Centrul de Informare Turistică din cadrul Primăriei Municipiului Sibiu (Piaţa Mare, intrarea F), online de pe siteul bilet.ro sau pot fi rezervate online pe siteul oficial al TBS www.sibiuballet.ro/bilete sau telefonic la numărul de telefon 0269229627.
Pe marile scene
Originar din New York SUA, Davis Robertson este în prezent director artistic al cunoscutei şcoli de balet Joffrey Ballet Concert Group New York. A dansat la Joffrey Ballet mai bine de zece ani. În SUA a dansat pe Broadway şi pentru Miami City Ballet, David Parsons Company, Pennsylvania Ballet, Lar Lubovitch, Twyla Tharp. De-a lungul carierei de dansator a interpretat roluri solistice în coregrafii create de coregrafi americani celebri Robert Joffrey, George Balanchine, John Cranko, Kurt Joos, David Parson. Davis Robertson a jucat de asemenea în filme, seriale de televiziune şi spectacole pe Broadway, precum “Save the last dance”, “The Company”, “Law and order”, “Movin’ out”, “Dirty Dancing”. A fost de asemenea membru al companiei de balet a Metropolitan Opera New York, perioadă în care a avut şansa să lucreze cu coregrafi cunoscuţi precum Anthony Minghella, Carolyn Choa, Julie Taymore, Christopher Wheeldon şi Alexei Ratmansky. Cariera artistică e completată de activitatea sa coregrafică. A creat coregrafii pentru cele mai importante companii şi şcoli de dans din SUA şi nu numai, precum: Joffrey Ballet, Mikhail Baryshnikov, Milwaukee Ballet, Gus Giordano Jazz Dance, Chicago Symphony Orchestra şi Balshoi Ballet Academy. Pentru spectacolul “Dincolo de dans”, creat exclusiv pentru Teatrul de Balet Sibiu, din stafful artistic face parte în calitate de asistent coregrafie şi coregrafa Tyler Gilstrap.

Tyler Gilstrap, coregraf asociat pentru Jocurile Olimpice de la Soci 2014

Licenţiată în dans la Southern Methodist University SUA, Tyler Gilstrap este membru fondator al Battleworks Dance Company, companie condusă de Robert Battle. În 2014 a fost coregraf asociat pentru ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci. Timp de trei ani consecutivi a semnat coregrafia pentru Festivalul de la San Remo, Italia. A dansat în calitate de artist invitat alături de Bavaria State Opera, New York Theatre Ballet, Amy Marshal Dance Company, Irish Modern Dance Theatre, etc. A predat cursuri de improvizaţie, dans contemporan şi dans modern în SUA, Germania, Italia, Rusia şi Ungaria.

 






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica