Tribuna
PNL
Târgul de Paşti vine din nou în Piaţa Mare
Sorana MAIER
2351 vizualizari
Târgul de Paşti vine din nou în Piaţa Mare
45 de producători vor vinde produse de artizanat, dar şi dulciuri sau diverse podoabe pentru Paşti
A patra ediţie a Târgului de Paşti din Sibiu se va desfă­şura anul acesta în Piaţa Mare, între 26 aprilie şi 7 mai, a anunţat ieri, în con­ferinţa de presă, primarul Sibiului, Klaus Iohannis.
45 de producători locali şi din ţară vor vinde pentru turişti şi sibieni lumânări decorative sculptate ma­nual, ouă încondeiate după tehni­ci tradiţionale, deco­raţiuni de ciocolată şi alte delicatese, jucării de colecţie din por­ţelan, flori decorative şi decoraţiuni din plante uscate, obiecte artizanale din lemn şi din sticlă gravată şi multe alte produse care vor fi expuse timp de 12 zile în centrul Sibiului.
Din programul cultural-artistic al evenimentului nu vor lipsi expoziţii de icoa­ne, ateliere de creaţie susţinute de meşteri populari şi multe acţiuni dedicate în special copiilor - “Vânătoarea Ouălor de Paşte”, ateliere de crea­tivitate în “Căsuţa Iepura­şului”, acţiuni educative pe tema Sărbătorilor Pascale şi “Olimpiada de Paşte”.

Minivacanţă la Sibiu

Pentru că Târgul de Paşti  coincide cu minivacanţa de 1 mai, la Sibiu sunt aşteptaţi mulţi  turişti, iar operatorii locali şi-au conturat deja oferta de Paşti în jurul evenimentului, oferind celor interesaţi un pachet complet care include participarea la activităţile din cadrul târgului, oferte de cazare pentru 2 sau 3 nopţi, un tur al centrului istoric al oraşului, gustări tradiţionale şi alte servicii specifice.
“Târgul de Paşti confir­mă astfel aşteptările organi­zatorilor, contribuind activ la promovarea turis­tică a zonei. Totodată, eve­nimentul îşi asumă rolul de păstrător al tradiţiilor şi obiceiurilor pascale şi difi­cila misiune de a le prezenta tinerelor generaţii într-o form[ adusă în prezent”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.
Târgul de Paşti din Sibiu este organizat de Fundaţia AU-RO Austria Pro România, în parteneriat cu A1 Events. Evenimentul este o acţiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu, prin Primăria şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.




comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica