Tribuna
PNL
Studenţii, plătiţi pentru stagiile de practică la Continental
Andra MARINESCU
3750 vizualizari
Studenţii, plătiţi pentru stagiile de practică la Continental
Cursuri, cursuri şi iar cursuri. Plus seminarii şi laboratoare, nesfârşite parcă. De acestea au parte studenţii de la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. Asta dacă nu aleg să pună în practică cunoştinţele pe care le învaţă pe băncile facultăţilor, prin stagii de practică la diferite companii sau de voluntariat la variate organizaţii. Continental Automotive Systems Sibiu şi-a prezentat, prin reprezentanţii săi, programele pe care le pune la dispoziţie pentru studenţi, venind în sprijinul acestora pentru o mai bună absorbţie pe piaţa muncii. Evenimentul a avut loc ieri, 15 aprilie, începând cu ora 9.30, când în Aula "Avram Iancu" a Facultăţii de Litere şi Arte şi-au dat întâlnire, atât angajaţii corporaţiei, cât şi conducerea ULBS, prin prorectori, decani, dar şi cadre didactice şi studenţi.
Sub egida "Dialogurile ULBS", ieri a avut loc o nouă conferinţă cu Continental Automotive Systems Sibiu, care a reliefat câteva dintre aspectele necesare inte­gră­­rii competenţelor profe­sio­nale şi a com­petenţelor trans­versale din perspec­tiva angajatorilor, precum şi po­sibilitatea inserţiei pe piaţa muncii ori partici­parea la sta­giile de practică şi proiectele de diplomă efectuate de stu­denţii ULBS în cadrul corporaţiei.

Implicarea contează

Cel care a început seria cuvântărilor a fost Liviu Roşca, decanul Facultăţii de Inginerie, care a punctat faptul că între Universitatea sibiană şi Continental există o lungă şi fructuoasă colaborare, fiind şi unul dintre cele mai importante şi puternice parteneriate le- gate de ULBS. "Facultatea de Inginerie este unul dintre principalii furnizori de resurse umane pentru producţie, dar şi pentru Centrul de Cercetare şi Dezvoltare din Sibiu al companiei Continental. De mai bine de şase ani, compania este alături de Facultatea de Inginerie, având ca scop pregătirea şi absorbţia tinerilor pe piaţa muncii", spune Liviu Roşca. De altfel, Facultatea de Inginerie a beneficiat cel mai mult de ajutorul Continental, deoarece există şi o serie de laboratoare realizate de această firmă, sprijinind, în acest fel, educarea cât mai eficientă a studenţilor. De asemenea, Continental Automotive Systems Sibiu stabileşte şi teze de doctorat şi susţine competiţiile studenţeşti, pentru următorii trei ani semnând un contract de 150.000 de euro ce prevede investirea în ULBS cât mai productiv. "Ne gândim că dacă studenţii noştri vor merge în firmele din Sibiu, se vor îmbogăţi nu numai profesional, ci şi personal, contribuind, totodată, şi la atingerea obiectivelor companiilor, care tind să aibă rezultate cât mai bune", adaugă Liviu Mihăescu, decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice. Provocarea lansată de Continental este adresată îndeosebi studen­ţilor de la specializările Filologie, Ştiinţe Economice şi Ştiinţe Sociale, care pot beneficia, dacă sunt interesaţi şi implicaţi, de un program flexibil, cu normă redusă, în timpul semestrului, sau cu normă întreagă, pe perioada vacanţelor. În acest fel, în afară de cunoştinţe a­pli­cate şi construirea profe­siei, studenţii vor avea şi un mentor care să îi îndrume şi să îi ajute să se integreze cât mai bine în postul ocupat, făcând legătura directă cu mediul real, cel al pieţei muncii. În fiecare an, Continental Sibiu propune apro­ximativ 50 de locuri de prac­tică de vară destinate stu­denţilor de la Facultăţile de Automatică şi Calculatoare, Electronică şi Telecomu­ni­caţii, Electrotehnică şi Elec­troenergetică, Mecanică sau Matematică şi Informatică. Stagiile de vară vor fi remunerate, cei care doresc pu­tând activa în corporaţie între şase şi 12 săptămâni, în pe­rioada iulie-octombrie, prin salariu, bonuri de masă şi alte discounturi. Această idee este susţinută şi de Andrei Luca, reprezentant al De­par­tamentului Resurse Umane din cadrul Continental Automotive Systems Sibiu, care mărturiseşte, în faţa tuturor, povestea sa de succes, potrivit căreia, de pe băncile instituţiei univer­si­tare, a ajuns să lucreze la una dintre cele mai renumite com­panii atât la nivel naţio­nal, cât şi internaţional. Şi asta datorită implicării, de­dicării şi seriozităţii sale. De doi ani este la companie şi spune că îi place mult ceea ce face. "Mi-am făcut pro­iectul de licenţă în colaborare cu Continental", precizează tânărul.
Cei interesaţi să facă parte din echipa Continental trebuie să treacă, înainte de toate, de un proces de se­lecţie. Astfel, în primul rând, să trimită un CV în engleză, însoţit de o scri­soare de intenţie, menţio­nând progra­mul pentru care aplică, la career-auto-sibiu@continental-corporation.com. După a­ceasta, urmează un pre­interviu telefonic şi/ sau teste tehnice, pentru ca apoi abi­lităţile să le fie testate în ca­drul unui interviu individual, de aproximativ 20 de minute. Pentru Continental, se spu­ne că nu contează expe­rienţa, ci pasiunea şi serio­zitatea de care un student dă dovadă.




comentarii
1 comentarii

mda...vorbe si laude. Nu se mai angajeaza nimeni la Conti fara "recomandari", relatii si alte influente....
unu'
16.04.2013 08:05
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica