Tribuna
PNL
Strada Turnului, redeschisă cu şase luni înainte de termen
Sorana MAIER
4806 vizualizari
Strada Turnului, redeschisă cu şase luni înainte de termen
Cu şase luni mai repede decât termenul prevăzut în contract, strada Turnului a fost redeschisă ieri traficului. Zone pietonale, spaţii verzi şi 125 de locuri de parcare au fost create aici. Cişmeaua şi fântâna care vor decora zonele de agrement vor fi montate până la finalul lunii.
Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a fost prezent ieri pe strada Turnului pentru a marca redeschiderea ofi­cială a traficului, după lucrări care au costat peste 3 mi­lioane lei şi s-au făcut cu fon­duri europene.
"Lucrarea face parte dintre cele cofinanţate din fonduri europene, prin Programul Ope­raţional Regional. Ter­menul prevăzut în contract este de 18 luni, constructorul s-a mişcat foarte bine şi iată că mai este o jumătate de an şi putem practic să dăm strada în trafic. În zona Pieţei Cibin mai sunt câteva detalii de rezolvat, dar având în ve­dere că Turnului este o stra­dă importantă pentru Ora­şul de Jos o dăm în trafic cu câ­teva restricţii în capete. Lucra­rea a fost destul de complexă având în vedere că este zonă istorică, s-au schim­bat reţe­le, apă, canal, întreg caro­sabilul", a spus Iohannis.
Lucrările au presupus rea­bilitarea reţelelor de distri­bu­ţie de apă potabilă şi a ca­na­li­zării pluviale, a fost refă­cut ca­rosabilul şi trotuarele, dar şi o parte din reţeaua de ilu­minat public, fiind instalaţi stâlpi şi corpuri de iluminat noi.
Şi locurile de parcare au fost reconfigurate. Parcarea din faţa clădirii PIM a fost inclusă şi aceasta în lucrări, rezultând 61 de locuri, iar zona de parcare de pe ali­niamentul străzii a fost ame­najată cu pavaj din piatră cubică. În total, această stra­dă oferă 145 de locuri de parcare.

Zone pietonale şi verzi

O amenajare mai specială a fost realizată de constructor în Piaţeta Târgu Peştelui şi pe platforma Coroana.
Intersecţia străzii Turnului cu strada Târgu Peştelui a fost amenajată cu zone verzi şi urmează să fie amplasate şi bănci. @ntr-una dintre zo­nele verzi se va amplasa o cişmea, iar în cealaltă se va planta un arbore decorativ.
Suprafaţa platformei Co­roana a fost reamenajată ca loc de odihnă. În zona cen­trală se va amenaja o fântână până la sfârşitul lunii octom­brie, iar pe margini vor fi amplasate bănci. Întreaga su­prafaţă este pavată cu piatră naturală şi este com­pletată de zone verzi.
Termenul de garanţie oferit de constructor conform con­tractului este de 5 ani.

Prin Planul Integrat de Dez­voltare Urbană au mai fost modernizate complet străzile Faurului, Ocnei şi este în lucru 9 Mai.





comentarii
17 comentarii

bravo. arata f bine.
victor
08.10.2013 06:26
BRAVO DOMNULE PRIMAR ESTE FOARTE FRUMOS MULT SUCCES IN CONTINUARE SI DUMNEZEU SA VA DEA SANATATE.
costel
08.10.2013 07:46
felicitari domnule primar ,adevarata opera de arta felicitari si maistrilor si muncitorilor care au executat lucrarea ,complectat ci artera care este in lucru de la intersectia cu str ocnei va fi o realizare foarte frumoasa ,si daca ati reface si prelungirea strazi ocnei peste podu MARIA TEREZA ati mari perimetru istoric a sibiului si in zona str care duce la statuia si castelu lui MARIA TEREZA ,SI INCA UN AMANUNT EU LOCUIND IN ZONA STR OCNEI refacerea parcului care in mod abuziv comunisti de la indepedenta lau transformat in parcare in rest succes in continuare
parcare
08.10.2013 08:24
Bravo Sibiu,iata ca se poate
d.f
08.10.2013 08:56
restul strazilor sunt praf, ca de obicei, multumim dom Klaus, nu era cazul
restul strazilor sunt praf
08.10.2013 09:36
felicitari domnule PRIMAR multa sanatate
Ion Muntean
08.10.2013 09:42
Es lebe unser Lokalfuehrer prof. Klaus-Werner Johannis!
vitriol
08.10.2013 09:43
"dam in trafic cu cateva restrictii in capete"! Tocmai aceste restrictii fac circulatia in zona un iad, finalizati-le cat mai repede!
Aveti in plan si o parcare adecvata pentru Piata Cibin? Poate chiar peste rau?
Odin
08.10.2013 10:23
Da pe strada mea cand ajungeti d-le primar ?
Ca nu este in centrul orasului de care va ocupati cel mai mult.
Vasile
08.10.2013 10:28
pe tronsonul prezentat in imagini se putea circula inca de luna trecuta.
me
08.10.2013 10:35
Astia au ajuns sa-ti dea termene de finalizare pentru stradute de 100m cat le la altora sa faca o autostrada cap coada.Pe urma se lauda ca termina cu cateva luni mai repede. Ma uitam ieri pe un panou pe 9 mai unde durata de executie era de 2 ani !!! 2 ANI ?? la 300 m de strada? WTF?
Vrajala
08.10.2013 13:42
Felicitari, pentru tot ce s-a realizat in Sibiu,dar mai sint multe de facut, poate vine si randul strazilor dintre blocurile de pe Calea Dumbravii, in spatele fostei Dioda,in directia fostei centrale,unde acum este o parcare.
Multumim.
Stela
08.10.2013 14:58
lauda si lauda dar este falsa lauda ca cuvantul bravo este cuvant dar useleu este praf si murdar si pedeleul si alte formatiunii politice din romania si sa nu uitam de ppdd otv care sau tranformat an popi si an interlopii si an masmedia este o ifluena mare care am antales ca an media este interlopii si omoara oamenii nevinovatii si evacuaza famili din locuinte sociale si anele pacat ca aajuns media interlopa sa faca asa cefa cred ca trebuie sa numai bagatii media anseama care fac rau si bine pentru poporul roman deloc pacat mare
marcu nicolae sibianul
08.10.2013 15:00
marcule de scris am vazut,sunt curios cum vorbesti,
pt.marcu nicolae sibianu
08.10.2013 18:14
despre celelalte,cu multe luni de intarziere si costuri mari pe banii nostri,nimic,liniste ??????!!!!!
platitor !!!
08.10.2013 20:36
" 125 de locuri de parcare au fost create aici ". Carevasazica nu marcetae, ci create.. Cred ca inainte de reconfigurarea asta erau mai multe locuri de parcare, luand in calcul si parcarea din fata de la Doina, acum desfiintata.
Maluca si Mazvan
08.10.2013 21:39
Felicitari pentru toti cei care au muncit la aceasta strada incepand de la muncitorii care au trebuit sa lucreze in caldura si pana la Domnul Primar si mult succes in continuare. Sanatate va doreste "o sibianca".
Ingerul
08.10.2013 23:02
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica