Tribuna
PNL
Săptămâna filmului francez, la Habitus
Andra MARINESCU
1262 vizualizari
Săptămâna filmului francez, la Habitus
Filmul francez are festivalul lui. În perioada 28 - 31 octombrie, are loc cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului de Film Francez, în cadrul "CINE M-A văzut la Habitus", la Librăria Habitus.

Preţ de patru zile, cinefilii sibieni vor descoperi filme emblematice ale cinematografiei franceze, contemporane şi nu numai, pelicule cu succes atât la public, cât şi din partea criticilor, cu premii prestigioase în festivalurile din lumea întreagă. Proiecţiile vor avea loc de miercuri până sâmbătă, de la ora 18 sau 20.30, la Librăria Habitus din centrul Sibiului.
Potrivit organizatorilor, selecţia filmelor din secţiunea "Semaine de Cahiers" propune o introspecţie în "Filmul Noir" sau "Thriller", film caracterizat de o atmosferă de anxietate şi intrigă poliţistă, dar şi o parcurgere a istoriei cinemato­grafice franceze, scoţând în evidenţă un gen arhetipal preferat de către unii dintre cei mai mari regizori. Astfel, proiecţiile selectate sunt "Vivement dimanche!", de François Truffaut (anii’80) şi "La Cérémonie", de Claude Chabrol (anii ‘90).
În ceea ce priveşte secţiunea "Competiţie", ea prezintă premiere ale tinerilor regizori francezi, aflaţi în plină ascensiune. Proiecţiile selectate pentru Sibiu sunt "Qui vive", de Marianne Tardieu, şi "Respire", de Laurent Melanie.
Filmele sunt în versiunea lor originală şi au subtitrare în limba română. Preţul unui bilet este zece lei, incluzând proiecţia filmului şi o cafea sau un ceai.
Evenimentul este organizat de Ambasada Franţei în România şi Institutul Francez din Ro­mânia, cu sprijinul Librăriei Habitus Sibiu şi al Asociaţiei Culturale Umaniste Sibiu şi cu ajutorul "Cahiers du cinéma" şi MasterPrint.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica