Tribuna
PNL
"Săptămâna Cadeţilor", la Centrul de Instruire pentru Comunicaţii şi Informatică „Decebal”
Dumitru CHISELIŢĂ
1853 vizualizari
În contextul sărbătorii Ziua Armatei României, Ministerul Apărării Naţionale a organizat o serie de evenimente cu scopul de a promova profesia militară, valorile naţionale, tradiţiile şi momentele care au marcat istoria noastră. În acest context, la Centrul de Instruire pentru Comunicaţii şi Informatică „Decebal" din Sibiu a avut loc, recent, "Săptămâna Cadeţilor”.

La activitate au participat 22 de elevi cu vârste cuprinse între 14 şi 19 ani, selecţionaţi din instituţiile liceale de învăţământ din municipiul Sibiu pe bază de voluntariat, de către Biroul de Informare şi Recrutare din cadrul Centrului Militar Judeţean, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu. Tinerii "cadeţi" s-au integrat în programul unităţii, parcurgând activităţi specifice împreună cu elevii din Centrul de Instruire. Programul activităţilor a constat din activităţi de acomodare, cazare şi echipare, de informare asupra ofertelor educaţionale şi a modului de recrutare şi selecţie şi participarea la şedinţe de instrucţie de front, instrucţia tragerii cu armamentul din dotare,  topografie militară, cunoaşterea şi exploatarea tehnicii de comunicaţii şi informatică şi educaţie fizică militară.

Programul s-a finalizat cu o ceremonie de încheiere a evenimentului, în cadrul căruia "cadeţii” au primit certificate şi diplome de participare şi au fost apreciaţi pentru modul de comportare pe timpul desfăşurării activităţilor.

"Invităm toţi elevii de liceu pentru a urma cariera militară în calitate de ofiţer, maistru militar, subofiţer sau soldat gradat profesionist în activitate", este îndemnul militarilor de la "Decebal" adresat tinerilor sibieni.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica