Tribuna
PNL
Sport şi filme, printre activităţile elevilor de Ziua Educaţiei
Ana Maria MĂTUŞOIU
2608 vizualizari
Sport şi filme, printre activităţile elevilor de Ziua Educaţiei
Elevii şi profesorii sibieni celebrează, astăzi, Ziua Internaţională a Educaţiei, prin diferite activităţi educative şi recreative. Chiar dacă 5 octombrie este declarată zi nelucrătoare, profesorii şi elevii merg azi la şcoală, însă, vor avea parte de diferite manifestări, în funcţie de deciziile luate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ.

La fiecare şcoală din Sibiu, Educaţia va fi sărbătorită prin diverse activităţi. De exem­plu, elevii clasei a X-a de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară “Tere­zianum” Sibiu au pregătit, pentru astăzi, o sesiune de poezii închinate profesorilor, iar colegii lor cu an mai mari vor vedea ce înseamnă să fii “Profesor pentru o zi”. Elevii claselor a XI-a vor dezbate combaterea infracţionalităţii juvenile, iar elevii claselor de învăţământ special vor învăţa cum să mănânce sănătos.

Toţi profesorii, implicaţi în activităţile cu elevii

La Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Turnu Roşu, Ziua Educaţiei începe cu un tablou pentru doamna profesoară, realizat de elevii claselor I – II-a şi a IV-a, iar colegii lor din clasele a III-a şi a VII – VIII – a vor afla cum învaţă elevii în Olanda. Tot astăzi, la CSI Turnu Roşu, profesorii vor vorbi cu elevii despre Ziua Educaţiei, dar şi despre “Educaţia la noi şi în alte şcoli„.

Filme şi activităţi sportive, la Şcoala Gimnazială nr. 21

Diverse activităţi cu elevii, pentru a marca Ziua Interna­ţională a Educaţiei, vor desfăşura cadrele didactice şi la şcoala Gimnazială nr. 21 din Sibiu. Elevii care învaţă aici vor avea ocazia să vizioneze mai multe filme în cadrul Festivalului “Astra Film Junior”, vor avea o masă rotundă pe teme de educaţie ecologică şi vor defăşura o activitate de cercectare ştiin­ţifică din cadrul Proiectului Comenius Elena – “Învăţare şi educaţie prin experimen­tare pentru conştientizarea protecţiei naturii”. De altfel, elevii claselor primare vor participa la un atelier de confecţionare din diferte produse/material didactic. Din program nu lipsesc nici concursurile şi activităţile sportive, care se vor des­făşura în sala de sport şi pe terenul din curtea şcolii.

 






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica