Tribuna
PNL
Sibiul a fost capitala Olimpiadei Naţionale la Istorie
Alexandra CHEŞCU
2266 vizualizari
Sibiul a fost capitala Olimpiadei Naţionale la Istorie

Ştefan Firu a fost primul care a luat cuvântul în faţa celor prezenţi în număr foarte mare şi a ţinut să le transmită mulţumiri tuturor celor care au făcut posibilă organizarea la Sibiu a concursului. "Vă felicit pe voi, felicit părinţii voştri, profesorii voştri. Ţin neapărat să le mulţumesc celor care au făcut totul posibil şi Ministerului Educaţiei Naţionale", a spus Ştefan Firu. Un mesaj de mulţumire a transmis şi Ioan Cindrea, care consideră că toţi participanţii la Olimpiadă au făcut ca Sibiul să devină în aceste zile capitala naţională la Istorie. "Să rămâneţi prietenii Sibiului. Noi vă considerăm prietenii noştri. Nu putem face paşi înainte dacă nu ne cunoaştem cu adevărat istoria", a mărturisit Ioan Cindrea dezvăluindu-le celor prezenţi şi un "secret": "Vreau să vă spun un secret - inspectorul şcolar general, Ştefan Firu, este doctor în Istorie", a mai precizat preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, după care s-a purces la înmânarea premiilor de către prorectorul ULBS, Ioan Marian Ţiplic. "Toţi sunteţi premianţi şi indiferent dacă aveţi sau nu un carton care poartă un premiu sau o menţiune pe el, trebuie să fiţi mândri că sunteţi olimpici", le-a transmis el elevilor.
Şase locuri întâi, Sibiul pe locul 13
Şase elevi din clasele a VIII-a şi până în a XII-a au obţinut premiul întâi la Olimpiada Naţională la Istorie desfăşurată la Sibiu, câştigătorii primului loc fiind: Andreea Aelenei din Vaslui (clasa a VIII-a), Maria Săvuţă din Ploieşti (clasa a IX-a), Robert Marius Drăghici din Buzău (clasa a X-a), Alina Mădălina Moise din Buzău (clasa a XI-a), Andreia Chicoş din Moreni şi Sanda Pelea  din Ineu (clasele a XII-a).
Patru dintre elevii participanţi la Olimpiadă au obţinut locul al II-lea - Mihai Cristian Persu din Râmnicu Vâlcea (a VIII-a); Matei Cătălan din Bucureşti (a IX-a); Georgian Poşoiu din Călăraşi (a X-a) şi Alexandra Păşcuţă din Zalău (a XI-a), premiul al II-lea la clasa a XII-a nefiind acordat. În ceea ce priveşte locul al III-lea, acesta a fost obţinut de cinci dintre elevi: Patricia Cîmpian din Cluj-Napoca (a VIII-a); Dragoş Iordache din Bucureşti (a IX-a); Teofil Herineanu din Dej (a X-a); Daniela Stanciuc din Suceava (a XI-a) şi Cristina Nesteriuc din Suceava la clasa a XII-a.
Chiar dacă Sibiul nu s-a aflat printre primele locuri din clasamentul Olimpiadei, cel mai bun rezultat a fost obţinut de Andrei-Mihai Barb, elev în clasa a XI-a la  Colegiul Naţional "Octavian Goga" din Sibiu, care ne-a plasat oraşul pe locul al 13-lea. Mai mult decât atât alţi doi elevi sibieni au primit câte un premiu special din partea departamentului de Istorie al ULBS.

218 olimpici

Premierea de ieri a pus punct Olimpiadei Naţionale la Istorie care s-a desfăşurat în această perioadă la Sibiu şi care a adus în oraş 218 elevi olimpici sosiţi din toate colţurile ţării ce şi-au etalat cunoştinţele dobândite de-a lungul timpului la această disciplină. Alături de copiii şi tinerii din clasele a VIII-a, a IX-a, a X-a, aXI-a şi a XII-a, din 41 de judeţe şi Bucureşti, la Olimpiadă au participat 43 de profesori care au însoţit loturile de elevi, de pregătirea participanţilor la concurs ocupându-se 186 de cadre didactice.




comentarii
1 comentarii

aveti obsesia "capitalei".Mmai schimbati ceva ca e monoton. Spuneti, de ce nu, "Megasibiu-ombilcul universului pentru superolimpicii la istoria maxima"
obsesianul
05.04.2013 10:33
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica