Tribuna
PNL
Sibienii, răsfăţaţi de patru MasterChefi
Andra MARINESCU
3483 vizualizari
Sibienii, răsfăţaţi de patru MasterChefi
Sibienii au fost răsfăţaţi de patru dintre MasterChefi, cu mâncăruri care mai de care mai sofisticate şi diferite, de la somon Gravlax, ţinut 48 de ore în frigider, la piept de raţă şi scăricică de porc în cremă de ţelină ori la desert în ciocolată albă şi neagră, "asortată" cu fructul pasiunii. Circa 50 de sibieni au acceptat, recent, provocarea echipei Salt & Pepper de a veni la restaurantul Casa Weidner din Piaţa Mare. Cei patru bucătari, Octavian Ghindea, Tudor Marcu, Liviu Lambrino şi Paul Siserman, le-au destăinuit, cu această ocazie, şi câteva reţete curioşilor.

MasterChefii s-au mutat, pentru o seară, în centrul Sibiului. Într-o atmosferă prietenească, ei au servit iubitorilor de artă culinară patru feluri de mâncare. Toţi musafirii lor au fost aş­teptaţi, la intrare, cu şam­panie, şi conduşi către locurile rezervate. Primul fel de mâncare servit a fost un aperitiv rece, alcătuit din somon Gravlax. "Aceasta este o modalitate nordică de a găti peştele: marinare în sare, zahăr, vodcă, mărar, sfeclă roşie. Stă la frigider aproape 48 de ore, pentru ca peştele să ajungă, practic, ca o pastramă", a spus Liviu Lambrino, înainte ca pof­ticioşii să guste din preparat. Acesta a fost servit alături de orez negru, rulouri de castraveţi şi brânzeturi fine, cu chimen şi sos de mărar.

Fructul pasiunii, la desert

Cel de-al doilea fel de mâncare servit a fost un aperitiv cald, alcătuit din piept de porc la cuptor, pe pat de piure de ţelină şi mere murate, iar felul principal a constat în piept de raţă, servit cu două tipuri de piure, unul de mazăre şi altul de dovleac, în sos de prune. Desertul a fost ideea lui Tudor Marcu, care nici de data asta nu a abdicat de la preferatul lui: fructul pasiunii. Astfel că sibienii au gustat un desert cu ciocolată albă şi neagră, praline de nuci, mentă, mascarpone şi fructul pasiunii. "Pentru mine, fructul pasiunii este un ingredient nelipsit. Îl folosesc în orice fel de mâncare", a spus Tudor. Băiatul a ajuns cel mai departe din cei patru MasterChefi veniţi la Sibiu, clasându-se în emisiune pe locul trei. La cei 23 de ani, clujeanul spune că este pasionat de gastronomie şi artă culinară de mult timp. "De mic îmi plăcea să stau prin bucătărie, să mai gătesc. Dar de circa doi ani m-am apucat aşa, la nivel înalt", spune Tudor. Gătea acasă, la prieteni şi pentru prieteni şi se inspira din emisiunile culinare şi din cărţile de bucate. "Am observat că e un lucru la care mă pricep şi la care chiar am talent. Îmi plăcea", mai spune Tudor. Decizia de a participa la MasterChef a aparţinut, însă, mai mult prietenilor. "Ei m-au încu­rajat. Evident, a fost vorba şi de puţină nebunie din partea mea, pentru că nu mai făcusem un asemenea lucru. Eram mai retras, niciodată nu mi-a plăcut să ies în evidenţă, dar acum nu regret că am făcut acest pas", povesteşte Tudor.
La MasterChef, s-a prezentat, prima dată, cu o mâncare obişnuită, "nimic spectaculos", spune tânărul. "Straturi, nişte blaturi, ceva cremă, un sos. Pot să spun că am evoluat de atunci până acum de o sută de ori", mărturiseşte Tudor.

Tudor: "Cum am apărut la TV,  aşa sunt şi în viaţa reală"

Băiatul a fost pe podium şi spune că experienţa de la MasterChef l-a ajutat foarte mult. A devenit cunoscut, iar lumea îl opreşte pe stradă să îl salute şi să îl întrebe diferite reţete. "Cum am apărut la TV, aşa sunt şi în viaţa reală. Mai timid, câteodată mai şi tremur", mărturiseşte Tudor. Bucătarul spune că are şi o regulă după care se ghidează. Când se apucă de gătit, trebuie să aibă o anumită stare, adică să fie fericit. "Mie nu îmi place să se urle în bucătărie. Pre­paratul care iese din mâna ta este o emoţie. Dacă eşti nervos, iritat, preparatul va avea un gust diferit faţă de atunci când eşti fericit, emani bucurie şi iubire", mai spune Tudor.
Deşi este cunoscut pen­tru priceperile sale în bucătărie, băiatul recu­noaşte că acasă nu găteşte mai deloc, de când s-a întors de la em­isiunea - concurs. "Nu îmi place să spăl vase", spune el. Visul său este să des­chidă un restaurant în ţară sau peste hotare şi să obţină steaua Michelin.
Cei patru MasterChefi au povestit cu sibienii, la Casa Weidner, până aproape de miezul nopţii. "Toate gus­tările au fost excelente. Au fost gusturi diferite, unice. Şi eu sunt pasionat de bucătărie", a spus unul dintre clienţii restaurantului, Emilian Bârlescu. Acesta a adăugat că şi el a fost la MasterChef, de două ori, dar că nu a trecut de preselecţii. A spus, însă, că nu va renunţa până la 80 de ani şi că visul său este, de asemenea, să îşi deschidă un restaurant. "Momentan, sunt maistru bucătar la un restaurant din Sibiu. Trebuie să învăţ mai multe până voi ajunge departe", a mai spus Emilian, care venise să cineze cu soţia lui.







comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica