Tribuna
PNL
Sibienii învaţă cum să ofere primul ajutor
Ana Maria MĂTUŞOIU
1389 vizualizari
Sibienii învaţă  cum să ofere primul ajutor
40 de sibieni interesaţi să înveţe tehnici de prim-ajutor în situaţii de urgenţă sunt aşteptaţi astăzi, de la ora 16:30, la Centrul de Tineret Sibiu - AICI (Anima­ţie, Interculturalitate, Comunicare, Împreună) din str. Nicolae Teclu, nr. 43, etajul I.

Cursul gratuit de prim-ajutor pentru publicul din Sibiu este organizat de Asociaţia MaiMultVerde şi NN Asigurări de Viaţă în parteneriat cu SMURD, ca parte a programului "Lecţia de prim-ajutor". Programul extinde astfel cursurile gratuite susţinute de medicii SMURD la nivel naţional. Primul dintre acestea a avut loc în Constanţa şi până la finalul anului 2015 vor fi organizate cursuri de prim-ajutor în Cluj-Napoca, Timişoara şi Iaşi. În fiecare oraş, sunt aşteptate 40 de persoane să participe la aceste cursuri în cadrul cărora vor afla informaţii despre suportul vital de bază şi vor exersa practic manevrele alături de medicul SMURD.
Înscrierea participanţilor se face online pe site-ul programului, participarea fiind gratuită. Până acum peste 1.000 de persoane au participat la cursurile organizate prin programul "Lecţia de prim-ajutor", lansat în anul 2011 cu scopul de a facilita accesul publicului larg fără pregătire medicală la informaţii esenţiale despre acordarea primului ajutor în situaţii de urgenţă.
Programul “Lecţia de prim-ajutor” este dez­voltat de Asociaţia MaiMultVerde şi NN Asi­gurări de Viaţă în parteneriat cu SMURD şi in­clude o serie de instrumente utile, precum platforma online http://www.lectiadeprimajutor.ro/, aplicaţii pentru telefoane mobile şi tablete disponibile în App Store şi Google Play, cursuri gratuite de prim-ajutor, care îi pot ghida pe cei interesaţi în aflarea informaţiilor de bază de acordarea primului ajutor. Totodată, ca parte a programului au fost dezvoltate lecţii video şi o serie de animaţii disponibile pe canalul YouTube al programului. Peste 1,5 milioane de persoane au interacţionat până acum cu instrumentele oferite prin programul "Lecţia de prim-ajutor".






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica