Tribuna
PNL
Senatorul PNL, Sorin Ilieşiu: „Niţă să declare public că renunţă la sediile Romgaz şi Transgaz la Bucureşti”
Laura BUCIU
1523 vizualizari
* Dacă ministrul nu va declara public faptul că renunţă la ideile sale cu Romgaz şi Transgaz, senatorul Ilieşiu spune că îi va cere demisia de la tribuna Senatului *
Senatorul PNL de Sibiu, Sorin Ilieşiu a trimis o declaraţie de presă în care susţine că face apel la primul ministru Victor Ponta să îi solicite ministrului delegat pentru Energie, Constantin Niţă, să declare public faptul că renunţă la înfiinţarea, în Bucureşti, de sedii secun­dare sau principale ale companiilor naţionale de gaz din Mediaş, Romgaz şi Transgaz. „Având în vedere protestele legitime din aceste zile ale miilor de cetăţeni ai municipiului Mediaş din judeţul Sibiu, fac apel la domnul prim-ministru Victor Ponta să-i solicite domnului ministru delegat pentru Energie, Constantin Niţă, să declare public că renunţă să înfiinţeze în Bucureşti sedii secundare sau principale ale compa­niilor naţionale de gaz din Mediaş, Romgaz şi Transgaz. Dincolo de conectarea la absurd a principiilor regiona­lizării şi descentralizării (prin centralizare), mutarea sau înfiinţarea unor asemenea sedii în Bucureşti ar duce la diminuarea gravă a bună­stării locuitorilor judeţului Sibiu şi la subminarea şanselor Sibiului de a deveni capitală regională”, arată senatorul Sorin Ilieşiu în declaraţia de presă.
Senatorul Ilieşiu crede că „ar fi imoral ca Niţă să acţioneze din postura de membru al Guvernului” pentru ca Sibiul să nu fie capitală de regiune, aşa cum Niţă a exprimat public în calitate de preşedinte PSD – Braşov. Constantin Niţă s-a declarat împotriva ideii ca Sibiul să devină capitala regiunii de centru. „În situaţia în care domnul ministru Constantin Niţă va refuza să facă declaraţia solicitată mai sus, luni 14 aprilie, voi cere de la tribuna Senatului demiterea acestuia din guvern, în aceeaşi zi în care domnul deputat Mircea Cazan, co-preşedintele USL Sibiu, va cere acelaşi lucru de la tribuna Camerei Deputaţilor conform recentei declaraţii a domniei sale”, a mai spus Sorin Ilieşiu în declaraţia de presă.




comentarii
7 comentarii

mai bine sadeclare ca e un timpit cu ideii timpite si e OK
eu
12.04.2013 08:10
hai sibiu! sa nu ne lasam la cheremul intereselor miticilor.
bravo
12.04.2013 09:08
Pe vremea copilariei mele sibienii si nu numai luau drumul Orasului Stalin ca sa-si rezolve problemele.De finantare ce sa mai vorbim.Dar asta nu inseamna ca un mitica da Bucuresti da de pamant cu un anume Nitu care brasovean fiind tine cu Brasovul.Plecati mai de la guvernare si criticati 25de ore din 24.Nu va faceti campanie electorala pe seama noastra.
sibian
12.04.2013 09:13
cindreo! tu ce faci? nu zici nimic? pe valea hartibaciului nu se aude? taci ca k-k-tul in iarba...
psd?
12.04.2013 09:14
jecmaneala care ne este aplicata in fiecare an prin verificari , maram ...facem verificare ci iscir-ul la centrale pe care dam 2 milioane si vine si gazu la verificare , da cu pensula maram si ne mai ia 1 milion , asta e jaf la drumul mare fratilor.Si de salarii sa nu mai vorbim , se stie ca huzuresc si au salarii nesimtite .Sant sibian dar nu sant deacord sa ne fure pe fata .
ghita
12.04.2013 09:41
ala despre care vorbesti e alt furt pe nume E.ON. chestia cu gazu e complicata. suntem furati constant in multe feluri si pe multe nivele, producere, import, transport, distributie, puterea calorica a aerului, pardon, a gazului, verificarea tehnica a instaltiei etc...etc. multumim pentru asta tuturor conducatorilor nostri din 90 incoace pentru munca depusa in "interesul" poporului roman.
@ghita
12.04.2013 10:27
Este vorba de viitorul municipiului Medias,fara Romgaz si Transgaz nivelul de trai al mediesenilor si a celor din zona ar scadea foarte mult. Cele doua companii s-au dezvoltat si crescut in aproximativ 100 de ani iar acum vine un nenorocit cu o idee de a falimenta un oras si a slabii un judet pentru niste interese.Relatiile internationale a celor doua companii se pot face si de la Medias . Cei din Canada sintem alaturi de cei ce lupta pentru un Medias prosper in care fanionul il conduc cele doua companii .Regretabil si de condamnat sint conducatorii gazisti care tradeaza si se alatura Bucurestului .
Dedeparte
12.04.2013 18:41
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica