Tribuna
PNL
Rromii din Mediaş au marcat Ziua Internaţională a Rromilor
Vasile ANTIPA
1316 vizualizari

Peste 200 de rromi din Mediaş au luat parte duminică la sărbătorirea Zilei Internaţionale a Rromilor. Alături de liderii judeţeni ai etniei, la eveniment a participat prefectul judeţului, Ovidiu Sitterli şi deputatul Gheorge Roman. „În calitate de prefect, împreună cu liderii rromilor am purtat totdeauna un dialog pe tema incluziunii sociale a acestei etnii şi vreau să spun că sunt foarte bucuros că am fost invitat astăzi la sărbătorirea Zilei Internaţionale a Rromilor. Ca prefect am vrut să iau parte la această sărbătoare şi ca prefect să iau pulsul nemijlocit al comunităţii”, a spus prefectul Ovidiu Sitterli.
Deputatul Gheorghe Roman a declarat că va susţine mereu păstrarea tradiţiilor rromilor din Mediaş. „Mă bucur că am fost invitat să particip la acest eveniment. Voi fi mereu un susţinător al păstrării tradiţiilor şi obiceiurilor rromilor din Mediaş. În această zi deosebită pentru ei nu pot decât să le doresc un sincer „La Mulţi Ani”, a spus deputatul Gheorghe Roman.
Decizia sărbătoririi Zilei Internaţionale a Rromilor a fost luată la primul Congres Mondial al Rromilor, desfăşurat la Londra în 1971, manifestare la care au fost adoptate trei mari simboluri: limba, drapelul şi imnul minorităţii rrome. Scopul stabilirii unei Zile Internaţionale a Rromilor este de a atrage atenţia societăţii asupra problemelor cu care se confruntă această etnie. 




comentarii
2 comentarii

"Scopul stabilirii unei Zile Internaţionale a Rromilor este de a atrage atenţia societăţii asupra problemelor cu care se confruntă această etnie". De problemele cu care se confruntă societatea din cauza acestei etnii, cine şi c
tristu
09.04.2013 13:43
Fără a face nicio discriminare și fără a fi xenofobi am putea repara răul ce s-a făcut rom
Antidiscriminatoriu
09.04.2013 18:56
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica