Tribuna
PNL
Regionalizarea, discutată în mediul academic
Laura BUCIU
2201 vizualizari
Regionalizarea, discutată în mediul academic

Profesori ai Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu au dezbătut, alături de studenţi şi de reprezentanţii autorităţilor locale problema regionalizării administrative. Conferinţa „Sibiul şi regionalizarea administrativă: perspective şi oportunităţi” a fost organizată de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, prin Departamentul de Relații Internaționale, Științe Politice și Studii de Securitate, sub egida Dialogurile ULBS. În Aula Facultăţii de Drept au luat cuvântul rectorul ULB Sibiu, prof.univ. dr. Ioan Bondrea, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea, profesori ai Facultăţii de Drept şi ai Departamentului de Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Studii de Securitate. Astfel, conf. univ. dr. Daiana Vesmaş şi asist. univ. drd. Ana Mocanu Suciu au vorbit despre modelele de administraţie publică regională în Europa, dar şi despre diferenţele dintre regionalizare şi regionalism. De altfel, conf. dr. Daiana Vesmaş a atras atenţia asupra faptului că regionalizarea este un proces care se derulează pe termen lung şi care nu se poate încheia într-un singur mandat.
Despre perspectivele regionalizării administrative ale României a vorbit preeşdintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea, care a susţinut faptul că Sibiul are resursele de a deveni capitală de regiune.
La conferinţă a participat şi Emil Hurezeanu, un susţinător al Sibiului.




comentarii
3 comentarii

local sustinem da acolo la centru vorbim alta limba s-a traiti sefu cu plecaciunle pina la pamint este totu sub control este cum neam propus capitala la iasov
BIBI
25.04.2013 07:50
Votati SIBIUL la "Raport de tara" pe DIGI 24!!!!!!!!!!!!!
Sibiu
25.04.2013 11:46
regionalizarea cui? de ce sa devina sibiu capitala de regiune ?,care sunt avantajele si dezavantajele unei capitale de regiune?,cine va decide in parlamentul romanikai dare va fi capitala de regiune ,politicienii din parlament s-au primarul din judetul respectiv impreuna cu consilierii lui?,se vor infinta guverne regionale s-au?va creste salariu minim diferit in fiecare regiune ,si pe ce criterii ?,aceste lucruri vreau sa le aflu de la politrucii nostri rumani.
hotu
25.04.2013 15:01
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica