Tribuna
PNL
Rata şomajului clasează Sibiul pe locul 12 la nivel naţional
Ana Maria MĂTUŞOIU
1910 vizualizari
Rata şomajului clasează Sibiul pe locul 12 la nivel naţional
Rata şomajului înregistrată în judeţul Sibiu la sfârşitul lunii septembrie nu este "nici bună, nici rea", a spus Mircea Dorin Creţu, directorul executiv al AJOFM, în cadrul unei conferinţe de presă. În septembrie, rata şomajului a înregistrat valoarea de 3,94%. Cu o lună în urmă, valoarea de 3,91% a clasat judeţul Sibiu pe locul 12 la nivel naţional.

AJOFM Sibiu a prezentat, recent, programul de ocupare a forţei de muncă până la 30 septembrie. Astfel, rata şomajului se află în uşoară scădere în lunile august şi septembrie faţă de începutul anului, când rata şomajului înregistra o valoare de 4,65%. În septembrie, erau înregistraţi în evidenţele AJOFM 7.629 de şomeri, dintre care doar 1.840 indemnizaţi. Cei mai mulţi dintre ei au între 40-50 de ani, 1.957 la număr, iar cei mai puţini dintre ei, 580, între 25 şi 30 de ani.
Sute de persoane din judeţ, angajate în perioada 1 ianuarie - 30 septembrie
Până la 30 septembrie, 6.306 persoane au fost încadrate în muncă, adică 77% din totalul de 8.200 propus de AJOFM. Prin serviciile de mediere a muncii au fost încadrate 6.203 din totalul de 5.876, adică 106%. O valoare mai mare decât cea propusă s-a înregistrat şi la cursurile de formare profesională, astfel că la acestea s-au prezentat 329 de persoane în loc de 200. Între 1 ianuarie şi 30 septembrie, AJOFM a reuşit şi încadrarea a şase persoane cu handicap pe piaţa muncii. În aceeaşi perioadă, în localităţi precum Hoghilag, Iacobeni, Nocrich sau Roşia s-a reuşit angajarea a 60 de  romi. Totodată, printr-un program special pentru localităţi defavorizate, s-a reuşit angajarea  a peste 300 de persoane din Dumbrăveni, Alţâna, Laslea, Brădeni şi Hoghilag.
În cadrul conferinţei de presă a fost prezentat şi proiectul strategic "Fii activ la orice vârstă!", al cărui beneficiar este Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Obiectivele proiectului sunt, pe de o parte conştientizarea clienţilor SPO (şomeri peste 55 de ani şi angajatori) cu privire la importanţa conceptului de îmbătrânire activă pe piaţa munii, iar pe de altă parte, oferirea de instrumente informative, necesare structurilor teritoriale ale SPO pentru a putea asigura servicii specializate.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica